Skocz do zawartości

TEAM FUJISHI- opinie

verwa

Rekomendowane odpowiedzi

hej kolego,

kiedyś kupiłem Team Fujitsu, który wyglądał identycznie jak ten z linku. Miałem model do 42g. Wiele o nim powiedzieć nie mogę bo miałem go zaledwie 3 razy na rybach. Mój był dość szybki pod obciążeniem "giął się cały" :), to co mi nie pasowało to rękojeść i uchwyt kołowrotka. Rękojeść była dość gruba a w uchwycie blokował się kołowrotek..... Poczytaj w necie bo użytkownicy sprzętu firmy Fujitsu mieli i mają duży problem z serwisem...... 

Jeśli potrzebujesz kijek do 20/25g wyrzutu to kup blue rapida z linku poniżej i nie będziesz żałował...

http://jerkbait.pl/topic/28131-skij-cd-blue-rapid-kij-shimano-beastmaster-kr%C4%99cio%C5%82-quantum/

Opis po byku, "wykonanie japonskie" to cos w stylu "czeski film".ato czyste tlumaczenie z googla Marka Fujishi udało się stworzyć doskonałą pręty wędkarskie. Temat byl na forum, moim znajomi w Hiszpani lowili i chyba dalej lowia kijami fujitsu (bo tak ta marka sie nazywala) kiedys byli zachwyceni czy sa nadal, nie wiem :) znajomy mial kolowrotek, na stopce dumnie napis Japan, nie mylic z made in japan, ktory zatarl sie po kilku wyprawach.Czasami zdarza sie ze jakis produkt, niekoniecznie markowy moze byc dobrym produktem, czesto sie jednak zdarza ze role dobrego i funkcjonalnego sprzetu zajmuje marketing i caly japonski czar pryska.To co dobre i markowe musi kosztowac, nie ma bata.Tytanowe fuji sic to koszt blisko takiego kija, gdzie zatem blank rekojesc uchwyt zbrojenie, ci japonczycy to tansi sa od chinczykow :) :P 

• 1 miesiąc temu...

Ja osobiście byłem kiedyś zainteresowany kupnem fujitsu Shogun.Podobno wędki te uchodzą za bardzo czułe i mocne ,ale dla mnie spinningującego czasami od rana do wieczora ważna jest również kwestia wagi wędziska a tu fujitsu już tak kolorowo nie wygląda.Konkretnie byłem zainteresowany kupnem wędki fujitsu shogun 230cm 6-30g i waga tej wędki wynosiła 195g-jak dla mnie to już trochę dużo.Wiem że jest jeszcze seria Team fujishi(fujitsu)-różni się podobno tym że nie ma oplotu(power mesh) i jest duzo drozsza.Jak dla mnie kij musi być również lekki a tu fujitsu przegrywa i dlatego się na niego niezdecydowałem