David77 Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 (edytowane) Kup hot shota batsona. Mam do 28gr i jest naprawde super.Uzywke ciężko znaleźć. Łapie nim w takim zakresie jak podales, sum 22kg.w tamtym roku wyjechał bez problemu.polecam!Mój jedyny kij na bezludną wyspę! Edytowane 28 Lutego 2016 przez David77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander+ Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Batsonowskie HS są dostępne...w FC...np. HS1021F 2,60 7-21g 8-15lb X/Fast Medium - 635.00 zł HS1023F 2,60 10-28g 10-20lb X/Fast Med/H - 680.00 zł ...posiadają spory zapas mocy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniutek1 Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Poczytałem trochę. Zostaje Lami, CD Nano 862 M, Matagi TR86 i HS1021F 2,60 7-21g. Który z nich najbardziej "elektryczny"?W FA będę zbroił XUL więc może jeszcze coś z "krakowskiej" oferty? Może za komplet jakiś upust by był... Kusi ten CD-ek. Taniocha... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Hot Shot-y produkuje Batson, Talon, G.Loomis i chyba MHX wybierz coś z tego i po kłopocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David77 Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Oprócz batsona występują pod innymi nazwami? Znasz je. Mógł byś podać , byłbym wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz W Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 HS1023-F polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Są jeszcze Talony 8'6" MLXF2 i 8'6" MXF2 material VI+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniutek1 Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 No i zglupialem. Tyle propozycji. Pozostaje czekać na opinie, wpisy na forum i polowanie. Jak juz pisałem, mam czas do lipca. Dziekuje Wam serdecznie. Oczywiście jesli możecie mi jeszcze pomoc to bardzo proszę.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniutek1 Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 O masz. Spojrzałem na giełdę i portale aukcyjne i jej ze 3 elitki do 21 gr. Jak to poradzi sobie z 3 calowa gumka i glowka min. 8 gr a jak z 15-17 gr? Jak z czułością? To jest to o co mi chodzi czy raczej uniwersal. Jestem zwolennikiem ściślej specjalizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Elitka nie jest HS-em Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 (edytowane) Elitka nie jest HS-em Całkowicie się zgadza - NIE JEST TO RASOWY HS !!! - tylko z racji swojej szybkości i sztywności ,może się nadać pod takie łowienie . Edytowane 28 Lutego 2016 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 O masz. Spojrzałem na giełdę i portale aukcyjne i jej ze 3 elitki do 21 gr. Jak to poradzi sobie z 3 calowa gumka i glowka min. 8 gr a jak z 15-17 gr? Jak z czułością? To jest to o co mi chodzi czy raczej uniwersal. Jestem zwolennikiem ściślej specjalizacji.Wszystko zależny od miejsca/wody w której łowisz. Na stojącej wodzie z gumą 3" będzie już pracował komfortowo już od 5 gr do może 20 gr. Natomiast w rzekach gdzie jest uciąg, komfort kończy się na 15gr, powyżej tego zaczyna klękać szczytówka. Mają swoją moc ,ale ona drzemie w dolniku a nie w szczytówce jeśli chodzi o ten model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniutek1 Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 To ma być kij pod klatkowe dlubanie. Na warkoczowo-rynnowe walenie o dno kij juz mam. Zalezy mi głównie na przekazywaniu informacji do lapy i oczu od niewielkich ciezarowo gumek i możliwości wyholowania w miare bezproblemowo 3-kg szczupaczka lub sandaczyka. Z naciskiem na czulosc.Tak sobie mysle ze 15-18 gr to będzie maks.. Plus gumka oczywiście. Elitka czy jednak któryś Hs? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart7 Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Cześć ,Mam talona VI plus, wprawdzie 7,6 ale to jest super wędka, szczerze polecamBartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid131 Opublikowano 4 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 Witam, skorzystam i podepnę się pod temat Planuje na ten sezon nabyć wędkę z pracowni i chciałbym się was zapytać jaki blank proponujecie. Budżet całego wędziska to 1500 zł. Łowię tylko z brzegu na zaporówkach praktycznie wyłącznie nocą. Moim głównym celem są sandacze i właśnie pod tą rybę chciałbym nabyć wędkę. Łowię głównie z opadu ale jak sytuacja wymaga to również w toni. Gramatura główek nie przekracza 20g, zazwyczaj łowie między 7-15g. Głównie zależy mi na bardzo dobrej wyczuwalności brań i na dalekich rzutach. Myślałem o phenix karabela ale nie wiem czy jest to dobry wybór. Zaznaczam, że moja wiedza na ten temat nie jest zbyt duża i byłbym bardzo wdzięczny jak ktoś podzieliłby się swoją opinią. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajKar Opublikowano 4 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 Jeżeli lubisz długie kije to mogę polecić karabelę FX966-2 łowię nim od paru lat, komfortowo łowi się dół od 7g góra 35g + gumiś, wyrzut 7 gramami nie jest zbyt komfortowy ale już 10 lat fajnie. Blank smukły nie widać na pierwszy rzut oka jaka moc w nim drzemie ubranego mam w uchwyt delfina i przelotki w deltę, kupiłem go z myślą o sandaczach z brzegu w Wiśle i sprawdził się doskonale. Może wydawać się że górny zakres taki niepotrzebny ale czasem może być potrzebny i wtedy drugiego kupować nie trzeba. Ale to jest tylko moje zdanie, może ktoś coś innego zaproponuje, podpowie. Pozdrawiam Karol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 Panowie odgrzeje kotleta Chodzivo stary zielony blank batsona hs1021f 10-28 gram 20lb. Czy mozna w sposób bezpieczny go troche przeciazyc? Do 25 gram + 4 cale relaxa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David77 Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 Rzucałem 25gr.z gumą ale to już w pełnym skupieniu, to już maks na ten kijek jeśli chodzi o komfort łowienia, rzucałem też 30 gr.ale to już w kategorii czy da radę. 10-15 gr. plus guma to komfort, 20gr. już ciut za dożo. Główka + guma powiedzmy kopyto relaxa 4l. To moje zdanie jeśli chodzi o ten świetny kijek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi