Talib Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Witam wszystkich . Mam zamiar zakupić nowy kręciołek i nie mam pojęcia co wybrać .Przeznaczenie kręciołka to spin . Wahadła Pstrągowo Trociowe od 10 g do 20 g max 28 g . Przeważnie słodka woda ale i słona w oceanie . Aktualnie na oku mam trzy maszynki . Shimano Biomaster 4000 FBDaiwa Caldia 3500 / 4000Shimano Sustain 4000FG Cenowo są porównywalne . Jak dla mnie najlepiej by pasowa Caldia lub Biomaster lepiej by wywarzały cały zestaw z długim kijem .I tu mam prośbę do was . Proszę o wasze opinie wszelkie za i przeciw . Mile widziane inne możliwości . Z Góry Dziękuje . Talib Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackabyss Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Akurat do slonej wody to nie widze zastosowania zadnego z tych trzech co wymieniles ;/Ja na Twoim miejscu kupilbym cos starszego w idelanym stanie, ale przeznaczone na rynek jdm.Zostalo by Ci nawet jeszcze troche kasy i sporo nerwow bys sobie w przyszlosci zaoszczedzil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jersey Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 kup spro red arc, do niego zapasowe łożysko pod rolkę albo nawet dwa, a ponadto porcyjkę dobrego smaru - sezon spokojnie pociągnie... a docelowo ciułaj na tepsiaka sw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackabyss Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 (edytowane) Do tych 28 gr wystarczy TP c3000 05r. - jest wystawiony na allegro, tylko nie znam jego stanu technicznego ;/a jesli ma byc bardziej na grubo to TP3000/4000/5000 HG/PG 02r. Jest jeszcze kilka ciekawych opcji, w d. i s. ale nie bede Ci zawracal glowy ;] Edytowane 5 Sierpnia 2013 przez blackabyss 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Talib Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Do tych 28 gr wystarczy TP c3000 05r. - jest wystawiony na allegro, tylko nie znam jego stanu technicznego ;/a jesli ma byc bardziej na grubo to TP3000/4000/5000 HG/PG 02r. Jest jeszcze kilka ciekawych opcji, w d. i s. ale nie bede Ci zawracal glowy ;]Bardzo po proszę o mały zawrót głowy .Będę wdzięczny za każdą sugestię bo oto mi chodzi . By zakupić coś z czego będę zadowolony niż wyrzucać pieniądze w błoto . Dzięki . Talib Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 TP SW 4000 XG JDM. chyba, że wolisz wolniej to PG - ale w tym wypadku musisz dokupić T-Knoba. Mam tego TP (PG) trzy sezony i poza wymianą BB w rolce śmiga chyba nawet lepiej niż jak był nowy (dotarł się? ) Oczywiście łowię tylko w Atlantyku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felo20 Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Ja mam stelle sw 4000 z 2012 r i jest zaj... polecam kosztuje troche wiecej ale wiesz czym krecisz ) lub tp jak chcesz taniej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Może coś takiegohttp://www.ebay.com/itm/Shimano-TWIN-POWER-3000-PG-Spinning-Reel-/370864798064?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item565943b970 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Talib Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Ten Twin Power / TP SW jest ciekawą propozycją .Nie ukrywam że nie myślałem nad tym . Będzie trzeba więcej funduszy przeznaczyć na nową maszynkę w rozmiarze 4000 Dzięki chłopaki za pomoc . Talib 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi