Skocz do zawartości

kołowrotek do 400zł

kamilos

Rekomendowane odpowiedzi

Mowa choćby o Stradicu czy nawet Czarnuszkach  . Mam Super Aero 3000 Gtm i reda 3000  to ewidetnie widac ze czarnuch lepiej nawija

Stradica nie ma co porównywać, to inna klasa kołowrotków, w sumie zdziwiłbym się, gdyby ponad raz droższy kołowrotek nawijał tak samo albo i gorzej jak SproRA.

Ogólnie z mojego oglądu wśród innych Siemano, zaczynając od Technium wzwyż każdy nawija lepiej od Spro (takie moje wrażenia).

A Exage mam i przyznaję bardzo przyzwoicie nawija, w swoich trzech SproRA mam dodane podkładki dla poprawienia nawoju, można by to jeszcze podciągnąć, ale jak dla mnie wystarczy -_- .

Suma sumarum, do 5 setek i tak zamiast Shimano wybrałbym SproRA/Ryobi.

Edytowane przez Zwierzu

Według mnie Czarnuch dluzej po hulaa Super Aero 3000 Gtm/Super X Pod Bolka zostawie Super Aero 3000 i do klenia na ciezej :) Zreszta czesci do czarnucha mozna w razie czego kupic i nawet go potem sprzedac w przyzwitej cenie a reda to juz raczej nie sprzeda sie w cenie 250-300 zl po paru latkach uzytkowania

Zreszta do 500 zl To juz zadbanego Stradica / Emblema mozna trafic a nawet Twin Powera Xtr !! przy duzym szczesciu !!

Edytowane przez loopez

Taka Catana nawet bardzo ładnie nawija :) Ale Kazdy kreciol ma wady i zalety catana ładnie nawija a trwałość bardzo lipna spro gorzej troszeczke nawija a zajebista trwałość

Te Catany i ich krewniacy mają taki patencik do regulacji nawoju, ktory nazwałbym "kwadratowym kółkiem zębatym". Proste, tanie i niezawodne rozwiążanie.

A Cataną już dwa lata moj koleżka łowi ciężkimi główkami na Odrze, kilka sumów już wyjął, kilka razy z dokręconą do końca szpula paliły, na plecionce, hamulec sumy, bolenie i szczupaki i po tych dwóch latach jest w stanie agonalnym, jak młody jest nad wodą to go z wału przeciwpowodziowego słychać :D

• Like 1