Skocz do zawartości

Kanada pachnaca zywica

jerry hzs

Rekomendowane odpowiedzi

We wtorek bede dzwonil do Wallego aby definitywnie ustalic termin. Najbardziej prawdopodobny to piatek 16 wrzesnia , bylibysmy tam tydzien z tym ze mozemy sobie przedluzyc kilka dni nie placac . Na co sobie niestety nie moge pozwolic . Wynika z tego Remku ze wybralismy Eagle Nest czyli nasze jeziora . Na Crawfords Resort jest tylko 1% szansa . Pomalu przygotowuje samochod , ciuchy , sprzety , spis jedzenia ...normalne zamieszanie :mellow: .

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Tak , dreszcz emocji jest zawsze . Jest tez niepokoj czy cos nie stanie na przeszkodzie . Jaka bedzie pogoda ? co wiec wziasc z ubran ?. Bylismy spaleni sloncem , wysmagani sniegiem z deszczem . Jakie zarcie wziasc ze soba ?... jest tylko to co sie ma ze soba . Z kolei duzy bagaz , duzo robota[zaladunek -rozladunek -zaladunek -i.t.d], drozszy samolot...jerry nie lubiec.

Jedno uczucie towarzyszy mi zawsze ... tak, po minieciu granicy stanu Illinois , zaczynam sie czuc Wolnym Czlowiekiem , tego uczucia sie nie da opisac...przede mna Ameryka Polnocna ..wyje jak pies... auuuu :mellow: wedrowac , wedkowac , grillowac , przy ognisku bajkowac jerry herbu zebaty szczupak [ jak zlowie metrowego muskie to zmienimy ten herb]

• 2 tygodnie później...

Przyjaciele , jutro wyjezdrzam na wyprawe . Pierwotnie planowalem wyjazd 23 juz na zamkniecie sezonu w Eagle Naest , ale pewne zmiany spowodowaly wyjazd juz jutro . Wiec jade i nie kusze losu bo moge wogole nie zaliczyc tej wyprawy . Prawdopodobnie bede tam poltora tygodnia , wroce wiec dopiero w srode 28 . Nie licze na super wyniki , jestem zwyklym wedkarzyna , postaram sie o zdiecia i bede chcial szczesliwie powrocic przede wszystkim . Pakuje sie bo zostalo mi bardzo malo czasu , za granica stanu czeka na mnie Wolnosc :D , Wisconsin, Minnesota and Kanada pachnaca zywica :mellow: .

• 2 tygodnie później...

Juz jestem :D , wrocilem wczoraj poznym wieczorem . Jak zwykle swiat mi sie kolebie po przebywaniu na lodzi przez 10 dni . Bardzo ciezko dojsc do siebie po takim pobycie w lesnej gluszy . A tu juz czekaja te elektroniczne maszynki ; komputery , telefony , telewizory i inne stwory :mellow: . Na razie krotka statystyka dla zaspkojenia ciekawosci . Zlowilismy razem z Piotrem 107 rybeczek ; Szczupakow -78 , Muskie -12 , Tiger Muskie -1 , Walleye -12 , Lake Trout -3 , Lake Whitefish -1 . Nie byly to ryby powyzej metra , a o takich marzymy . Za to byly wszystkie gatunki jakie oferuja te jeziora . Rodzynkami niewatpliwie sa Tiger Muskie 82cm , Walley 70cm , Whitefish 50cm oraz 12 sztuk Muskie [ tu wazna jest ilosc bo niestety zaden nie przekroczyl 80cm ] . Generalnie zawiodlo zelazo czyli blachy i wirowki , gum jak zwykle nie uzywalismy , woblery spisaly sie bardzo dobrze . Wyprawe opisze dokladnie i dolacze zdiecia jak tylko pozbieram sie do kupki :mellow: . Na kazde pytanie odpowiem natychmiast B).

BRAWO JUREK!

12 Muskie, zeby bylo dla podkreslenia napisze z Duzej, no ja ta rybe znam tylko z filmow i zdjec. A tu caly tuzin pada na jednej wyprawie. SUPER SPRAWA!

Czekam na fotki, na pewno nie tylko ja. Rozumiem ze Tiger Muskie to hybryda ? :unsure: czy cos pokrecilem ? :huh:

Guzu

Tiger Muskie to Muskie skrzyzowany z Szczupakiem . Ma przepiekny desen ale o ile wiem nie moze juz sie rozmnazac . Cos takiego wystepuje chyba w pstragach . Tak wiec krzyzowki maja swoje plusy i minusy . Tu gdzie bylem bylo osobne jezioro z muskie [Ficher Lake ] i sasiedzkie z szczupakiem [ Populus Lake ]. Te jeziora laczy strumien i przy duzym stanie wody [ po opadach deszczu ] ryby przeplywaja . Ja mysle ze tylko w jednym kierunku , to znaczy muskie plyna do jeziora z szczupakami i je gryza :mellow: , nie zdarzylo sie zeby ktos wyciagnal szczupaka z tego jeziora gdzie sa muskie , natomiast w jeziorze szczupakowym juz od kilku lat lowi sie [zadko ] i Muskie i Tiger Muskie.