Skocz do zawartości

A moze Reda 26 stycznia???

rapia

Rekomendowane odpowiedzi

To znowu ja. Mam dylemat czy po tak kiepskim poczatku sezonu warto sie jeszcze teraz wybrac na Rede czy moze troche odczekac jak pokaza sie swieze ryby w rzece.A moze sprobowac na dolnym odcinku rzeki.Mam rozdwojenie jazni czy dac jeszcze szanse Redzie czy moze sprobowac na Raduni poszukac pstraga???

W Redzie są i pstrągi i trocie.Dwie mam namierzone :lol:

Przy tak niskiej wodzie i mimo ciepla ryby niechętnie spływają,jeśli już to w nocy.Niestety jest też minus tego faktu taki ,że nie są agresywne a dzienne słoneczko przeczekują w dziurach.Ja tam w sobotę nie odpuszczam, zaczynam o świcie od mostu krokowskiego, potem ok. szpitala B)

Oczywiście już w tą sobotę , kto by tam wytrzymał do 26 :lol: :lol: :lol:

Może jaki prezent imieninowy sobie złapię ;)

W Ja tam w sobotę nie odpuszczam, zaczynam o świcie od mostu krokowskiego, potem ok. szpitala B)

Oczywiście już w tą sobotę , kto by tam wytrzymał do 26 :lol: :lol: :lol:

Może jaki prezent imieninowy sobie złapię ;)

Ja też bede w tę sobotę na Redzie w niedziele pewnie też, chyba wyskocze na dolny odcinek.

Siudak

Tomek, a chodziłeś może w tygodniu, coś się działo?

Na dole będzie pewno tłok, a wiatrów srebrniakowych nie było.

Mam też dziwne odczucie ,że ryby z dołu spłynęły najwcześniej a te z góry jeszcze nie dotarły.Początek na dole był nadzwyczaj kiepski.

nie wiem sam co o tym mysleć, 6 stycznia w niedziele złapałem 72cm na dole, ale wcześniej wiało, więc rybki srebrne były. Ja w tygodniu nie mogę praca od switu do zmierzchu. Informacji mam bardzo mało, dosłownie pojedyńcze ryby i chyba masz rację z dołu kelty musiały juz spłynac.

Ja teraz mieszkam 300 mertów od Redy na nowym osiedlu na Śmiechowie, muszę rozgryźć odcinek koło bloków bo łowiłem tam tylko na otwarciu sezonu.

siudak

post-25-1348913724,7961_thumb.jpg

Cięzko mi mówic o ulubionych odcinkach, dopiero zaczałem poznawac Rede, moj pierwszy raz tą rzeką był na otwarciu, teraz co sobotę i niedziele staram się byc przynajmniej 3 godziny od świtu, potem obowiązki w domu. za dwa miesiące powiem gdzie najbardziej lubie łowić :D

siudak