Skocz do zawartości
  • 0

czy warto?

Kuba Standera

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Moim zdaniem warto.... dołożyć troszkę więcej i kupić sprawdzony, pewny sprzęt, którym będzie się komfortowo łowiło i który będzie cieszył twoje oczy.

Może jestem trochę uprzedzony do w/w firmy, ale jestem zdania, że kupowanie tańszego sprzętu wcale nie idzie w parze z oszczędnością.

• 0

Za tą kasę można już na upartego jakis sprzęt castingowy.

Wielu kolegów bardzo chwali stcroix triumph, do tego używkę curado czy revo i masz fajny zestaw zgody ze specyfikacją. albo kupić coś w stanach, przy tym kursie $ naprawdę warto. Multiplikator nie gryzie, na pewno kogoś znajdziesz na kilka lekcji, a później już z górki, a frajda z łowienia wielka

• 0

Dzieki za odpowiedzi

panowie więc w takim razie co polecacie dla poczatkującego?

w widełkach 700-800 razem z kręciolem? łowie na Wiśle i czasem na ZZ guma,wobler, obrotówka generalnie szczupak,okoń

pozdrawiam :D

Ja bym Ci polecił kij Ugly Stik cena 250zl,do tego młynek Shimano Stradic 4000FH cena 450zl,oraz plecionke power pro za 54zl

• 0

Bez napinania to kupiłbym Zaubera lub jakiegoś jego klona + wybrałbym kij Z serii World Champion Konger.

Oczywiście lepiej byłoby dołożyć do jakiegoś podstawowego St.Croix lub zamówić coś na podstawowym graficie u zbojmistrza...taki zestaw dłuuuugo i dobrze Ci posłuży.

• 0

do tego młynek Shimano Stradic 4000FH cena 450zl,oraz plecionke power pro za 54zl

Stradic za 450zl?Gdzie?Chyba w Stanach.No chyba ze ten Chinski

I po co ta złosliwoasc,w Stanach Shimano Stradic kosztuje 98$,a na allegro mozna czasem kupic za 450zl

• 0

Miałem kiedyś Jaxona Profiksa, fajna wędka ale 4 razy mi się złamała, praktycznie bez przyczyny.. aa sprzęt z Mikado.. nie słyszałem jeszcze dobrych recenzji ;)

o 4 razy za dużo :mellow:.

Jeszcze ani razu nie złamałem wędki, ale zdarzyło mi się utopić na dobre szczytową sekcje spinningu ;d

• 0

Ja tam kupuję karpiowe komponenty - ale to nie na to forum ;)

Fakt,w Muskie jest troche przynet rzadko spotykanych gdzie indziej.

Ps.Jozek mam brata karpiarza,on jezdzi do wedkarskiego w LeClercu na ul.Jutrzenki po swoje karpiowe wynalazki,mowi,ze maja spory wybor i niezle ceny.