Skocz do zawartości

Shimano chronarch 201e7

Manniek66

Rekomendowane odpowiedzi

w chronarch 201e7, masz te 2 lozyska na schemacie ,w curado wyraznie na schemacie ich nie ma http://fish.shimano.com/media/fishing/SAC/techdocs/en/Low_Profile/12CH201E7_v1_m56577569830796513.pdf

http://fish.shimano.com/media/fishing/SAC/techdocs/en/Low_Profile/09CU201E7_v1_m56577569830654408.pdf

BNT-4120

Edytowane przez didi

w takim zakresie idź w kierunku 201, większa średnica szpuli to dłuższe rzuty. ja sam uzywam 201 z płytkim availem. woblery typu executor 5 czy minnow latają kapitalnie. 

mam tu na myśli warunki łowiska. jakieś mikro woblery na klenia to może być problem. tu lepiej poradzi sobie rozmiar 50 z avialem

pozdrówka

Może pójdę w tym kierunku i pod typowo klenio-jaziowanie zostawię narazie zwykłego spinera a catingiem obskoczę szczupaka , sandacza.A załóżmy że ten 201e7 , jakie są jego możliwości ? Czy np jerkowanie wobkami 20-60g to będzie za dużo ? 

Co nie znaczy, że nie ma ich w multiku. Wyraźnie na schemacie jest w samym młynku 5 sztuk, w tych samych miejscach co w chronarchu. Poprostu producent nie wykazał ich na schemacie

jy65.jpg

ok potwierdziles to super na zdjeciach ,zwracam honor!!!bylem pewien ze sa tam tuleje slizgowe ,a korby nigdy nie rozbieralem,pozdrawiam!!!

Ja do cu201  też zastosowałem boca ale zrobiłem jeszcze 2 patenty, zdjąłem boczne uszczelnienia z łożysk i przed łowieniem daje kilka kropel oliwki Rocketfuel, komfort rzutów o niebo lepszy i wyszedł multik uniwersalny od +/- 8gr w górę.

Ja do cu201  też zastosowałem boca ale zrobiłem jeszcze 2 patenty, zdjąłem boczne uszczelnienia z łożysk i przed łowieniem daje kilka kropel oliwki Rocketfuel, komfort rzutów o niebo lepszy i wyszedł multik uniwersalny od +/- 8gr w górę.

No to spróbuję :)