Skocz do zawartości
  • 0

Przynęty na pstrąga

szawli

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Problem pojawia się gdy bezmózgowie działaczy PZW ogranicza długość przynęt. W okręgu piotrkowskim w okresie do 30 kwietnia ograniczono do 6cm, a w sieradzkim do 5cm, przy czym do tego limitu wliczono kotwiczki. Najgorzej gdy do ustanawiania przepisów biorą się pustogłowcy. :doh: :angry:

• 0

Nie wydaje mi się żeby psr czepiała się że łowisz na smukłe 7cm a nie na pękate 5 .

Bardziej chodzi o to żeby nie łapać na przynęty szcxupakowo sandaczowe czyli np 4 cale na wiosnę jeśli przynęta będzie ciut większą to pewnie nie zwrócą na to uwagi lub dostaniecie upomnienie .

Ci co łapią na robala nie maja takich ptoblemow

• 0

A pytanie do tych co łowią bardzo grubo, możecie polecić jakieś twitche 8/11cm pod pstrągi?

Najlepiej z grzechotką, plytkoschodzace, smukłe.

Stosowałem rapale pod takie zastosowania, ale mam ochotę coś innego wytestowac.

Cenowo aby było przystępnie, woblery powyżej 50/60zl odpadają.

Pozdrawiam

• 0

... mówisz i masz, @gzybek. Węższe i mniejsze też klepal. Zapytaj, teraz nie działa. Zbyt ambitny tetryk i przepuklina. Daj ogłoszenie. Inni klepacze może pomogą. Działaj.

https://vodpilot.pl/filmy/gru-i-minionki-pod-przykrywka

3d9ce4596c85fcac329cca9f2e80557b.jpg

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Zaraz dam ogłoszenie. Czymś podobnym się mocno dźgnąłem na początku mojej przygody z łowieniem. Ale mi się przypomniało..

• 0

Potwierdzam, bez wątpienia wyrób "gżybkowy", mam też kilka, robią dobrą robotę, w zależności od rozmiaru od okonia po bolenia.

Edytowane przez Alexspin

• 0

Złom mojego strugania,Sebastian ma pozwolenie i błogosławieństwo ma robienie podobnych.Robercik koniec leniuchowania.robota ruszyła. Już wyborowałem z 500 dziur czyli ok 250szt.od wtorka albo wtorku jak kto woli złom idzie na gilotyne

• Like 1

• 0

To oczywiście jest wahadełko mistrza Krzyśka. Niepowtarzalne i baaaardzo łowne. Wyrywa z dna 60 cm pstrągi w wodach gdzie pływają same smolty.

Tak na poważnie potwierdzam. To wahadłówka, która wyszła spod młotka Krzysztofa Gżybka.

Wysłane z mojego 2201117TY przy użyciu Tapatalka

• Like 1

• 0

Znalazłem taką imitację żaby. Robione przez Jackalla, a sprzedawane przez Illexa. Łowić ryby będzie, bo wygląda smakowicie. Pytanie mam tylko do kolegów, czy zbroiliście gumy pstrągowe w offsety? I jak Wam się to sprawdzało?

post-46253-0-32188200-1735479257_thumb.jpg

post-46253-0-91413200-1735479266_thumb.jpg

Edytowane przez Mysha

• 0

Żaby raczej prowadzi się w okolicach powierzchni i atak następuje od dołu

To się zgadza w marcu/kwietniu. W styczniu i lutym żaby nie pływają aktywnie, stają się ofiarami gdy zostają wypłukane podczas zimowania. Ja łowię wtedy w dryfie, prowadząc przynętę w połowie wody, a czasami przy dnie. Przynęta ma być spora i mało aktywna.

• Like 5