Łukasz Masiak Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Nie to żeby pyskówka ale przeczytałem, a nie zobaczyłem.Co ma Drot Shot do łamania wędek zwłaszcza przez sandacza? Drop shot to metoda a tu jest wątek o kijach -blankch typu hot shot . Chociaż z hot shota można wędkę do drop shota też zbudować . Można się czasem w tym wszystkim pogubić. Pozdrawiam Łukasz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smaczek Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Łukaszu- szacuneczek- sam w tym wszystkim się pogubiłem (lecz nie specjalnie)- miało być Hot Shot.Dzięki za postawienie do pionu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Masiak Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Smaczek Nikogo pionować zamiaru nie miałem . Nie chciałem aby i tak już zagmatwany wątek jeszcze bardziej się zapętlił -ot zboczenie zawodowe. Hot shoty przez swoją specyficzną budowę są poprostu trochę bardziej narażone na uszkodzenia -oczywiście przy nieodpowiednim użytkowaniu . Pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Tez nie do konca...ja zaobserwowalem tendencje odwrotna. Z jednym zastrzezeniem, przy trolingu.Tutaj byla wieksza awaryjnosc wedek klasycznych, nie wytrzymywaly dynamicznych obciazen szczytowki. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smaczek Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 @gumoTroling bardzej kojarzy się z nie myciem jak bycie trollem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 21 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Jeśli kupie tego hot shota to zastosowanie w trolingu mu nie grozi Będzie tylko wyciągał mętnookie z opadu na brzeg <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 a szkoda, bo blanki typu hot-shot na ogół w trollingu sprawdzają się bardzo dobrze. wydaje mi się że wielu użytkowników postrzega HS jako dosyć uniwersalna propozycje trollingowo-rzutową, stąd ich popularność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 21 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Skoro tak to nie mówie nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciejowaty Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Używam wędki zbudowanej na blanku HS1021 i do łowienia z brzegu z opadu nadaje się świetnie.Łowiłem nim sandacze ,sczupaki a jako przyłow okonie i sumy.Próbowałem też bolenie ale po nastym niezaciętym kopnięciu dałem sobie spokuj.Moim zdaniem ten kij na bolki zupełnie się nie nadaje. Na Twoim miejscu rozważyłbym kupno klasyczego szybkiego kija typu Avid,Batson RX8 ,czy Shikari 2,75m do 28gr ,które wspominał jako rzeczny uniwersał Marek.Sz w wywiadzie.Taki kij przy długości 9'-9'6 i mocy ok.17lbs pozwoli Ci łowić w rzece praktycznie wszystko ,oczywiście pomijając pana suma ,czy jakieś specjalne jaziowe wyprawy.Zapytaj też naszych mistrzów np.Jacka Stępnia jakiego kija używa na sandacze i do czego jeszcze można używać tego samego kija.Budowanie wielu specjalistycznych kijów moim zdaniem nie idzie w parze z prawdziwym rzecznym polowaniem, gdzie np. po boleniach zostajesz na klenie a w w nocy czekasz na sandacza. To tylko takie moje przemyślenia pozdrawiam i połamania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 21 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Właśnie taką opcje maciejowaty też rozważam. A dokładnie rozmyślam nad st.croix avid 2,74m 10,5-28g o akcji fast. Mógłbym go mieć ze stanów za 600 pare zł a w polsce kosztuje 910zł. Może właśnie to jest ideał na rzeke. Głównie łowie sandacze więc myślałem o hot shocie ale przecierz avidem też sie da łowić metnookie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciejowaty Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Właśnie taką opcje maciejowaty też rozważam. A dokładnie rozmyślam nad st.croix avid 2,74m 10,5-28g o akcji fast. Mógłbym go mieć ze stanów za 600 pare zł a w polsce kosztuje 910zł. Może właśnie to jest ideał na rzeke. Głównie łowie sandacze więc myślałem o hot shocie ale przecierz avidem też sie da łowić metnookie. Pozdrawiam. Szkoda ,że nie mieszkasz bliżej bo wypróbowałbyś sobie ten kijek i zobaczył ,czy Tobie pasuje.Niestety ciężko wybrać odpowiedni kij nie mając go wcześniej nad wodą.Zwykle kończy się tak ,że trzeba troszkę sprzętu przerzucić ,żeby wybrać to co pasuje w 100%. powodzenia w wyborze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 21 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Właśnie taką opcje maciejowaty też rozważam. A dokładnie rozmyślam nad st.croix avid 2,74m 10,5-28g o akcji fast. Mógłbym go mieć ze stanów za 600 pare zł a w polsce kosztuje 910zł. Może właśnie to jest ideał na rzeke. Głównie łowie sandacze więc myślałem o hot shocie ale przecierz avidem też sie da łowić metnookie. Pozdrawiam. Szkoda ,że nie mieszkasz bliżej bo wypróbowałbyś sobie ten kijek i zobaczył ,czy Tobie pasuje. A co masz takiego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciejowaty Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Właśnie taką opcje maciejowaty też rozważam. A dokładnie rozmyślam nad st.croix avid 2,74m 10,5-28g o akcji fast. Mógłbym go mieć ze stanów za 600 pare zł a w polsce kosztuje 910zł. Może właśnie to jest ideał na rzeke. Głównie łowie sandacze więc myślałem o hot shocie ale przecierz avidem też sie da łowić metnookie. Pozdrawiam. Szkoda ,że nie mieszkasz bliżej bo wypróbowałbyś sobie ten kijek i zobaczył ,czy Tobie pasuje. A co masz takiego ? Pisałem o HS1021 Batsona.Faktycznie wyszło jak bym odnosił się do Avida, sorry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 21 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
linus1 Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Dzizus krajst. Po co ja ja tu wchodziłem i to wszystko przeczytałem ? .Własnie czekam na odbiór Talona MXF2 ITM 2,75 i już sobie pospałem Zastanawiam sie czy lepiej kątomierz ze soba nad wodę nosić,czy zepchnąć regały ze ściany i na zaszczytnym miejscu wraz z ceną na ścianie go powiesić.Ecchhhh życie.. <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Nie placz...piekny kij. Mozesz mi go oddac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 @linus witaj na forum. Zabierz kij na jakies ryby. Rychło wyrobisz sobie własne zdanie i nie będziesz musiał polegać na cudzych opiniach z internetu. Może to trochę niepolityczne stwierdzenie jak na, było nie było, przedstawiciela tego portalu ale cóż, tak uważam - najbardziej liczą się własne doświadczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałR Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 i o to chodzi, i o to chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 21 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Napewno kijek będzie kozacki i nie połamie sie nawet pod wąsatym (kilka słów otuchy <_< ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 21 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 A tak poza tematem to chyba słono za niego zapłaciłeś jeśli to nie tajemnica bo widze że sam blank kosztuje 890zł ? <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Napewno kijek będzie kozacki i nie połamie sie nawet pod wąsatym (kilka słów otuchy <_< ) @Zulus, za całym szacunkiem, ale kilka postów temu sam miałeś wątpliwości i pytania dotyczące HS - myślę że do etapu poradnictwa warto by było przejść po zaliczeniu pewnego okresu praktyki chodzi o to żeby opierać się na własnym doświadczeniu bardziej niż powtarzać opinie innych osób - żebyś nie odbierał tego przesadnie osobiście powiedzmy że jest to wskazanie ogólne Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 21 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Napewno kijek będzie kozacki i nie połamie sie nawet pod wąsatym (kilka słów otuchy <_< ) @Zulus, za całym szacunkiem, ale kilka postów temu sam miałeś wątpliwości i pytania dotyczące HS - myślę że do etapu poradnictwa warto by było przejść po zaliczeniu pewnego okresu praktyki chodzi o to żeby opierać się na własnym doświadczeniu bardziej niż powtarzać opinie innych osób - żebyś nie odbierał tego przesadnie osobiście powiedzmy że jest to wskazanie ogólne Pozdrawiam Z całym szacunkiem @Friko ale widze, że sie troche nie zrozumieliśmy, a mianowicie pisząc to nie miałem zamiaru dawać jakichkolwiek rad ani nic z tych rzeczy... gość poprostu pisze , że jest załamany bo się boi o kijka więc pisze mu coś na pocieszenie a nie że ja jestem niby jakimś ekspertem i twierdze, że kijek nie pójdzie nawet pod wąsatym... Chyba każdy widział, że nie miałem nawet z takim kijkiem nigdy do czynienia i nic o nich niewiem, pisze poprostu od tak z dobrego serca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 @Zulus doceniam dobre intencje ale staramy się tu dzielić wiedzą, w pierwszym rzędzie. Myślę że najlepszym wsparciem, tak intelektualnym jak moralnym, jest opinia płynąca przede wszystkim z praktyki. Z dobrego serca... no, to też jest ważne Portal działa już kawał czasu, i wielu Użytkowników którzy zaczynali kiedyś od pytań, dziś dzieli się zdobytą wiedzą i doświadczenie z nowymi Użytkownikami - o to w tym wszystkim chodzi Tak jak pisałem, proponuję to portaktować jako wskazanie ogólne ze strony moderatora, nie chciałbym jednak dalej zaśmiecać wątku o blanku temtem który wyniknął w trakcie - natomiast jestem dostępny na priv jeśli jest taka potrzeba. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 21 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 ...wielu Użytkowników którzy zaczynali kiedyś od pytań... Nie no rozumiem o co Ci chodzi, sorki - chciałem dobrze . Napewno nie chciałem zrobić z siebie jakiegoś eksperta, który mógłby doradzać w sprawie kija bo moja wiedza o tym jest równa zeru a cytat, który napisałeś i widnieje powyżej dotyczy właśnie mnie i nie kryje tego. Poprostu zrozumiałem to tak jakbyś chciał zrobić ze mnie pośmiewisko i próbujesz zrobić ze mnie eksperta, który niewie co to hot shot, ale wszystko już jasne. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
linus1 Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Dziękuję koledzy za wszelkie słowa otuchy.Wszystkie rady są szalenie cenne,niekoniecznie chciałbym powielać jakiekolwiek błędy .Jest to mój pierwszy kijek tej klasy,sporo czekałem by zrobił sie dla mnie dostępny.Myślę że mi się odwdzięczy.Fajnie że dzielimy sie doświadczeniami i radami,Pewne jest że przy podbieraniu zawsze spojrzę czy kąt trzymam Dzieki i do miłego nad wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi