Skocz do zawartości

Kij pod Troć i Nocnego Sandacza

c1esla

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów :D

Jestem zainteresowany kupnem kija, który obsłuży mi 2 rybki Troć na rzekach np: Łeba, Słupia, Ina ewentualnie Drwęca oraz Nocnego Sandacza z Wisły oraz żebym mógł pogadać z Sumkiem takim do 150 cm :P . Wskazane jest aby ten kij był uzbrojony w dość duże przelotki chodzi o zamarzanie późną jesienia i na początku roku , długość jaka mnie interesuje to 3 metry a wyrzut nie wiem sądzę że do ok 60 g.

Budżet jaki chce przeznaczyc to 400-500zł.

Bardzo proszę o pomoc

Pozdrawiam Łukasz

Miałem Batsona RX8 3,20 15-35 gram, dawał rade, z trociami na pomorskich rzekach i na Odrze w przyłowach w postaci sumów także. Niestety złamałem go z mojej winy.

Na pewno spełni Twoje wymagania, może być wersja do 42 gram. Ja miałem blank z tych amerykanskich jeszcze, teraz to juz tylko pewnie China, ale z tego co słyszałem też dają rade.

Cena za używkę  500+ powinnieś znaleść.

Ostatnia propozycja (Daiwa Shogun Z) najlepsza pod trotkę i sumka do 1,50m ale na nocnego sandacza to wszystko tak o oczko za grubo i będzie Cię wkurzało niewygodne rzucanie nie najcięższymi sandaczowymi nocnikami, chyba, że łowisz wobami od 8 cm w górę, to jak najbardziej.

Edytowane przez Rheinangler

Miałem Batsona RX8 3,20 15-35 gram, dawał rade, z trociami na pomorskich rzekach i na Odrze w przyłowach w postaci sumów także. Niestety złamałem go z mojej winy.

Na pewno spełni Twoje wymagania, może być wersja do 42 gram. Ja miałem blank z tych amerykanskich jeszcze, teraz to juz tylko pewnie China, ale z tego co słyszałem też dają rade.

Cena za używkę  500+ powinnieś znaleść.

Batsony RX8 nie byly produkowane w us and a. Obecnie nie ma wersji 20 lbs, 35 gram w dluzszych modelach a szkoda. 42 gr w rx7 i 3.20 to juz ciezka wedka, idealna na lososie. 

Bujo

Batsony RX8 nie byly produkowane w us and a. Obecnie nie ma wersji 20 lbs, 35 gram w dluzszych modelach a szkoda. 42 gr w rx7 i 3.20 to juz ciezka wedka, idealna na lososie. 

Bujo

Przepraszam miałem RX7 do 35 gram, mi się sprawdzał na sandaczach jak i na trociach  i łosoisach :)

Edytowane przez filip

Czesc wczoraj wyholowałem 5kg samca troci ..wróciłem do niego i on chyba znowu będzie nr 1 robinson diaflex  classic 300cm 10-50g .Sandacz ideał mówie ci blank czuje okonia z 40 metrów wyciagnał trocie od 2-5kg bez problemu i kazdy kto go ma chwali