okonilowca Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 (edytowane) Cześć. Co możecie powiedzieć o tym kiju? Szukałem w internecie opinii, ale większość ma szczupakówki 5-25 i 10-35. Obecnie mam wklejkę Dragona 2-12g i jest super. Szukam czegoś nowego, myślałem o Okumie BR 1-10, ale to chyba za delikatny kij pod woblerki typu Hornet 4 czy Pop lub Spittin Rover. Kij ma służyć głównie do woblerów i cykad, gumy rzadko. Myślę, ze 3-18 będzie dobry wyborem. Łowiliście tym kijem? Waham się jeszcze nad Savage Gear Bushwhacker 3-18g 228cm Edytowane 6 Sierpnia 2013 przez okonilowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek116p Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Miałem guide selecta viper 3-18g 275 cm. Okuma BR to bliżniacza wersja serii dragona GS. Kijek, fajny szybki, u mnie łowił klenie jazie okonie, a i z boleniem i szczupakiem dałby sobie rade.Żyłką 0,16-0,18 nim łowiłem, plecionkę zastosowałem parę razy ale z racji tego, że kij jest dość sztywny miałem dużo spadów. Ogólnie fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Kijek lekki,poręczny i czuły. Do w/w przynęt będzie ok. U mnie śmiga z gumami 5-7cm + główka 3-10gram i jest git. Okonie bardzo przyjemnie się nim lowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragofox Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Posiadam Savage Gear Bushwhacker 3-18g 228cm, kijek fajny, używam go z plecionką PP 10lb lub 8lb, głównie z gumami, główki 5-8g. Czasem rzucam obrotówkami nr 2-3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoen Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Bardzo przyjemny "patyk", łowię nim pstrągi, okonie na małych rzeczkach. Obrotówki od 0 do 2, mały wobler, obsługuje bez zarzutu. Fajna akcja, może trochę ciut słaba moc, ale ogólnie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pickok Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 WitamTeż mam zamiar kupić Savage Gear Bushwhacker 3-18g 228cm głównie łowie soft 4play 8-9cm plus gumki z główkami 7-10 gram czasem jakiś sliderek Czy to nie za delikatny kijek ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi