Skocz do zawartości

Co zamiast revo sx?

loktok - cardiamu

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety moj egzemplarz abu revo sx 3 generacji tez cierpi na problemy z hamulcem szpuli. Wrraca do sklepu i mam nadzieje na zwrot kasy w tej sytuacji trzeba wybrac nowy multik. Myslalem o stx ale one tez maja jakies problemy wiec chyba narazie odpuszcze sobie abu garcia.

Potrzebuje multik do przynet max 60-70g do wedki dragon millenium cast jerk 195 cm.

Szukam nowego dostepnego w sklepach multika.

Co z shimano? Wszyscy polecaja starsze modele citici i curado generacje E a co z nowa czyli G

Co poradzicie??

Edytowane przez loktok - cardiamu

Używany Alphas jest wciąż niedościgły dla Revo ani tym bardziej shimanowskich korbelek  B)  

http://www.ichibantackle.com/viewbigimage.asp?imagepath=picture/alphas103l_typef_0508_1_2.jpg

Nieprawda. Jest juz model na lewą. Pierwsza sztuka już w domu. Fajny młynek. Szpulka z łożyskiem, trzpieniem  i systemem hamulcowym waży 20,7 grama - czyli sama pewnie koło 17 gram - co jest dobrym wynikiem. Ten drugi jak przyjdzie to około 4 stówek będzie. To Z Cabelasa , więc vat i cło naliczone  :(

• Like 1

Ja polecam mniej znany shimano Castaic rzuca zdecydowanie dalej jerkami niz citica i tym podobne multiki chyba dlatego ze ma szeroka szpule (tak mnie sie wydaje). Chodzi jakby nie dzialaly na niego sila tarcia poezja heh a kupilem go uzywanego od kolegi z forum i jak na razie nie mam dla niego konkurenta.

• Like 1

Wilk, może kiedyś Cię przekonam. Lew's, żadnych problemów bez względu na rocznik.

I każdy rzutowy system do wyboru.

A ja wierzę, nie trzeba mnie ;przekonywać.Polecam tego Premiera odpowiadając na pytanie,  bo łowię nim prawie codziennie i jestem zachwycony, być może ten Lew's jest dużo lepszy! Pozdro :)

• 3 tygodnie później...

ale tak w ogole to lepszy wybór niż na przykład SX?

wedlug mnie, tak ... alphasy to swietne kolowrotki, bardzo udane konstrukcje, wychyle sie z onka i powiem, ze prawie na poziomie zilliona, zaden SX czy STX nie ma porownania, nie chce przez to powiedziec, ze revo to slabe maszynki ale sa zbyt drogie, wedlug mnie stosunek ceny do jakosci jest na niekorzysc klienta, oczywiscie patrzac na nie tylko i wylacznie przez pryzmat uzytych materialow i miejsca produkcji ... sama kontrukcja nalezy do udanych (te pierwsze byly zdecydowanie lepsze i trwalsze)

• 1 miesiąc temu...