Wojtek B. Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Kurde , w mojej ten zacisk słabo trzyma.... jakość widzę warta ceny A nie ząbkuje Ci? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Trochę ma luz na rączce... ale jeszcze nie zabkuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 U mnie zacisk też nie jest za mocny. Ale spokojnie poradzi sobie przy normalnym użytkowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Nigdy nie miałem potrzeby ostrzyć Gamakatsu 13B. Po latach łowienie są tak samo ostre jak nowe. Ale ja nie ciągam ich po rzecznych kamieniach. Tylko zielsko i rybki z krajowych jezior moga je stępić. Ale nie są w stanie. Karcze także nie powodują szkód. Ale rzadko w nich łowię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 No i trzecia strona pisania "zleciała"...A mnie się widzi, że morał jest taki: kotwice i haki powinny być ostre, a jak są tępe (jak piszący te słowa), to trza naostrzyć. A to czym się ostrzy ma chyba najmniejsze znaczenie, byle efekt był zadowalający... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 21 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Panowie,pojawiły się jakieś nowe, warte polecenia "ostrzałki"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 21 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Mam rapali. Ubierać się to ci pokaże nad wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek O Opublikowano 21 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 (edytowane) http://www.fine-tools.com/naniwa-stones.html Do ostrzenia ! Wszystkiego !A tak na marginesie, to nie ma czegoś takiego jak laserowe ostrzenie ! To marketingowa bajka dla naiwniaków. Edytowane 21 Listopada 2014 przez Tomek O 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leny Opublikowano 21 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Troć ma twardy pysk , trzeba ostrzyć często. I tak właśnie robię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 Panowie,pojawiły się jakieś nowe, warte polecenia "ostrzałki"?a te co miałeś zakończyły już swój żywot ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras1975 Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 (edytowane) Super sposobem na utrzymanie swoich haczyków/kotwiczek jest ostrzenie ich za pomocą pilniczka do paznokci.Po pierwsze trzeba go podebrać swojej ukochanej tak żeby sie nie zorjetowała , albo odwiedzić sklep /drogerje kosmetyczna.Albo zrobić go sobie samemu ze zużytego pilniczka zrywając startą powieżchnię i naklejając nową wycietą z drobniutkiego diamentowego papieru ściernego za pomocą taśmy dwustronnej klejącej. Super to wygłada i spisuje sie w praktyce.pilnik 001.JPG Pierwszy na zdjeciu to sklepowy oryginał a drugi moja robota. Patent zastrzeżony w urzędzie patentowym dostępny za jednego BROWARA Robię bardzo podobne "ostrzałki" na patykach od lodów, na każdej stronie naklejam papier o innej gradacji.. dostępne za loda. Edytowane 12 Grudnia 2014 przez Iras1975 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 12 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 Troć ma twardy pysk , trzeba ostrzyć często. I tak właśnie robię. g.jpg Mam taka jednak trochę ja zmodyfikowałem (nie mam karty w aparacie wiec nie mam jak foty zrobić).Opis.1. ta cześć wysuwaną da się zdemontować i wyjąc kamień2. plastik, który podtrzymuje kamień ostrzący z drugiej strony rozciąłem tak aby mieć dostęp do płaskiej powierzani kamienia po drugiej stronie3. plastik, przód podtrzymujący wyeliminowałem gdyż mi tylko przeszkadzał podczas ostrzenia4. kamień po bokach wkleiłem kropelka w plastik tak żeby nie wypadał (bo już tego przodu nie ma)co mi to dało, mam teraz ostrzałek, która z jednej strony ma rowki a z drugiej powierzchnie płaską PSjak nie zapomnę i będę miał jakiś aparat wstawię fotki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 a te co miałeś zakończyły już swój żywot ? Moja pierwsza profesjonalna ostrzałka ceramiczna po ponad 15 latach złamała się na pół...Druga została w Ire. Muszę ostrzyć, San jest bardzo niski, haki głowacicowych przynęt bardzo szybko się tępią...Szkoda by było przez tępy hak stracić rybę życia. Idzie do mnie jakiś wynalazek firmy Robinson, zobaczymy jak się sprawdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 Robię bardzo podobne "ostrzałki" na patykach od lodów, na każdej stronie naklejam papier o innej gradacji.. dostępne za loda. Widzę że konkurencja mi wyrosła 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras1975 Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 (edytowane) Widzę że konkurencja mi wyrosła Niestety, do tej pory nikt nie złożył żadnej oferty. Edytowane 12 Grudnia 2014 przez Iras1975 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 (edytowane) Nie lubią "lodów" czy co????? Edytowane 12 Grudnia 2014 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras1975 Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 Nie lubią "lodów" czy co????? Nie wiem, ale wolę za głęboko nie wnikać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramzes102 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Witam.Szukam dobrej, wygodnej ostrzałki do grotów (przede wszystkim pojedyncze haki). Macie jakieś sprawdzone, godne polecenia modele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nemeryn Opublikowano 15 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2018 Podepne sie pod zapytanie. Ostatnio podjąłem sie zaostrzenia paru gum i wirówek, proporcja grotów naostrzonych do uszkodzonych wyszła 1:10 i na tym poprzestałem ;p. A malutka osełka wydawała sie idealna więc to może jednak bardziej umiejętności brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 19 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 Kwestia wprawy Masz pewnie jakieś haki/kotwiczki/główki jigowe wrzucone do kartonu/pudła z miszmaszem, który szkoda wyrzucić ale raczej się już nie przyda...chyba każdy ma Proponowałbym na tym poćwiczyć...ja ostrzę przeważnie pod małym kątem z trzech stron grota. Używam diamentowej osełki dostępnej niegdyś w Lidlu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi