jerry Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 curado e7=chronarch e7,poza drobnymi szczegolami ,typu 2 lozyska wiecej na knobach w chronarchu,niczym mechanicznie sie nie rozniaJeden i drugi ma tyle samo łożysk, w sumie siedem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 (edytowane) w chronarch 201e7, masz te 2 lozyska na schemacie ,w curado wyraznie na schemacie ich nie ma http://fish.shimano.com/media/fishing/SAC/techdocs/en/Low_Profile/12CH201E7_v1_m56577569830796513.pdfhttp://fish.shimano.com/media/fishing/SAC/techdocs/en/Low_Profile/09CU201E7_v1_m56577569830654408.pdf BNT-4120 Edytowane 11 Sierpnia 2013 przez didi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 (edytowane) Co nie znaczy, że nie ma ich w multiku. Wyraźnie na schemacie jest w samym młynku 5 sztuk, w tych samych miejscach co w chronarchu. Poprostu producent nie wykazał ich na schemacie Edytowane 11 Sierpnia 2013 przez jerry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 jeeez! to takie same maszyny. zapewniam również ze curado e ma knoby podparte łożyskami (po jednym na knob) mimo że na schemacie nie jest to wyszczególnione. ileż moża pisać o tym samym? to te same maszyny, koniec kropka.pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Dokładnie...jedynie w E51 można dołożyć po łożysku do knobów zamiast plastikowych bushingów. Nie kojarzę dokładnie rozmiaru, ale po wymontowaniu bushingów można je zmierzyć. Z tego co pamiętam za dwa ZPI zapłaciłem 20zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 To jedna kwesta już wyjaśniona...a teraz koledzy mi powiedzcie jaki rozmiar tego chronarcha będzie najbardziej odpowiedni ? Zależy mi żeby w przyszłości z availem i magnetykiem mógł obsługiwać małe wabiki kleniowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 (edytowane) Tylko i wyłącznie E51(scorpion1001xt, curado E51) ze względu na możliwość zmiany szpulki na Avail z magnetykiem. Do 201 są też lekkie szpulki ale mikrowabików nimi nie obsłużysz Edytowane 11 Sierpnia 2013 przez jerry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 No dobra , a ten 51e jaki zakres przynęt obsłuży ? Nie będzie problemu gdy na agrafkę założę główke 30-35g + guma ? To łącznie około 45g i czy rzuty będą dużo krótsze niż większym bratem tj 201e7 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 w takim zakresie idź w kierunku 201, większa średnica szpuli to dłuższe rzuty. ja sam uzywam 201 z płytkim availem. woblery typu executor 5 czy minnow latają kapitalnie. mam tu na myśli warunki łowiska. jakieś mikro woblery na klenia to może być problem. tu lepiej poradzi sobie rozmiar 50 z avialempozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Czyli najlepiej dwa - 201 i 51 Jak znam życie to na jednym się nie skończy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Może pójdę w tym kierunku i pod typowo klenio-jaziowanie zostawię narazie zwykłego spinera a catingiem obskoczę szczupaka , sandacza.A załóżmy że ten 201e7 , jakie są jego możliwości ? Czy np jerkowanie wobkami 20-60g to będzie za dużo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 nie, nie bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Co nie znaczy, że nie ma ich w multiku. Wyraźnie na schemacie jest w samym młynku 5 sztuk, w tych samych miejscach co w chronarchu. Poprostu producent nie wykazał ich na schemacie ok potwierdziles to super na zdjeciach ,zwracam honor!!!bylem pewien ze sa tam tuleje slizgowe ,a korby nigdy nie rozbieralem,pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Mam akurat CH201e7,sparowany z St.Croix-jerkbait.Wsadziłem łozyska Boca i jestem zadowolony Używam w przedziale 15g-40g/przynęty oczywiście/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Ja do cu201 też zastosowałem boca ale zrobiłem jeszcze 2 patenty, zdjąłem boczne uszczelnienia z łożysk i przed łowieniem daje kilka kropel oliwki Rocketfuel, komfort rzutów o niebo lepszy i wyszedł multik uniwersalny od +/- 8gr w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Aż strach pomyśleć co to by było z magnetykiem i lekką szpulką Chyba coś pokombinuję z jednym ze swoich CU201 lub CH201. Jak często musisz zakrapiać takie łożyska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Mniej więcej co 2 wyjścia na ryby, oliwki jest taka butla że starczy na długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxtip Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 ... Rocketfuel...Jeśli się nie mylę to nawet "Hardkorowy Koksu" reklamował "Rocketfuel"... coś w tym musi być ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Ja do cu201 też zastosowałem boca ale zrobiłem jeszcze 2 patenty, zdjąłem boczne uszczelnienia z łożysk i przed łowieniem daje kilka kropel oliwki Rocketfuel, komfort rzutów o niebo lepszy i wyszedł multik uniwersalny od +/- 8gr w górę.No to spróbuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi