c1esla Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Witam wszystkich forumowiczów Jestem zainteresowany kupnem kija, który obsłuży mi 2 rybki Troć na rzekach np: Łeba, Słupia, Ina ewentualnie Drwęca oraz Nocnego Sandacza z Wisły oraz żebym mógł pogadać z Sumkiem takim do 150 cm . Wskazane jest aby ten kij był uzbrojony w dość duże przelotki chodzi o zamarzanie późną jesienia i na początku roku , długość jaka mnie interesuje to 3 metry a wyrzut nie wiem sądzę że do ok 60 g.Budżet jaki chce przeznaczyc to 400-500zł.Bardzo proszę o pomoc Pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Miałem Batsona RX8 3,20 15-35 gram, dawał rade, z trociami na pomorskich rzekach i na Odrze w przyłowach w postaci sumów także. Niestety złamałem go z mojej winy.Na pewno spełni Twoje wymagania, może być wersja do 42 gram. Ja miałem blank z tych amerykanskich jeszcze, teraz to juz tylko pewnie China, ale z tego co słyszałem też dają rade.Cena za używkę 500+ powinnieś znaleść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c1esla Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 znalazłem takie propozycje na allegro co Wy na to :- Team Dragon 2,85m 25-60g- Daiwa ExcelerSpinning 3m 30-60g- Cormoran Xenodon 3m 30-60g- Konger World Champion Salomon 3,05m 20-60 g może coś z nich by się nadało ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rajfel Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 (edytowane) Daiwa Shogun Z , dł. 2,9m cw. 20-60. ciężar własny kijka 195gr. Edytowane 18 Sierpnia 2013 przez Rajfel 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
comen Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Łowię trocie Team Dragonem.Taka długość jest dobra i na lato i na zimę a przy tym nadaje się do woblerów i obrotówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 (edytowane) Ostatnia propozycja (Daiwa Shogun Z) najlepsza pod trotkę i sumka do 1,50m ale na nocnego sandacza to wszystko tak o oczko za grubo i będzie Cię wkurzało niewygodne rzucanie nie najcięższymi sandaczowymi nocnikami, chyba, że łowisz wobami od 8 cm w górę, to jak najbardziej. Edytowane 13 Sierpnia 2013 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Miałem Batsona RX8 3,20 15-35 gram, dawał rade, z trociami na pomorskich rzekach i na Odrze w przyłowach w postaci sumów także. Niestety złamałem go z mojej winy.Na pewno spełni Twoje wymagania, może być wersja do 42 gram. Ja miałem blank z tych amerykanskich jeszcze, teraz to juz tylko pewnie China, ale z tego co słyszałem też dają rade.Cena za używkę 500+ powinnieś znaleść. Batsony RX8 nie byly produkowane w us and a. Obecnie nie ma wersji 20 lbs, 35 gram w dluzszych modelach a szkoda. 42 gr w rx7 i 3.20 to juz ciezka wedka, idealna na lososie. Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c1esla Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Woblery jakimi łowię nocą najcześciej to rapalki oryginal od 7 cm i rózne płytko chodzące również samoróbki ale standard to 9 cm chociaż na 11 też łowię a mam zamiar zrobić kilka wobków w rozmiarze 15 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 (edytowane) Batsony RX8 nie byly produkowane w us and a. Obecnie nie ma wersji 20 lbs, 35 gram w dluzszych modelach a szkoda. 42 gr w rx7 i 3.20 to juz ciezka wedka, idealna na lososie. BujoPrzepraszam miałem RX7 do 35 gram, mi się sprawdzał na sandaczach jak i na trociach i łosoisach Edytowane 13 Sierpnia 2013 przez filip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 na giełdzie j.pl jest daiwa powermesh 20-60g i 3m dł.Będzie Pan zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c1esla Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 jaki tam Pan hehe Łukasz jestem , możesz kotwitz podać link do tej giełdy z daiwą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 .. a proszę bardzohttp://jerkbait.pl/topic/27990-s-daiwa-powermesh/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michallucek Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Czesc wczoraj wyholowałem 5kg samca troci ..wróciłem do niego i on chyba znowu będzie nr 1 robinson diaflex classic 300cm 10-50g .Sandacz ideał mówie ci blank czuje okonia z 40 metrów wyciagnał trocie od 2-5kg bez problemu i kazdy kto go ma chwali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leny Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2013 (edytowane) Pancerny Beastmaster BX do 50g Moc odpowiednia by chociaż nawiązać walkę z szaloną srebrną metrówką.Trzy metrowy oczywiście.Dobrze współpracuje z żyłką oraz z plecionką. Edytowane 17 Sierpnia 2013 przez Leny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Ja łowię Dragonem millenium Sea Trout 3,10 , 21-50 g używam głównie do nocnego sandacza na Odrze i z sumkami do 150 cm spokojnie sobie daje radę Napisz do Karola Krause ma takiego kija tyle że 2,90 w dobrych pieniądzach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c1esla Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 dzięki wszystkim za porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi