damian88888 Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 Witam, moje poszukiwania co do nowej pstrągowej wędki zamkły się na tych dwuch modelach; Robinson Diaflex Trout 2,55m. c.w. 5-15g oraz Shimano Technium Diaflash Spinning AX 2,4m 3-15g. Cena pierwszego to kwota około 320zł a Shimano z kolei to 330zł. Musze powiedzieć że trzymałem już obydwie wędki w ręce, Robinson wydaje się lepiej leżeć ale znowu Shimano ma wyrzut od 3gram i podobno większy zapas mocy.. Co Wy o tym sądzicie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abarth7 Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 Trzymałem w reku Shimano,jest w porzadku.O Robinsonie niestety nie moge nic powiedziec.Aczkolwiek trzymac w reku a trzymac w reku nad woda to duza roznica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 Damian8888 a nielepiej dociułać z 150-200 PeeLeN-ów i zbudować sobie coś na miare swoich potrzeb. Myślę, że za około 500zł uzbroisz sobie patyka na Batsonowskim blanku, będzie o niebo lepszy od wspomnianych masówek i posłuży Ci dłuuużej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy498 Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 Witam, moje poszukiwania co do nowej pstrągowej wędki zamkły się na tych dwuch modelach; Robinson Diaflex Trout 2,55m. c.w. 5-15g oraz Shimano Technium Diaflash Spinning AX 2,4m 3-15g. Cena pierwszego to kwota około 320zł a Shimano z kolei to 330zł. Musze powiedzieć że trzymałem już obydwie wędki w ręce, Robinson wydaje się lepiej leżeć ale znowu Shimano ma wyrzut od 3gram i podobno większy zapas mocy.. Co Wy o tym sądzicie?? @Damian88888 Ja mam TECHNNIUMA shimano tylko że w wydaniu 300/20 i mi ta wędka zdaje siebyć uniwersalna. Ale każdemu lepiej leży co innego w dłoni. Moim zdaniem Shimano jest sztywniejsze i lepiej ci bedzie zapiąc kropka. Decyzje więc musisz podjąć sam, ja tylko moge ci polecić shimono <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 ja tylko moge ci polecić shimono <_<[/color] Na twoim miejscu dorzuciłbyś parę złociszy i kupił jakiś kij na blanku batsona Kij robiony masowo to nie to samo co wędka zrobiona u rodbuildera. Posiadam Techniuma AX'a według mnie to .... nie pasuje mi PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy498 Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 Posiadam Techniuma AX'a według mnie to .... nie pasuje mi No wiesz przyeciesz Silder że każdemu pasuje co innego (jednemu trawde wędki - tak jak mi a jednemu miękkie jak krowi ogon ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 Posiadam Techniuma AX'a według mnie to .... nie pasuje mi No wiesz przyeciesz Silder że każdemu pasuje co innego (jednemu trawde wędki - tak jak mi a jednemu miękkie jak krowi ogon ) Twardy?? Chyba ci chodziło ze sztywny jest. Jeśli chodzi co ja wcześniej napisałem to jedynie tylko moja opinia z użytkowania tego kija. To ze jest sztywny to jeszcze jest ok ale jest drętwy.Według mnie to tak jakbyś wsadził do Dodge Chargera rocznik 69 silnik od trabanta i chciałbyś jeździć 250km/h.Tobie ten kij pasuje i polecasz shimano, jeden powie ze ten kij to jego najlepszy kij a jeszcze jeden powie ze ten kij jest lipny po prostu. Ja w ogóle nie polecam sprzętu shimano dystrybuowanego poprzez normarka i tyle. Taka jest moja opinia każdy ma inna po prostu. PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 Ja mam techniuma 2,4m 10-30g i jest kozacki na wszystko, lowi i pstragi i okonie i sandacze i szczupaki i bolenie. Polecam go. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 ja logo shimano bym jeszcze na wędce zniósł, ale na napis Robinson bym patrzeć nie mógł bo takiej firmy naprawdę nie ma ale proszę mnie nie słuchać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginel Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 ja logo shimano bym jeszcze na wędce zniósł, ale na napis Robinson bym patrzeć nie mógł bo takiej firmy naprawdę nie ma ale proszę mnie nie słuchać Czy to ważne czym się łowi? Ja np. łowie Robinsonem(270zł) wyklejanką klenie i to w zupełności wystarcza. Na efekty nie narzekam . Tak w ogóle to chyba wszyscy powinni łowić na Batsony, ST. Croix i Lamiglasy. Wtedy zapanował by ład Ech. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rocky Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 Shimano będzie wg mnie za mięki,chyba że chcesz łowic okołowymiarszczaki.Sam kiedyś łowiłem Shimano Perfection 2,55 7-15 gr i po kilku niezaciętych dobrych rybach zostawiłem go na okonki Jakiś czas temu przymuszony złamaniem wędki na szybko kupiłem za 90 pln Robinson Zander 2,25 10-30 gr.Obsługuje nim do dzisiaj pstrągi i trocie(niemałe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 Ehh Ginel..a czy ja mówię, że na ilość brań zależy od wędki czy markowości sprzętu? Oczywistym jest fakt , że nie. Ja opisalem tylko swoje osobiste zdanie, bo dla mnie istostne jest to w czym się chodzi, jak ubiera i czym łowi, ale przecie to nie znaczy, że każdy myśli jak ja Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian88888 Opublikowano 9 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 Dziękij za opinie koledzy, byłem jeszcze raz dziś w sklepie, w jednej ręce Shimano w drugiej Robinson <_< i muszę powiedzieć że Robinson wydaje się bardziej konkretny, chodzi mi o to że Shimano jest uniwersalne, przynajmniej tak mi się wydaję. Po drugie Technium jakoś mi nie leży, gruby korek i mocowanie kołowrotka jakieś takie kosmiczne chyba zostane przy Robinsonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paskud pomorski Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2008 okołowymiarszczaki - podoba mi sie to określenie, mozna se polamac jezyk niczym kijka klapa od bagaznika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi