skuli Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Witam. Mam do Was serdeczne pytanie. Czy kij Mikado Temptation Ultrafast Light Spin UFL 3m, do 22g wyrzutu nadaje się do lżejszego łowienia boleni. W sklepie nie byli mi w stanie udzielić żadnej odpowiedzi na temat tego kija.A może lepszy byłby 3m, 5-25g wyrzutu.Co możecie mi polecić i podpowiedzieć.Z góry dziękuję i pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 abarth7 Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 Ok.Nie ma sprawy.Chcialem tylko zaznaczyc,ze dla mnie nie ma znaczenia czy to SIC czy nie SIC,dla mnie wazne jest,ze przelotki w tym kiju nie gna sie,nie robia sie wglebienia od plecionki itd.Kij jest oznakowany logiem Fuji i to mi wystarcza,wiem,ze ta firma lipy nie robi.Co z tego,ze moglby ten kij kosztowac 450zl z innymi przelotkami jak i z tymi za 270 jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zulus Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 Ok.Nie ma sprawy.Chcialem tylko zaznaczyc,ze dla mnie nie ma znaczenia czy to SIC czy nie SIC,dla mnie wazne jest,ze przelotki w tym kiju nie gna sie,nie robia sie wglebienia od plecionki itd.Kij jest oznakowany logiem Fuji i to mi wystarcza,wiem,ze ta firma lipy nie robi.Co z tego,ze moglby ten kij kosztowac 450zl z innymi przelotkami jak i z tymi za 270 jest super Bo o to przecierz chodzi, kij ma nam odpowiadać i mamy być z niego zadowoleni i czerpać przyjemność z połowu naszym patyczkiem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 janusz.walaszewski Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zulus, ty się naprawdę ocknij jak pisał szpiegu, ciągnięcie dys-kusji z której nic nie wynika i w której kilkakrotnie zmieniasię zdanie w stosunku do tego co się wcześniej napisało do niczego nie prowadzi. To moje zdanie.Pozdrawiam Jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zulus Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 Coś bym tu powiedział, bo sam niewiem o co Ci chodzi i w którym momencie zmieniłem zdanie ale rzeczywiście nie ma sensu dalej ciągnąć tą dyskusje. To moje zdanie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 abarth7 Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 Panowie po co te nerwy Forum jest po to zeby na nim dyskutowac.Jakby wszyscy mieli takie samo zdanie na kazdy temat to forum nie mialoby sensu.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 janusz.walaszewski Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 Nerwów nie ma, a dyskusję, fakt, warto zakończyć bo właściwiewszystko zostało powiedziane. Jeśli ktoś poczuł się urażony moimpostem, a szczególnie @zulus, to sorki, nic osobistego nie mia-łem na myśli. No bo jak mógłbym mieć ?Pozdro Jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 ...Forum jest po to zeby na nim dyskutowac... Czasami tak bywalo... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 janusz.walaszewski Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 @GumoJasne, dyskutujmy ale temat wątku, szczególnie nazwa firmy w nimzawarta nie nastraja do dyskusji. Natomiast, delikatnie mówiąc,meandry dyskusji prowadzą raczej do konieczności założenia nowe-go wątku.Pozdro Jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 Nie chodzi mi tylko o nazwe f-my ale rowniez o dyskusje. Z tego tez powodu usunalem swoje wypociny, jako najwyrazniej zbedne w tym watku... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 janusz.walaszewski Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 @Gumo !Szacunek, uświadomiłeś mnie właśnie, że jak się człowiek zagalo-puje to internet pozwala, ten jego galop co najmniej wymazać.Pozdro JachuPS. Potwierdza się, że człowiek uczy się przez całe życie, a napewno do czsu kiedy może. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 skuli Opublikowano 15 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 Dzięki za pospowiedzi.Przelotki są eóżne w różnych kijach. mamy SICI, HARDLOJE, FUJI i w tańszych kijach ALUMINA-OXYD. Moim zdaniem wszystko zależy od kija czy dobrze leży w ręce i czy dobrze się nim żuca. Tak się składa, że droższe modele sa nawet lepiej wykończone i mają inne grafity. Jaxon w ostatnich modelach popsuł sobie opinię.W tańszych kijach w górze dolnika jako zaślepka wkładana jest gąpka malowana na czarno. W droższych kijach jest już plastikowa zaślepka.Rzuca się też lepiej droższymi modelami - sprężystość grafitu.Droższe modele też są lżejsze wagowo od tańszych.Dowiem się w sklepie ile kosztuje Ugly Stick i porównam z internetem.Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mifek Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 gwoli ścisłości:- FUJI - to firma produkująca asortyment - w tym przelotki- HARDLOY, SiC, ALCONITE - to konkretne typy przelotek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pablom Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 gwoli ścisłości:- FUJI - to firma produkująca asortyment - w tym przelotki- HARDLOY, SiC, ALCONITE - to konkretne typy przelotek... W dodatku wszystkie firmy fuji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pitt Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 ...Przelotki są eóżne w różnych kijach. mamy SICI, HARDLOJE, FUJI i w tańszych kijach ALUMINA-OXYD. ...nie zeby sie wymadrzac, ale alu-oxyd i hardloy to w zasadzie prawie to samo, jak przelotki sa fuji, to tez moga moga byc alu-oxyd, vel. hardloy, tylko wtedy nazywaja sie czesto alconite ... moga tez byc sic ... moga tez byc od batsona i nie musza byc fuji ... jest tez pacific bay ... btw sic to tak samo jak alu-oxyd, czy tez gold-cement tylko materialy, z ktorych wykonuje sie wnetrzna czesc przelotek ... ... bla-bla-bla ... tak jak by to mialo wplyw na wedke klasy jaxon czy mikado? ups, widze, ze mnie ktos ubiegl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radeqs Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 W dodatku wszystkie firmy fuji SIC nie koniecznie - nie jest nazwą zastrzeżoną/handlową Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pablom Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 Nie będe się kłucił, ale w sklepach jak widziałem to było napisane ZAWSZE przelotki typu SIC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lookasz Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 Po pierwsze : nie SIC , a SiC Po drugie : symbol ten oznacza materiał z jakiego wykonany jest wewnętrzny pierścień przelotki ... w tym wypadku jest to węglik krzemu <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 skuli Opublikowano 15 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 Dzięki za wytłumaczenie pablom. W sklepie wytłumaczono mi, że Fuji robi przelotki pod swoją nazwą jak i uchwyty kołowrotków. Nie wiedziałem, że firma ta robi SIC czy Hardloy. Alumina-oxyd powiedziano mi, że stosuje się w tanich kijach bo są tańsze.Ja łapałem tanim kijem na bazie węgla C24 i z przelotkami Alumina-oxyd i na plecionce pracował dobrze. Z kolei powiedziano mi, że SIC i Hardloy bardziej pasują do plecionki ba są gładsze.Tak więc na rzekę 3m, ciężar 25 lub 30g i markowe przelotki do plecionki. W sklepie polecają nawet 40g, ale to już jest bardziej sztywny kij. Oglądałem 3m Mistrall 20-40g. Bardzo sztywny kij o minimalnym ugięciu - dużo by mi rapek spadało z powodu sztywności kija. Myślę na razie o Ugly Sticu i Dragonie.Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pablom Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 z tych dwóch to brzydala bierz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 skuli Opublikowano 15 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 Pablom co masz na myśli brzydal.Wszystkie kije, które ogladałem są wizualnie ładne.Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pablom Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 Pablom co masz na myśli brzydal.Wszystkie kije, które ogladałem są wizualnie ładne.Wojtek ugly - brzydki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 janusz.walaszewski Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 @skulito taka przenośnia z tłumaczenia z angielskiego ugly to brzydkito miał na myśli @pablom. ups,... pablom już wyjaśniłPozdro Jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Siksa Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 A ja ci polecę tego Dragona. Tu masz link do tego kija. Obecnie jest taka promocja, że w Twoim sklepie na pewno jej nie przebiją. Nie wiem tylko czy kij będzie się dobrze sprawował przy przynętach jakie podałeś. Ja swoim łowie jak na razie przynętami do 12g i jeszcze jest w nim trochę zapasu mocy. A oto i link: http://www.fishing-mart.com.pl/pl/products.php?groups=5& assortment=3&producer=27&kind=2647 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 warciak Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 Powracając do wątku kolega @strzałka ma taki kij i wiem,że wymieniał w nim przelotki ale dalej musisz jego pytać bo nic więcej nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 skuli Opublikowano 15 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 Przepraszam nie pomyślałem o tym. Myślaem, że chodzi o wygląd zewnętrzny kija.W sklepie powiedziano mi, że Dragona sprzedają po cenie katalogowej 260zł. Kij Mikado 270zł. Ceny internetowej nie przebiją. Przykład Shimano Hyperloop Ax Spinning 2.70m 5-20g cena w sklepie 162zł, w internecie znalazłem nowy kij 62zł.Mikado zaś w internecie promocja 193zł.Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
skuli
Witam. Mam do Was serdeczne pytanie. Czy kij Mikado Temptation Ultrafast Light Spin UFL 3m, do 22g wyrzutu nadaje się do lżejszego łowienia boleni. W sklepie nie byli mi w stanie udzielić żadnej odpowiedzi na temat tego kija.
A może lepszy byłby 3m, 5-25g wyrzutu.
Co możecie mi polecić i podpowiedzieć.
Z góry dziękuję i pozdrawiam Wojtek
Top użytkownicy dla tego pytania
17
7
5
5
Popularne dni
14 Sty
23
15 Sty