szawli Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 Jeżeli mielibyście wymienić jedną, konkretną przynętę na pstrąga, która jest tą przynętą ostatniej szansy, to co to by było, obrotówka, wobler? szawli 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sławek Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 W zależności od dnia reakcji ryb będą to trzy rodzaje: wobler, guma, obrotówka.Ponieważ najbardziej lubię łowić na woblery to ostatnią szansą raczej nie są, więc gdy na wobki nic nie bierze, to sięgam po gumę, albo obrotówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 BartekP Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 Ja bym postawił na obrotówke jednak:) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SaNdAcZ &#gt;&#lt;----*&#gt; Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 Dla mnie przynętą numer jeden na pstrąga (a jednocześnie przynętą ostatniej szansy) jest czarny bądź ciemno brązowy kogut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pablom Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 wachadło Łomżyńskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hasior Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 pablom obrotówki też niezłe robią fajne sa te z nawiercanymi skrzydełkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pablom Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Wiem, Robert ma talent musze go odwiedzić, bo pustki w pudełku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MATAS Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Dociązona obrotówka nr 2, skrzydełko typu Aglia srebrny - mat + czerwone kropki ( najlepiej to obrotówki pstrągowe robione przez mojego ojca ) = mur beton , 100% skutecznosc 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 chrzanek Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Potwierdzam zdanie o łomżyńskich wyrobach,kolega dla mnie je załatwia,ostatnio wziąłem 10 wahadeł i 5 obrotówek,ale u mnie obrotówki są dobre na małe pstrągi ,te duże biorą na wahadła,miedziane.Podobają mi się łuski na tych blaszkach,a te dziurkowane obrotówki są dobre też na nasze okonie.U nas na rzeczkach przynętą ostatniej szansy jest obrotówka,a najlepsze są miedzianki hrt i łomżyńskie,a także meppsy aglia w czerwone kropki,jak już nic nie bierze,to chociaż mały dla honoru się trafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ramzes Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 ja najczesciej lowie na salmo hornety i mam duzo ryb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 JohnnyJohn Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Ja najczęściej łowię na woblery bo po prostu są w miarę uniwersalne. Można je wpuścić w przeszkody ,łowić na przytrzymywanego nawet w miejscu o małym uciągu.Choć hałas jaki czynią w wodzie obrotówki tez może być niezły na ospałe pstrągi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Dla mnie przynętą numer jeden jest 6cm woblerek Sławka z naszego forum. To moim zdaniem bardzo uniwersalny killer. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bassy Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 piękna ryba - gratulujęP.S. w naszym regionie przepisy wymuszają likwidację grotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sith Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 Wy to się tam w ogóle nie znacie Oto najlepsze przynęty na kropka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mifek Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 sith ... fajne szkaradki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 janusz.walaszewski Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 Generalnie, szczególnie na początku sezonu preferuję wobki, Salmo, Dorado i Jasia Mayera (Sławkowych nie mam więc nie wiem)ale przynętą ostatniej deski ratunku jest dla mnie wahadło Ste-fana, Władek @tornado potwierdził na ostatniej wyprawie ich sku-teczność. Ponieważ statystycznie wahadła w połowie pstrągów sąraczej sporadycznie stosowane to wielokrotnie, o czym się przekonałem, potrafią być zaskakująco skuteczną przynętą, podwarunkiem, że wie się choć trochę na temat prowadzenia wahadeł.Pozdro Jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 piękna ryba - gratulujęP.S. w naszym regionie przepisy wymuszają likwidację grotów. Oj z kotwicami miałem problem opowiadałem o tym współtowarzyszom w czasie podróży na miejscówkę ... ale masz absolutną rację - usunę zadziory - moje przeoczenie. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bassy Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 U nas w tym sezonie wymagają tego pragrafy - ale wiadomo - nie o to chodzi, BTW - to niesprawiedliwe czego mój pstrążek taki chudy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kardi Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 Jeżeli mielibyście wymienić jedną, konkretną przynętę na pstrąga, która jest tą przynętą ostatniej szansy, to co to by było, obrotówka, wobler? szawli Jedna,konkretna przynęta pstrągowa ostatniej szansy to dla mnie Rapala oryginal floating 5 cm gold czyli po ludzku mówiąc pływająca złota piątka ta sama od xxx lat.Pozdrawiam-fajne pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Yeah Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Dla mnie przynętą numer jeden jest 6cm woblerek Sławka z naszego forum. To moim zdaniem bardzo uniwersalny killer. PozdrawiamRemek tylko niedostępny z moich niewielkich doświadczeń pstrągowych wynika, że obrotówka.już jej nie mam, ale miałem jedną ulubioną.nr.3(chyba), okrągła paletka, srebrna z hologramem, nie wiem czy nie jakiś jaxon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mirat Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 Mimo że nie uważam się za znawcę, ale jako że wróciłem właśnie z drawy i złowiłem tam swoje pierwsze dwa pstrągi. Przynętą nr.1 dla mnie na dziś to brotówki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 paskud pomorski Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 ło Matko przenajświętsza!!! pstrągarze!! nie dajcie sie!! nie zdradzajacie ot tak swoich bezcennych najlepszych przynęt!! Kiedyś żeby od kogoś zasięgnąć języka, zajrzeć do pudełka itp to trzeba było troszke wątrobę zmaltretować w wioskowej knajpie, trza było stawiać kolejki, podchody robić. A tu prosze zwykłe pytanie - wasza najlepsza przynęta i wszyscy prosze bardzo to i to. Wierze że te odpowiedzi dotychczasowe to dobra zasłona dymna - jak na pstragarza przystało. Ale, aż sie boje pomyśleć co sie bedzie działo jak kto spyta o wasze najlepsze łowiska 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bujo Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 Witam, Jak widac rosnie mlodsze pokolenie pstragarzy, ktorzy nawet jesli maja jakas tajemnicza przynete nie obawiaja sie jej pokazac innym :D Sam mialem kiedys takiego woblera, brazowego z brokatem krapika Siek-M. Zostawialem go jako przynete ostatniej szansy i wielokrotnie cos udawalo sie zlapac. Pozostal w paszczy szczupaka w w pstragowym odcinku rzeki Kennett. Kupilem potem bodajze 10 sztuk tego samego modelu ale zeden nie dorownywal temu jedynemu Pozdrawiam, Bujo P.S. Lowisk to chyba nikt tutaj nie podaje chyba ze na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szawli Opublikowano 23 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 Debiutowałem po raz pierwszy nad Brdą. Niestety bez kontaktu z rybą. Nie pomogła ani obrotówka ani wobler + moje mizerne umiej ętności. Ale dla samych widoków było warto. szawli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lorbas91 Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 Dla takich widokow szawli warto jechac nawet setki km:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 janusz.walaszewski Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 @szawli Witaj.Dokładnie jak prawi @lorbas, nie chodzi o ty by złapać zajączka,a o to by gonić go. Początek zrobiony, a rzeki którą masz podbokiem każdy może Ci pozazdrościć. Pozdro Jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
szawli
Jeżeli mielibyście wymienić jedną, konkretną przynętę na pstrąga, która jest tą przynętą ostatniej szansy, to co to by było, obrotówka, wobler?
szawli
Top użytkownicy dla tego pytania
10
7
6
6
Popularne dni
6 Sty
8
8 Lut
7
29 Gru
7
30 Gru
7
Top użytkownicy dla tego pytania
jacob1993 10 odpowiedzi
Wolti 7 odpowiedzi
PePe. 6 odpowiedzi
Mateusz95s 6 odpowiedzi
Popularne dni
6 Sty 2024
8 odpowiedzi
8 Lut 2025
7 odpowiedzi
29 Gru 2024
7 odpowiedzi
30 Gru 2024
7 odpowiedzi
Popularne posty
kc3
To chyba dobry temat aby napisać pierwszego posta na forum 12 lat pstrągowania- pesel, ekonomia oraz geografia nie pozwalają/ły mi na więcej. Teraz jeżdżę po całym kraju i jakbym miał wybrać jedną
jacek.hetflaisz
Poproszę od razu o złotą łopatę ????☺️????. Odgrzeje kotleta troszkę ☺️. Ja bez Delbanek na pstrągi to się nawet nie wybieram ????.
aleksander54
Przynęta to rzecz wtórna do sytuacji nad wodą i nie ma na to uniwersalnej recepty. Dotyczy to, z resztą, nie tylko pstrągów. Ale w przypadku Aglii dwójki sprawa już tak prostą nie jest. Kiedyś guru am
Opublikowane grafiki
187 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi