jerry hzs Opublikowano 4 Września 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2005 We wtorek bede dzwonil do Wallego aby definitywnie ustalic termin. Najbardziej prawdopodobny to piatek 16 wrzesnia , bylibysmy tam tydzien z tym ze mozemy sobie przedluzyc kilka dni nie placac . Na co sobie niestety nie moge pozwolic . Wynika z tego Remku ze wybralismy Eagle Nest czyli nasze jeziora . Na Crawfords Resort jest tylko 1% szansa . Pomalu przygotowuje samochod , ciuchy , sprzety , spis jedzenia ...normalne zamieszanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2005 Ale i to zamieszanie ma swoj niepowtarzalny smaczek <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 4 Września 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2005 Tak , dreszcz emocji jest zawsze . Jest tez niepokoj czy cos nie stanie na przeszkodzie . Jaka bedzie pogoda ? co wiec wziasc z ubran ?. Bylismy spaleni sloncem , wysmagani sniegiem z deszczem . Jakie zarcie wziasc ze soba ?... jest tylko to co sie ma ze soba . Z kolei duzy bagaz , duzo robota[zaladunek -rozladunek -zaladunek -i.t.d], drozszy samolot...jerry nie lubiec.Jedno uczucie towarzyszy mi zawsze ... tak, po minieciu granicy stanu Illinois , zaczynam sie czuc Wolnym Czlowiekiem , tego uczucia sie nie da opisac...przede mna Ameryka Polnocna ..wyje jak pies... auuuu wedrowac , wedkowac , grillowac , przy ognisku bajkowac jerry herbu zebaty szczupak [ jak zlowie metrowego muskie to zmienimy ten herb] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2005 @Jurek, mam podobne odczucia przed wyjazdowe, tylko że ja już jutro wylatuję...Cholera mnie bierze bo cały czas wydaje mi się, że czegoś zapomnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 5 Września 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2005 Tak jest zawsze Rognis ... o je Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2005 @sebek wyluzuj... i tak czegoś zapomnisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2005 Ja mam na to sposób. Idę od stóp:- skarpetki,- buty,- spodnie, itd. itd. aż dojde do czapki. No i tak samo z wędkarstwem. Kotwice, woblery, przypon (po drodze jeszcze jakieś krętliki), plecionka .... aż dojde do kołowrotka. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 16 Września 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2005 Przyjaciele , jutro wyjezdrzam na wyprawe . Pierwotnie planowalem wyjazd 23 juz na zamkniecie sezonu w Eagle Naest , ale pewne zmiany spowodowaly wyjazd juz jutro . Wiec jade i nie kusze losu bo moge wogole nie zaliczyc tej wyprawy . Prawdopodobnie bede tam poltora tygodnia , wroce wiec dopiero w srode 28 . Nie licze na super wyniki , jestem zwyklym wedkarzyna , postaram sie o zdiecia i bede chcial szczesliwie powrocic przede wszystkim . Pakuje sie bo zostalo mi bardzo malo czasu , za granica stanu czeka na mnie Wolnosc , Wisconsin, Minnesota and Kanada pachnaca zywica . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phalacrocorax Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2005 Powodzenia Jerry. Jedź bezpiecznie i złap jakiegoś wielkiego Musky. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2005 jurku 3mam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2005 Jurku, trzymam kciuki za udaną wyprawę! Nie mogę się doczekać Twojej relacji z zapachem grilla i lasu świekowego. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2005 Jurku, połamania i udanej wyprawy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2005 jurek 50 lb!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2005 Szczerze mówiąc jestem ciekawy wieści od Jerrego. Przecieków jak na razie nie ma PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUNTER Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2005 czekamy Jureczku na relacje poparte pięknymi fotami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 28 Września 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2005 Juz jestem , wrocilem wczoraj poznym wieczorem . Jak zwykle swiat mi sie kolebie po przebywaniu na lodzi przez 10 dni . Bardzo ciezko dojsc do siebie po takim pobycie w lesnej gluszy . A tu juz czekaja te elektroniczne maszynki ; komputery , telefony , telewizory i inne stwory . Na razie krotka statystyka dla zaspkojenia ciekawosci . Zlowilismy razem z Piotrem 107 rybeczek ; Szczupakow -78 , Muskie -12 , Tiger Muskie -1 , Walleye -12 , Lake Trout -3 , Lake Whitefish -1 . Nie byly to ryby powyzej metra , a o takich marzymy . Za to byly wszystkie gatunki jakie oferuja te jeziora . Rodzynkami niewatpliwie sa Tiger Muskie 82cm , Walley 70cm , Whitefish 50cm oraz 12 sztuk Muskie [ tu wazna jest ilosc bo niestety zaden nie przekroczyl 80cm ] . Generalnie zawiodlo zelazo czyli blachy i wirowki , gum jak zwykle nie uzywalismy , woblery spisaly sie bardzo dobrze . Wyprawe opisze dokladnie i dolacze zdiecia jak tylko pozbieram sie do kupki . Na kazde pytanie odpowiem natychmiast . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2005 BRAWO JUREK! 12 Muskie, zeby bylo dla podkreslenia napisze z Duzej, no ja ta rybe znam tylko z filmow i zdjec. A tu caly tuzin pada na jednej wyprawie. SUPER SPRAWA! Czekam na fotki, na pewno nie tylko ja. Rozumiem ze Tiger Muskie to hybryda ? czy cos pokrecilem ? Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 28 Września 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2005 Tiger Muskie to Muskie skrzyzowany z Szczupakiem . Ma przepiekny desen ale o ile wiem nie moze juz sie rozmnazac . Cos takiego wystepuje chyba w pstragach . Tak wiec krzyzowki maja swoje plusy i minusy . Tu gdzie bylem bylo osobne jezioro z muskie [Ficher Lake ] i sasiedzkie z szczupakiem [ Populus Lake ]. Te jeziora laczy strumien i przy duzym stanie wody [ po opadach deszczu ] ryby przeplywaja . Ja mysle ze tylko w jednym kierunku , to znaczy muskie plyna do jeziora z szczupakami i je gryza , nie zdarzylo sie zeby ktos wyciagnal szczupaka z tego jeziora gdzie sa muskie , natomiast w jeziorze szczupakowym juz od kilku lat lowi sie [zadko ] i Muskie i Tiger Muskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2005 Witaj Jurku w ponurej rzeczywistości... Serdeczne gratulacje udanej wyprawy.... czekamy na obszerną relację... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2005 He he, Niezla akcja z tym strumieniem. Rozmiarowo z tego co kojarze to Tygrysy sa pomiedzy szczupakami a muskie... Co do kolorow...pokaz zdjecia! A tak na marginesie....cos na Whitefishe SX sie udalo skusic w trollu ? Pozdrawiam Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2005 Gratuluję udanej wyprawy. Z niecierpliwością czekamy na dokładną relację i fotki.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 29 Września 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2005 Mam zdiecie tego Tiger Muskie , jest piekny , szkoda ze nie wiekszy . Nie mielismy bran z glebokiego trolingu , a wlasciwie to bylo jedno na wobler Yokozuny , niestety nie wyciagniete, spiela sie... daj jej Boze zdrowie Bede pomalu wszystko opisywal . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xavi Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2005 Ja również gratuluje wspaniałej wyprawy, a czy to Tygrysy czy Szczupaki, ważne że nad wodą.Czekam na fotorelacje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2005 Jurku,Z mojej strony wielkie gratulacje! Myślę, że wynik nieporównywalnie lepszy od zeszłorocznego. Piękny wynik i na dodatek widzieliście wszystkie ryby (pełen przekrój).Czekam jak chyba każdy na relację. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2005 @Jurek wielkie gratulacje!!! Super, że udało się wam złowić aż tyle różnych gatunków. Z niecierpliwością czekam na pełną relację i zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi