Skocz do zawartości
  • 0

Daiwa Procaster 100 hln czy się nada do trolla ?

bohors

Pytanie

Witam

Mam daiwę procastera hln , kupiłem go z zamiarem używania do jerków i cięższego jigowania , ale potrzebuję też multika do dość ciężkiego trolla z użyciem płytki trollingowej ala dipsy diver ( raczej mniejszej)

I tutaj mam pytanie czy daiwa procaster hln jest wystarczająco do tego mocny , czy może lepiej zainwestować w abu 4601 lub 5601.

Z tego co sprawdzałem w rzece to opór jaki stawia taka płytka jest dość duży i boję się o wytrzymałość daiwy .Jeśli to jest za słaby multik to wymienię go na Abu.

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

DisyDiver :D przerabiałem temat -> bez sukcesu to tak przy okazji. :D Może Tobie się powiedzie - daj proszę znać. W moim przypadku doszedłem do dodatkowe obciążenia bo te wszystkie wynalazki mało się sprawdzały. Jakim silnikiem będziesz rozpędzał swoją łódź trollując?

Ja bym jednak zainwestał w C3 ABU. A powiedz mi jeszcze jakiej ryby będziesz poszukiwał?

Pozdrawiam

Remek

• 0

Generalnie to dopiero mam zamiar zacząć zabawę w trolla . Z kolegą zawzięcie strugamy wobki , budujemy windy do trolla , ale nie wiemy jak się będzie sprawdzał troll na windach więc jako alternatywa do wind będą płytki trollingowe. Silnik spalina 4takt Yamaha. A jeśli chodzi o ryby to mam nadzieję że będzie brało coś większego niż jazgor.Nawet jestem pewnien że jak weźmie to będzie większe bo wobki robię większe od jazgorów.

I z tego co widzę to musze moją nową daiwę zamienić na nowe abu.

Zauważyłem że trolling wymaga wielu przygotowań i wydatków.