Skocz do zawartości

kołowrotek do 400zł

kamilos

Rekomendowane odpowiedzi

Ja jestem fanem Team Dragona 930i. Katuję go któryś sezon kogutami, ciężkimi gumami, woblerami i nic mu nie jest. Raz w sezonie smarowany i chodzi jak masełko od dwóch, czy trzech lat. Rozmiar mniejszy byłby myślę aż za mocny, a cena? Pewnie poniżej 300zł nowy.

Spro Red Arc lub Spro Blue Arc, a może i Penn mam ich trochę i nie od dziś i nie narzekam, a może inny ( jest jeszcze szeroka gama) jedno według mnie jest pewne jeśli szukasz kręciołka na długie lata to musi mieć korpus w duralu i 4  łożyska oprócz oporowego. Należy przed kupnem spojrzeć na schematy :D .Więcej łożysk to kwestia gustu. Niestety na żywotność kołowrotka nakłada się coroczna konserwacja mechanizmów czyli wymycie i smarowanie (łowię średnio 4 razy w tygodniu).Pozdrawiam.

Nie żebym jakoś szczególnie namawiał, bo i nie mam powodu, ale może komuś przyda się widok TD 930i po kilku sezonach katowania kogutami, dużymi obrotówkami, woblerami i kopytami od 4 do 6 na główkach 15-25g. Jak nowy:

5371ec1b439d817dm.jpg

Edytowane przez Wilk_

@Wilk_, - ty masz jeszcze nowszą wersję, czarną, ja mam ciągle TD z pierwszego wypustu, też ostro katowanego, ale uniwersalnie - czyli od małych woblerków po ciężkie gumy, nie obyło się w nim jednak bez wymiany części, zrobił to serwis, pod koniec ostatniego roku pięcioletniej gwarancji. ;)

Kołowrotek kupiłem dzięki recenzji na tym forum Ryobi Excia, od której TD różni się jedynie detalami.

Również uważam go za niezły wybór dla kogoś kto szuka taniego sprzętu na słodkowodne łowienie , do ciężkich zastosowań z czystym sumieniem bym go jednak nie polecił, męczy się już pod główką 20 gr + guma w wiślanym nurcie. Jeśli na ciężko, ale ciągle uniwersalnie to Slammer 360 lub Emblem 3000, mam oba i dają radę, można powiedzieć bez najmniejszych problemów, a z roku na rok im dokładam, bo jakoś tak dziwnie wychodzi, że coraz to ciężej łowię. B)

No tak wilku, wszystko widać na zdjęciu. Moje pozarzynane kołowrotki po rozłożeniu i zrobieniu jako takiego zdjęcia też wyglądają jak nowe :D

Bez przesady Majo, jakby nie był w naprawdę świetnym stanie, to by było widać jakieś zniszczenia. A nawet odwrotnie: czasem młynek ma jakieś drobne wżery, gdzieś coś zmieniło kolor, a chodzi dobrze :)