Pickerel Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad kupnem kija pod woblery i blaszki w zakresie 5-30g i długości około 2,70-3,00m. Do tej pory pod uwagę głównie brałem St.Croixy i Fenwicki. Szukając informacji w sieci całkiem przypadkiem trafiłem na nowe modele Daiwy Shogun z serii Jigger. Ponieważ od paru lat posiadam model Shogun Sandacz 2,80 10-40g który zresztą bardzo mi pasuje, postanowiłem się dokładniej przyjrzeć tym spiningom. Patrząc na ich opis i przeznaczenie wydają się być tym czego szukam.Shogun 27LS / 27MLS (7-28g / 8-35g)Klasyczny JIGGER o akcji szczytowej i przelotkach jednostopkowych. Idealny do lekkiego i średnio ciężkiego połowu okoni, sandaczy i pstrągów. Dwa modele, które dzięki procesowi Micro-Pitch cechują się ekstremalnie szybką szczytówką, idealną do prezentowania małych twisterów, woblerów i wirówek.http://daiwaprodukty.fcg.com.pl/shogun-new.html Jestem ciekaw czy ktoś z forum może posiada lub miał do czynienia z tymi kijkami. Będę wdzięczny za wszelkie informacje na ich temat. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi