Skocz do zawartości

Wisła w okolicach Krakowa - ktoś chętny?

benek

Rekomendowane odpowiedzi

dobry wybór! Jak już jechać na Wisłe to z konkrentym arsenałem ;) Za mostem w Niepołomicach sporo główek, kamienne dno, więc proponuję też wziąć coś pod sandała - tym bardziej, że woda się ochładza i żer perłookich powinien być z dnia na dzień intensywniejszy...

Edytowane przez maek7

może nie przesadzaj z ciężarem główek bo nie ma tam rowów mariańskich. No chyba że wodujesz ponton to jig pod nurt w rynnie wymaga zwiększenia ciężaru. 10-12 gram na  to wg mnie max wystarczający udźwig na śmiganie z brzegu w tamtych okolicach. Jak silny uciąg to dołóż kilka gram jeśli walczysz z nurtem...

Edytowane przez maek7

Smutne czasy nastały na Wiślanych wodach w mojej okolicy. Nasza Krakowska Wisełka przeżywa ostatnimi dniami holokaust. Powstało miasto namiotów z przyjezdną 'zakamuflowaną opcją niemiecką' na blachach SH. Nasi pobratymcy widocznie zgłodnieli. Niestety musimy tą sytuację przełknąć ze śliną i pogodzić się z faktem, że w najbliższych dniach z naszej wody będzie sukcesywnie ubywać okazów. Ten las wędek, gotujących od ryb siatek nie jest przyjemnym widokiem.  Sad But True...

Wujek dobrze mówi ,sami sobie strzelamy w kolano... Niestety,takie czasy,ze nie mozna swobodnie pochwalić sie rybą... 

Z drugiej strony- jeśli ktoś liczy na łatwy łup (jak to było opisywane w niektórych gazetach i filmach wedkarskich) to może go zaboleć zderzenie z rzeczywistoscią. 

Panowie,nie chce nikomu odbierac możliwości pochwalenia sie tym co złowił,ale róbcie to z główą. Niektóre opisy i foty są niemal równoznaczne z podaniem namiarów na GPS...

Edytowane przez Bluzer
  • Like 3

Najlepiej w dzisiejszych czasach nie pokazywać fotek w necie.

Przykre ale prawdziwe.

Jeśli już mamy ochotę pokazać to po sezonie w zimę kiedy nie ma już takiej presji na wodzie i sępów na forum lub mailowo osobom które znamy, wiemy że nie pałują ryb i nie pokażą ich osobą niepowołanym :)

Usuńmy miejsce zamieszkania z profilu to wiele daje Wisła to długa rzeka.

Ja osobiście wrzuciłem 3 fotki  na forum w tym roku: pstrąga, lipienia i bolka.

Bolkowe miejsce już spalone piaskarka wjechała. Pstrunio i lipas nikt nie domyśli się poza wtajemniczonymi gdzie te ryby złowiłem :P

Coraz więcej pochłaniaczy białka czyta nasze forum trzeba się do tej sytuacji dostosować zanim będzie za późno :(

Edytowane przez Pszemo

wyczuwam nutke ironii :P

nie chodzi mi o samo wyczucie leviatka. bo to raczej nie jest problem... ale:

1. mam ochote glowatki tez pmeczyc nim wlasnie

2. moje typowe lowiska sa mocno inne od twoich ale ... chetnie bym pogadal z kims o podobnych zapatrywaniach

Tomy teraz robi dla mnie leviathany w rozmiarze 15. Myśle że pod konkretna głowatkę by się nadawały. Co prawda nie mam żadnego doświadczenia w połowie tego gatunku ale wspólnymi siłami moglibyśmy coś zdziałać B) Sprawdzę kalendarz może uda się spotkać na pucharze...

jakbys potrzebowal jakies L4 to daj znac... mam znajomosci wsrod lekarzy... nawet psychiatra moze wystawic odpowiednie zalecenie... np kuracja wyciszajaca pod 3ma koronami :) (co ciekawe jedna z piwiarni w Szczecinie też się nazywa 3 korony) :)

http://www.trzykorony.szczecin.pl/

PS. coś mi się wydaje ze te 15tki to sa nie tylko dla Ciebie :P