Skocz do zawartości
  • 0

Przynęty na pstrąga

szawli

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Pierwsza część sezonu małe wahadełka i gumki Salmo.  Druga część to zdecydowanie smużak własnej roboty.

:) niby ta sama woda a ja łowię z wynikami całkiem inaczej. Nie często sięga po Gumowe robactwo, prędzej 5-6 cm twisterek, najczęściej biały na czerwonej albo fluo czeburaszcze.Wirówkami /wahadłami też praktycznie nie łowię. Podstawową przynętą i to od samego początku sezonu to wobler. Zimą 5-6 cm z przytrzymania, a już od końca lutego nie schodzę poniżej 6 cm raczej i do batalii wchodzą Twitche P.Dziadury i inne. W zeszłym sezonie wpadło kilkanaście fajnych rybek 45-58 cm w tym trzy około 55 cm..wszystkie te większe na moje woblery 6 cm. Malowanko takie abym widział go w wodzie ,czyli dość żarówiaste. 

post-48456-0-66032900-1703606080_thumb.jpg

• Like 2

• 0

salmo USA

Dzięki, znalazłem. Prochu nie wymyślili. Wiadomo, sporo gum jest podobnych na świecie. 

Co by nie było, że zaśmiecam wątek. Przynęty dłuższe typu 6-8 cm zawsze robią wrażenie na większych kropkach. 

Edytowane przez wiwaldi1970

• 0

Ja na nie, nie łowiłem. Mogę polecić wahadełka Darka Kalisty, są podobne do tych co załączyłem powyżej. Na wahadełka Darka łowiłem skutecznie. Tylko nie wiem, czy Darek robi je jeszcze.

http://www.darspin.pl/pl/Strona_glowna

Edytowane przez Banjo
  • Like 1

• 0

Potrzebuję wahadła wąskiego jak na bolenia ale długość maks 5cm 

Może być SV PANIC PA50, Anglers System BUX, Smith Buch Special. Jest z tych modeli w różnych rozmiarach i gramaturach. Szukaj po japońskich firmach: Yarie, Anglers System, Forest, Smith, Timon, Mukai. 

• Like 1