DamianeQ Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Szukam jakiegoś taniego zestawu na w/w ryby. Długość najlepiej w granicach 2,7-2,9m, 4 skład ponieważ często wyjeżdżam za granicę.Jestem zupełnym lajkiem w tej dziedzinie, wszelkie informację będą bardzo pomocne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Gdzie się na te ryby wybierasz?Wydaje się mi ze oba gatunki dobrze dobrany kij switchowy powinien obsłużyć. Choćby to:http://jerkbait.pl/blog/4/entry-104-switch-to-switch/ Kij jednoręczny nie zawsze bedzie odpowiadał gdy będziesz chciał jechac na łososie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianeQ Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2013 (edytowane) Łososie będę łowił w Norwegi a szczupaki w Polsce jak i Norwegi. Wszystko w rzece.Jakiej klasy powinienem szukać wędziska? Edytowane 12 Sierpnia 2013 przez DamianeQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Warto jeszcze zadac sobie pytanie czy bedziesz lapal glownie szczupaki i moze lososie, czy 50/50. Jesli lososie beda tylko dodatkiem, to pewnie wiekszosc wedkarzy wybralaby jednoreczna muchowke 9ft w klasie 8 lub 9. Ja jednak pomimo wszystko sklanialbym sie ku propozycji Kuby. Switch daje naprawde duzo mozliwosci i takim uniwersalem jest 11ft w klasie 7 lub 8. Ile chcesz przeznaczyc na zestaw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianeQ Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Jeszcze dokładnie nad kwotą się nie zastanawiałem. A co możesz ciekawego polecić w nie dużej cenie? Jak się w ciągnę to sprawie sobie kija z pracowni, póki co nie chce pakować w to dużo kasy bo nie wiem czy mi się to spodoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Od siebie moge z czystym sumieniem polecic Echo SR. Moj tata ma 10'10" w klasie #8 i mialem okazje troche pomachac tym kijem w wakacje. Skagit i scandi spey'em i shooting head znad glowy, wszystko latalo bez problemu. Niektorzy marudzili, ze design wedki jest malo przyjemny dla oka, mi to zupelnie nie stanowi. Na ten rok kijek przeszedl face lifting:http://www.balticflyfisher.com/acatalog/ECHO_SR.htmlJak masz mozliwosc sciagnac zza oceanu, to sporo zaoszczedzisz.Poza tym bardzo przyjemnie mi sie rzucalo Vision Switch 10'11" #7. Wedlug znajomego #8 jest kluchowata, ja nic na ten temat nie wiem, bo mam tylko doswiadczenie z #7:http://www.visionflyfishing.com/page.php?page_id=33&c=55&pid=284Duza popularnoscia za oceanem rowniez sie cieszy TFO Deer Creek Switch (jak poszukasz na forum to jest gdzies na ten temat):http://www.tforods.com/fly-fishing/rods/switch.htmlSzkoda kupowac cos taniego i byle jakiego, bo po pierwsze najczesciej slabo sie tym rzuca, a po drugie ciezko sie pozbyc. Lepiej wydac troche wiecej i kupic solidna wedke. Jak cie muchowanie nie podejdzie (w co osobiscie watpie, bo malo kto rezygnuje z muszkarstwa po udanych probach), to latwiej sprzedasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianeQ Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 (edytowane) Chyba lepszym wyborem jest kupno kija z pracowni. Co z blanków batsona, byłoby dobrym wyborem? Edytowane 13 Sierpnia 2013 przez DamianeQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Chyba lepszym wyborem jest kupno kija z pracowni.Raczej na pewno nie, na początek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi