sucks_one Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Cześć,Posiadam Stradic'a Japan w wielkości 1000FD i podczas pracy czyli mając opór coś w nim bardzo szeleści.Nie potrafię zlokalizować miejsca , z którego dochodzi ten dźwięk. Na sucho bez oporów chodzi gładko i bezszelestnie natomiast kiedy ciągnie nawet lekką główkę np 5g bądź małego wobka 2,5cm wydaje z siebie szelesty, terkotania i przestaje pracować z gładkością. Czy ktoś z Was domyśla się co może być przyczyną tego mało komfortowego efektu ? Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 A czy te stuki występują zawsze w konkretnej pozycji położenia szpuli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Występują zawsze pod obciążeniem niezależnie od położenia szpuli tak samo nisko jak wysoko w najwyższym punkcie jej wychylenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Może poluzowala się taka mala śrubki która trzyma wodzik odpowiedzialna z posow szpuli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Hmm, a rolke prowadzącą sprawdzałeś?Spróbuj przewlec linke przez rolke,niech kołowrotek na niej wisi a Ty trzymając linke w obu rękach podciągaj ją raz w jedną raz w drugą strone.Ja w ten sposób zlokalizowałem kiedyś w TP podobne stuki.Kręcioł rozkręcałem kilka razy dziennie bo nie dawało mi to spokoju, okazało się że wina była w łożysku i braku jednej podkładki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Może poluzowala się taka mala śrubki która trzyma wodzik odpowiedzialna z posow szpuli? Tomek może mieć racje,ale sprawdź też tą rolke na wszelki wypadek, nie zaszkodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 dokładnie ,pierwsze co, to sprawdz rolkę, miałem to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Oj Darek ... chyba uratowałeś mojego młynka póki co sprawdziłem rolkę i faktycznie dźwięk przypomina ten z nad wody podczas pracy Zaraz rozbiorę ją i zobaczę co tam się dzieje Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Ciesze się że mogłem pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 (edytowane) rolki prowadzacej nie trzeba rozkrecać tylko wpusic kapke oleju przez specjalny otwór ktory ow kołwrotek posiada.. w tym młynku nie ma łozyska rolka kreci sie na takiej tulejce, trzeba od czasu do czsu dolac oliwki Edytowane 8 Sierpnia 2013 przez tibhar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Rozkręciłem, wyczyściłem i zatłuściłem. Dzięki Darek bo już chciałem go żenić na aukcyjnym. Ty się cieszysz a ja podskakuje ze szczęścia bo to dla mnie kawał historii bo z 93roku. Bardzo Tobie i Wam wszystkim dziękuję BTW w rolce mam łożysko .... siedzi w tulejce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brando Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Czy to nie pomyłka z rocznikiem? Może 2003 rok? Te stradicki nie wychodziły w tamtych latach :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Czy to nie pomyłka z rocznikiem? Może 2003 rok? Te stradicki nie wychodziły w tamtych latach :-)sam własnie nie wiedziałem o co biega.. jakis tam aero stradic fd mógł być... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Pamiętam jak dzisiaj kiedy szukałem młynka do mojej match'ówki. Nic rozsądnego nie udało mi się wtedy dostać i zdecydowałem się że w weekend popracuje i kupie go. 93 rok kupiony w Piasecznie. Dwa lata później dostałem Sedone match 3500. UPS.... rzeczywiście nie jest to FD a FG. To tak k woli ścisłości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 (edytowane) Pod szpulą na rotorze jest wybita data produkcji, i po problemie Edytowane 10 Sierpnia 2013 przez fish28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Cholera starość nie radość a dałbym sobie głowę uciąć. Wybaczcie ale pod szpulą jest 99 i strzałka na 7. To na pewno jest data produkcji bo nawet teraz jak patrze na nią to wydaje mi się że łże :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Cholera starość nie radość a dałbym sobie głowę uciąć. Wybaczcie ale pod szpulą jest 99 i strzałka na 7. data produkcji bo nawet teraz jak patrze na nią to wydaje mi się że łże :/ I teraz chodził byś bez głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 (edytowane) To teraz całe moje życie się przewróciło .... muszę na nowo wszystko poukładać. Wybaczcie małe kłamstewko Przetestowany na wodzie i zero szelestów, praca płynna jak nówka. Jeszcze raz wielkie dzięki Edytowane 20 Sierpnia 2013 przez sucks_one Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi