piotro82 Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Witam Koledzy, dostałem od ojca mojego serdecznego kolegi wędkę już pełnoletnią jest to kij D.A.M Twin Carbo Spin Pike 3,0m c.w. 40-80g.Kij jest w stanie agonalnym, ale.... no własnie bardzo podoba mi się jego mięsisty blank i ciepła akcja, więc wymysliłem sobie że skrócę go do powiedzmy 2,60 i zrobie z niego pałę do trolla , chciałbym go ubrać w rękojeść z pianki EVA i dołożyć kilka przelotek zamiast 7 szt na trzech metrach do powiedzmy 9-10 na 2, 60. Mam pierwsze pytanie, jak i czym usunąć stary łuszczący sie miejscami lakier z blanku ?? o postepie prac będę informował na bieżąco. Prosiłbym doświadczonych kolegów o rady jak to ugryźć.Pozdrawiam i zamieszczam kilka fotek owego badyla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Poczytaj ten wątek: http://jerkbait.pl/topic/7651-krok-po-kroku-gruntowna-przebudowa-w%C4%99dki/?hl=%2Busuwanie+%2Blakieru#entry1026936 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 ..... bardzo podoba mi się jego mięsisty blank i ciepła akcja, więc wymysliłem sobie że skrócę go do powiedzmy 2,60 i zrobie z niego pałę do trolla , znasz powiedzenie?"zamienił stryjek siekierkę na kijek" pewnie się nie znam na kijach do trollingu ale nie zawsze musi byc to kij od szczotkico do renowacji blanku to popieram natomiast co do "robienia pały" to bym sie jeszcze poważnie zastanowił pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Dzięki Piotr, własnie demontuje stare przelotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Kijem od szczotki na pewno nie będzie bo to parabol jak cholera, celowo chcę go troche przyśpieszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Wojti wiesz co ?? masz rację, zdjąłem przelotki omotki i powiem Ci że kij tzn blank, diametralnie zmienił akcję, zdecydowanie szybszy sie zrobił, myslę że po polerce i ubraniu w nowe przelotki będzie fajnym kijem do łowienia na grubo z ręki, chyba nawet zostawie stary uchwyt kołowrotka bo jest w dobrym stanie, skrócę tylko dolnik o 5 cm bo wystaje mi za łokieć a tego nienawidzę oraz szczytówkę bo i tak szczytowej przelotki brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Witam, pierwszy etap za mną czyli szlifowanie starego lakieru, wstępnie papierem 600 i juz mi sie bardzo podoba, ładnie widać oplot na blanku, jeszcze polerka papierem 1500 i bedzie cacy. Teraz mam techniczne pytanie, czy blank musi być koniecznie polakierowany ?? chciałbym aby został taki matowy ale jeśli trzeba to już mam komorę lakierniczą w pogotowiu. Before After Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drozdo Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 moze byc matowy troche bedzie szybszy niz polakierowany ale nie duzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Tu o szybkość mi nie chodzi bo i tak jest klucha ale o sam wygląd który mi sie osobiście bardziej podoba, to będzie armata do Night Spina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Nie wiem tylko czy ubierać go tak jak w oryginale w przelotki dwu stopkowe czy lżej na jednej stopce ???, na pewno będę chciał pod omotki zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 A może trochę z dołu i troche z góry go przytnij? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Zdecydowanie !! tylko nie wiem czy do 2,60 czy 2,80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Ja bym do 2,60 do trolo-lolo przyciął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Myślimy podobnie 2,60 to i z brzegu da radę i w trollu pociagnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Piotro podpytaj fachowców ale z tego co pamiętam jak .Kamil Szymczak z WedkiKS przezbrajał mi Beastmasterka to właśnie w goły oszlifowany blank wcierał żywice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Fuj, ja nie chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 No to bedziesz latał z gołym blankiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drozdo Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2013 mozna z gołym latać, ja mam wszystkie gołe bo takie lubie. Papierem wodnym na koniec przeszlifuj gradajca 1500-2500 pozniej jakas pasta polerską, odtłuść i masz blank gładki jak pupcie niemowlaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2013 I właśnie o to chodzi to chciałem przeczytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Wczoraj skończyłem szlifować dolnik, oraz demontować starą rękojeść, pod korkiem była rurka z włókna szklanego w którą jest wklejony blank do połowy długości, i postanowiłem ją zostawić bo inaczej musiałbym sporo ciachnąć kija z dołu, zrobiłem pierwszą przymiarkę nowej rękojeści i już mi sie podoba surowy design Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Zdecydowanie !! tylko nie wiem czy do 2,60 czy 2,80 Przytniesz z dołu - osłabisz kij, przytniesz z góry to zrobisz kołek ze szczytu i podwyższysz dolne cw. Ja bym ciął tylko z dołu i to nie więcej niż 10, może 15cm. Eksperymenty ze szczytówką nieciekawie się kończą. Nie wierzysz? Przywiąż linkę 20cm poniżej szczytówki i powyginaj blank. Zobaczysz, ile finezji straci i jak się paskudnie usztywni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 (edytowane) Masz Rację Kolego, kijek z dołu stracił 15 cm z góry zaledwie 4 ( ktoś wymieniał przelotke na szczycie i spartolił robotę bo załał to kropelka aż się wrzery porobiły, więc dziabnąłem te 4 cm Edytowane 27 Sierpnia 2013 przez piotro82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 To całe szczęście, bo już się przestraszyłem, że upieprzysz 40cm tego zacnego kijka Choć powiem Ci, że w o metr krótszym kijku te 4 cm to by było sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Jutro biorę sie za polerowanie blanku i próby przelotkowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 7 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2013 Jak na pierwszy raz to chyba nie jest źle co? omotki kładzione ręcznie bez użycia jakiegokolwiek sprzętu, przelotki to Alconity z demontarzu połamanego kija, za nić posłużyła mi plecionka Spider Wire Code Red część szczytowa uzbrojona gotowa do lakierowania omotek, jutro biorę się za dolnik.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi