hykasy Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Cześć!Mój znajomy chce zakupić wędkę, mam zamiar polecić mu dwa modele ale jako że żadnego z nich nie miałem w ręce chciałem się Was o nie zapytać. Te kijki to dragon fishmaker 1-7g, i Konger equs mikros 0,2-5g. Jak te patyki sobie dają radę z paprochem na główce 1-2,5g? Który bardziej polecacie? Jak z ich czułością, i możliwością wyrzutu na przyzwoitą odległość?Z góry wielkie dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Fismaker 1-7g jest mocniejszy niż opis, equs jest superowy do główki 1,5g+ twister 3cm-2,5g już "kładzie" wklejkę.Jeżeli miałbym wybierać na okonia to jednak bardziej equs. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek184 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Akurat te dwa kije są na allegro w dość dobrych pieniądzach . Czy to zbieg okoliczności z tym pytaniem od nowego użytkownika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hykasy Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Hehe, zbieg okoliczności ja nówke mam zamiar kupić. A co do kijków to chyba jednak konger skoro dragon jest mocniejszy. Mam jeszcze pytanie, jak daleko wyrzuca konger to 1.5g? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hykasy Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2013 A mówisz ten dragon mocniejszy, to mam rozumieć że nie bardzo się nadaje na paprocha z główką 2.5g? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mons Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Dragony fishmakery mają zaniżone oznaczenia. Mam 4-21g, a łowienie tą wędką rozpoczyna się od 15g+guma a kończy na ok 28g+guma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hykasy Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Rozumiem, to decyzja wybór na kongerka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hykasy Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Rozumiem, to wybór pada na kongerka *Ps. Nie ogarniam edycji na waszym forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franek88 Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2013 komgerek mikros jest kijkiem zawodniczym najlepszy zestawik do tego to zyleczka 0.08-0.12 do ultralight glowka 2,5 to juz troszke za bogato 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hykasy Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Rozumiem a jakie żyłki do ultralighta polecacie? Ze znalezieniem 0.14 nie ma problemu, ale przy niższych średnic, zaczynają się schody. Nie znalazłem żyłki pod spina aż tak cienkiej. Żyłka spławikowa np. Fiume 0.10 chyba powinna dać radę prawda? Czy może ten nowy wynalazek nonaofil 0.02? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Rozumiem a jakie żyłki do ultralighta polecacie? Ze znalezieniem 0.14 nie ma problemu, ale przy niższych średnic, zaczynają się schody. Nie znalazłem żyłki pod spina aż tak cienkiej. Żyłka spławikowa np. Fiume 0.10 chyba powinna dać radę prawda? Czy może ten nowy wynalazek nonaofil 0.02?Nanofil 0.04 do tego przypon strzałowy i będzie git . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hykasy Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Szczerze to bałem się właśnie tej odpowiedzi ;D bardzo podzielone są opinie o nanofilu w internecie. Trochę się boję czy to nie będzie jakiś bubel :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 (edytowane) Nie ma szału z wiązaniem nanofila bezpośrednio do główki ale z przyponem strzałowym sprawdza się mi idealnie .Zasięg jest większy jak na żyłce, czucie brań dużo lepsze. Edytowane 18 Sierpnia 2013 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hykasy Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 (edytowane) No to, chyba faktycznie będzie dobry pomysł. ;D A przeglądając ofertę kongera natknąłem się jeszcze na WC elvis. Jest troszkę tańszy, dolną granicę c.w. ma większą, ale dolną niższą... Może on by się lepiej spisał pod takie jigi w okolicach 1-1,5g? Edytowane 19 Sierpnia 2013 przez hykasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 No to, chyba faktycznie będzie dobry pomysł. ;D A przeglądając ofertę dragona natknąłem się jeszcze na WC elvis. Jest troszkę tańszy, dolną granicę c.w. ma większą, ale dolną niższą... Może on by się lepiej spisał pod takie jigi w okolicach 1-1,5g? Szukasz problemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franek88 Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 kongerek tez ma elwisa tylko ze niewiele rozni sie od mikrosa troszke akcja jest inna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi