Skocz do zawartości
  • 0

Wodowanie łodzi na WIśle w Krakowie

K-Pon

Pytanie

Szukam miejsc gdzie można zwodować łódź z łamanej przyczepki.

Pod klasztorem w Tyńcu jest wygodne miejsce z wyłożonymi płytami betonowymi, to załatwia nam sprawę odcinka Stopień Kościuszko - St. Łączany, a w weekendy St. Dabie - St. Łączany (koszt to ok 7zł, po 16:00 podwójna stawka, w dół: 11:00, 13:00, 15:30, 18:30, góra: 9:30, 12:00, 14:00 i 17:00).

St. Kościuszko aktualnie w modernizacji/naprawie stąd tylko weekendy.

Może ktoś zna dobre miejsce do slipowania łódki na odcinku St. Dąbie - St. Łączany (obok "Kruszywa" miejsce zastawione barkami/pomostami :( ) - ta sprawa pilna.

Pozostają jeszcze godziny możliwego przepływania przez stopnie Dąbie, Przewóz, Łączany i ewentualne skipy na odcinkach:

- St. Łączany - St. Smolice

- St. Przewóz - St. Dąbie

- Okolice Nowego Brzeska

Ps. Moderatorów proszę o ewentualne przeniesienie tematu jeżeli wybrałem niewłaściwy dział :)

Edytowane przez K-Pon

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Aby pływać między stopniami Dąbie a Przewóz możesz się zwodować na slipie przy Yacht Clubie (zjazd z ulicy Longinusa Podbipięty, nieopodal mostu Wandy )

W zeszły weekend wodowałem się tam po raz pierwszy.Musisz się liczyć że Cię skasują 10 zeta za zwodowanie łódki.

• 0

Masz też stary slip deczko nagryziony zebem czasu :P

Raczej dasz radę się tam zwodować z przyczepki ale najpierw lepiej pojedź wcześniej i sam oceń

Jest przy śluzie Przewóz od Kujaw. Bardzo prosta droga bo znajduję się zaras za blokiem przy śluzie Kujawy.

• 0

Jak szukałem wąsatego to znalazłem to miejsce.Ja się wodowałem ale lekkim pontonem z bagażnika na dachu.Jak masz długą przyczepę to chyba się zwodujesz.Jest twardo.To jest pod mostem tym nowym kotlarskim chyba.Zaraz przed tamą Dąbie a pod Wawel 2,5km,dziki slip po prawej stronie.Mam tylko to zdięcie,dojechać dojedziesz choć dużo aut parkuje tam,chyba z popbliskich mieszkań.

post-58470-0-95073700-1531040652_thumb.jpg

• 0

Bardzo proszę o informacje, gdzie można wodować w miarę wygodnie ponton na Wiśle poniżej Krakowa.

Bardzo proszę o nie udzielanie informacji typu: wszędzie. Założenie jest takie, że jedna osoba chce zwodować mały ponton 280-300 cm wraz z małym silnikiem spalinowym. Slip w Krakowskim Yacht Clubie nie wchodzi w grę z uwagi na określone godziny "slipowania".