Skocz do zawartości
  • 0

Zarybienie (Nowe pomysły forumowiczów)

biosteron

Pytanie

Przyszedł mi taki pomysł w sprawie zbiorki pieniążków na zarybianie,co byście powiedzieli na to żeby każdy chętny z forumowiczów wpisywał kwotę w miarę możliwości jaka mógłby przeznaczyć na zarybianie,na koniec terminu takiej zbiorki każdy kto zadeklarował sie do pomocy w zarybianiu przesłałby pieniążki na podane konto,żeby zweryfikować czy każdy z zadeklarowanych osób wpłacił pieniążki w tytule przelewu powinien wpisać swój nick z forum Jerkbait.pl,i jeszcze jedna sprawa kto by sie tym wszystkim zajął,tak sobie pomyślałem ze w ten sposób można niezla sumke zebrać na zarybienie jakiegoś akwenu,jeśli by to sie przyjęło można by było takie zbiorki przeprowadzac z dwa razy do roku ,co myślicie na mój pomysł???

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

@Jozek,

Zgoda, ale jak jeden z Kolegów podkreślił, chciał wziąć udział w licytacji, lecz nie stać go na wygranie jej. Dlatego pomysł, który pojawił się przy licytacji woblerów na zarybienie Pasłęki, podoba mi się. W licytacji, w której brałem udział, zgarnąłem wszystko, odcinając Kolegów wysoką ceną. Dlatego mam pomysł, który przedyskutuję z Rognisem 30-tego, i dam znać, co ustaliliśmy.

• 0

Witaj @Sławku

Oczywiście, mógłbybyć Glider, jak tamta nazwa zastrzeżona, z drugiej

strony, nie o nazwę przecież chodzi, a o co wiadomo ! Pepe też pewnie

niemiałby nic przciw i w takim celu jakiegoś sliderka z odpowiednim

opisem by zrobił-przekazał.

Pozdro Jachu

• 0

Taki pomysł, na wątpliwości Kuby-Standerusa.

A może nasi forumowi rodbuilerzy zrobiliby po kijku, który zostałby przeznaczony na licytację. Oczywiście z odpowiednim

opisem na blanku itd. Chyba da się zrobić, ja ze swej strony

deklaruję przekazanie błystki obrotowej HRT, która była nagrodą

za IV miejsce (tylko niestety) na pierwszych zawodach Salmo

Parsęty. W najbliższym czasie wkleję fotkę, to myślę, że będzie

wielu chętnych, Powiem tylko, że jest to obrotówka typu Comett

na marmurowym postumencie długości(od kotwicy do oczka) ok.

25 cm.

Pozdro Jachu

• 0

Rozumiem, że Allegro ma większy zasięg w necie niż Jerkbait, ale jak można było się przekonać niektórzy z użytkowników musieli się zarejestrować żeby wziąć udział w aukcji. Oczywiście nie jest to przeszkoda dla wszystkich.

Niemniej tu na forum odbyły się już z powodzeniem mniejsze licytacje.Aby rozszerzyć grono licytujacych na forum szefostwo mogłoby otworzyć wątek licytacji również dla niezarejestrowanych.Chyba można coś takiego zrobić?Jeśli się mylę to przepraszam.

W każdym razie temat wart jest pogłówkowania.Mnie osobiście nic nie przeszkadza żeby przedmiotem aukcji były rzeczy używane,w końcu nie pasjonujemy się tu damską bielizną :mellow: (poza forum i owszem :lol: )

• 0

Witaj @Jozek.

Nie no oczywiście, że niektórych może to przerastać (finansowo

lub inaczej, proszę tego nie brać osobiście) to tylko moja luźna

propozycja. Nic na siłę, jeśli którykolwiek z NICH czuje się na

siłach to czemu nie. Oczywiście, nie traktujmy tego w formie przymusu. Jeśli ktoś może, to OK, jeśli nie to nikt nie będzie

miał pretensji. Tak to widzę.

Pozdro Jachu

• 0

No rodbuilderzy padną ze szczęścia.... :unsure:

Myslę że większość haseł jakie padły - niech ktoś, niech będzie zrobione, niech się stanie... powinno się poprzeć właśnym przykładem - tzn fundując dobry kij na licytację można tego oczekiwac od innych, moim zdaniem na zasadzie mam pomysł ale niech zrobi to kto inny to daleko się nie zajedzie (bynajmniej Jachu nie piję do Ciebie, po prostu kilka razy takie oczekiwania się przewineły przez wątek)

Ja myślę że akcji wywoływanie do tablicy czy rodbuilderów czy każdego usera (lista wpłat co miesiąc i trójki pod wezwaniem pod drzwiami) niezbyt służą. Podoba się mi sposób w jaki jest to robione - na luzie, na zasadzie dobrowolności, tutaj na stronie nie na allegro.

• 0

No rodbuilderzy padną ze szczęścia.... :unsure:

Myslę że większość haseł jakie padły - niech ktoś, niech będzie zrobione, niech się stanie... powinno się poprzeć właśnym przykładem - tzn fundując dobry kij na licytację można tego oczekiwac od innych, moim zdaniem na zasadzie mam pomysł ale niech zrobi to kto inny to daleko się nie zajedzie (bynajmniej Jachu nie piję do Ciebie, po prostu kilka razy takie oczekiwania się przewineły przez wątek)

Ja myślę że akcji wywoływanie do tablicy czy rodbuilderów czy każdego usera (lista wpłat co miesiąc i trójki pod wezwaniem pod drzwiami) niezbyt służą. Podoba się mi sposób w jaki jest to robione - na luzie, na zasadzie dobrowolności, tutaj na stronie nie na allegro.

pisząc parę postów wyżej o możliwości wystawienia czegoś na aukcje przez użytkowników, miałem na myśli niekoniecznie rzeczy wartościowe, nowe itp.

kierowałem się raczej tym, że patrząc na licytacje na stronie, po prostu nie stać mnie na taki finansowy gest. chciałbym się dołożyć do tego szczytnego celu, ale nie stać mnie na to żeby zasponsorować np. nowy kijek z fishing center. ale np. mam w domu jakąś książkę wędkarską, która mi nie jest juz potrzebna, a może ktoś z niej będzie zadowolony, przy okazji wystawiając ją na licytację , za uzyskane pieniądze parę rybek można kupić

• 0

@standerus ciekawe spostrzeżenie i nie pozbawione racji, faktycznie skojarzenia z poprzednią epoką typu weźmiemy się i zrobicie aż nadto wyraźne. Doskonały przykład na sens dyskusji

jako takich, każdy daje inne spojżenie i jak się opinie wypośrodkują to można coś konstruktywnego osiągnąć. Tak poważnie

to takie nasze luźne pomysły coś może z tego wyniknie dobrego

pokombinować zawsze warto.

Pozdro Jachu

• 0

Oj nie za bardzo, nie za bardzo.

Pomysłodawcą i dowódcą akcji zarybieniowej, a co z tym związane - aukcjami, był Napoleon Rognis (bez złośliwości to napisałem - Napoleon był wielkim dowódcą) a my - pomocnicy-uczestnicy, tylko wojskiem. Rognis dość szczegółowo przedstawił na forum różne ograniczenia, te dotyczące aukcji i samego zarybienia. Ja osobiście wolę zostać szarym żołnierzem i przy pierwszej akcji zarybieniowej tacy szarzy żołnierze się pojawili ochoczo: Tommek i Kubson. Proszę, dajcie szansę, a chętni sami się pojawią.

• 0

Krzychu, nie ma sprawy nikt tu niczego na siłę nie zrobi, to raczej takie nasze dywagacje. To co się działo pod dowództwem

Napoleona niech się nadal dzieje. Ja tak sobie właśnie myślę

jak tu coś dorzucić, skontaktuję się z rognisem na priv i będę

wiedział. Ot co.