bassy Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 Jaki najdłuższy kij macie w swoim arsenaleZ jakim multi sparowany i do jakiego łowienia używany ten zestawCzy w przyszłosci planujecie wydłużenie jakiegos zestawu.Oczywiscie pytania dotyczą raczej śródlądowego wędkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2008 A ja proponuję też: jaki najgrubszy kijek macie? I teraz się zacznie <_< . Tylko jak porównać wyniki? Trzeba będzie zamówić testerkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2008 Ja mam tylko 7'11 czyli króciak - multiplikator? Hmmmm .... analogowy z hamulcem magnetycznym S2 MAG. Jednak pytanie o multiplikator w parze z długością wędki? Po tym niczego nie wywnioskujesz bo trzeba by podać jeszcze parametry wędziska, na co przeznaczona itd. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2008 mialem raz 2.4 ale juz nie mam, na szczescie sie zlamal 7' jest w sam raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 18 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2008 Ja mam tylko 7'11 czyli króciak - multiplikator? Hmmmm .... analogowy z hamulcem magnetycznym S2 MAG. Jednak pytanie o multiplikator w parze z długością wędki? Po tym niczego nie wywnioskujesz bo trzeba by podać jeszcze parametry wędziska, na co przeznaczona itd. PozdrawiamRemek Spoczko , nikt nikomu przecież nie zabronił opisania parametrów z chęcią się zapoznam- to chyba normalne, po prostu jaki najdłuzszy zestaw i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2008 Mam tylko jeden zestaw castingowy i kijek jest całkiem długi3,05 ABU Baltic sparowany z ABU UC5601 zestaw trociowy rzeczjasna.Pozdro Jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2008 Ja od zeszłego roku łowię na casta i używam dwóch kijków - 5'6'' i 6' ,na razie nie potrzebuję dłuższych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2008 (edytowane) . Edytowane 26 Czerwca 2014 przez J_J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herman Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2008 7'6 do 35 gram plus Conquest 201, do kopyt na główkach 20- 35 gram i do dużych gum na lżejszych główkach. Plecionka 20 lb. Łowiłem troche 3- metrowym. Bardzo fajnie się tym rzuca, ale prowadzenie przynęty nie jest już takie przyjemne. 7' to dla mnie najfajniejsza, najbardziej uniwersalna długość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2008 Bez podtekstów i kontekstów ..Mam najdłuższego , jak do tej pory . 11'0 ABU Boron dwuuncjowy .Ale jak Madzia Sroda , albo Kazia Szczuka to przeczyta , werdykt mam gwarantowany .Seksistowski , szowinistyczny , męski wieprz z agresywną podświadomością i kompleksem małego członka . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2008 Excalibur 360cm,ciężar rzutowy 120 gram,do tego AMBA 5601.Duże rzeki w Skandynawii-wędka kupiona nad Kalix-po prostu wszyscy tam tak łowią!!!Wiem,że długi-może feministki nie zauważą-będą już pożerać Sławka .Pozdrawiam Bugajski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2008 Kardi , tyrolska pałeczka albo back bounce , nieprawdaż ?Leci trochę z tego sprzętu , zupełnie inna jakość jak wykałaczki .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2008 Witam drogich kolegów, łowię zestawami z multiplikatorami od 15 lat i wasze preferencje długości kijów bawią mni do łez.Podstawowy kij na głowatki i trocie ma długość 270 do tegoconqest 201dc/miodzio/i drugi 2,55 RST z tym samym kołowrotkiem.Łowienie pstrągów kijkami 6 stopowymi z multikiem np. w Bystrej w Rąblowie możemy włożyć między bajki,tutaj tylko sprawdzi się kij 210 i stella 200ODołanczam zdjęcie trotki 80cm ze Słupi złowinej na zestaw nr 2 oraz pstrąga 50 cm złowionego w Pasłęce na zestaw RST 2,55 + stella 2000. Pozdrowienia Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2008 witaj na forum przepraszam, ze sie czepiam, moze cos pokrecilem, ale czy ta stella to jest stella?czy zestaw RST 2,55 + stella 2000 nie nazywal sie przypadkiem conqest 201dc/miodzio/i drugi 2,55 RST z tym samym kołowrotkiem? ps. dywagacje na temat pisania o staloszpulowcu w forum baitcasting pozostawmy na boku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 14stóp, czyli ok 4,20 Who's the Daddy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Bez podtekstów i kontekstów ..Mam najdłuższego , jak do tej pory . 11'0 ABU Boron dwuuncjowy .Ale jak Madzia Sroda , albo Kazia Szczuka to przeczyta , werdykt mam gwarantowany .Seksistowski , szowinistyczny , męski wieprz z agresywną podświadomością i kompleksem małego członka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 19 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 witaj @snoky Bystra to moje okolice , ostatnio była tam katastrofa ekologiczna mnóstwo ryb padło, ale fajnie słyszec ze ktos łowił w tych pięknych okolicach:)@Pitt myślę że spokojnie - chodziło chyba o bezsens zdaniem snoky , stosowania casta w małej rzeczce, już gorsze offtopy widziałem na forum. Mikro offtop w pierwszych postach debiutujacego forumowicza jest chyba do przyjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 nie mam zamiaru sie tlumaczyc, bo nie mam z czego, nie rozumiem czesci postu, bo ewidentnie sie cos nie zgadza i nie ma to najmniejszego zwiazku z off topem, dlatego poprosilem o wyjasnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 witam kolegę z okolic bystrej, bardzo proszę o więcej informacji na temat pstągów.Tamten sezon był ok. Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Drogi kolego jestem fanem RST, na blankach tej firmy mam zbudowane kilka kijów. Na zdjęciu z multikiem jest RST M1 2,55 - 30 g.Natomiast na zdjęciu z pstrągiem jest kołowrotek stella model z 2000 roku i kij RST 2,55 5-15. Ciekawostka jest to,ze jest on zbrojony dla mnie przez Sierputowskiego-proszę zwrócić uwagę na bardzo krótką rękojeść.A wracając do niestosowności pokazywania na tym forum kołowrotków typu stała szpula to muszę stwierdzić że używanie multików w małych ciekach/np.Szum/ to fanaberia i po prostu moda. Pozdrowienia Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Drogi kolego jestem fanem RST, na blankach tej firmy mam zbudowane kilka kijów. Na zdjęciu z multikiem jest RST M1 2,55 - 30 g.Natomiast na zdjęciu z pstrągiem jest kołowrotek stella model z 2000 roku i kij RST 2,55 5-15. Ciekawostka jest to,ze jest on zbrojony dla mnie przez Sierputowskiego-proszę zwrócić uwagę na bardzo krótką rękojeść.A wracając do niestosowności pokazywania na tym forum kołowrotków typu stała szpula to muszę stwierdzić że używanie multików w małych ciekach/np.Szum/ to fanaberia i po prostu moda. Pozdrowienia Mariusz witam!nie mog? si? z zgodzic z teza ze multiki na malych ciekach to fanabria czy moda. to po prostu inny sposob spinningowania kolego. ja wlasnie lowie na malych ciekach i tylko z mutiplikatorem. moze po prostu nie miales okazji lowic dobrze dobranym zestawem castingowym do takich warunkow?troche tolerancji proszepozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 kolego Snoky Nazwisko Sierputowski nie robi tu na nikim wrażenia, zwłaszcza po ostatnich tekstach sponsorowanych w polskiej prasie wedkarskiej. Firma RST również, bo bez żadnych ceregieli można dziś zdobyś w PL blanki sporo wyższej klasy. Co do mód i fanaberii to proponuję najpierw spróbowac a później komentować bo narazie mamy tu jakaś bufonadę i bełkotliwy spam. O kołowrotkach staoszpulowych mozesz sobie pisać na większości forum jerkbait. Dział baitcasting powstał poto, aby wymieniac się wiedzą i doświadczeniem (!!!) zdobytym nad wodą z kołowrotkiem castingowym. Jak narazie dział baitcasting na portalu jerkbait.pl jest jedynym sensownym polsko-jezycznym forum poswięconym multiplikatorom i castingowi.. pozdrawiam JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Panie Jerzy, co do bufonady i bełkotu to muszę powiedzieć, że doskonale Pan scharakteryzował swoją wypowiedz.Drobna uwaga, jak Pan nosił koszulę w ząbkach to Sierputowski z Trojanowskim tworzyli zręby nowoczesnego wędkarstwa nie oparte na wzorcach amerykańskich, ale na wlasnej koncepcji.Dzieki Nim Pan może korzystać z mozliwosci wędkowania na światowym poziomie. Pozdrowienia Mariusz zolta kartka kolego snoky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 A w bitwie pod Płowcami Władysław Łokietek tworzył zręby nowoczesnego państwa Polskiego, z czego Pan Panie Mariuszu moze korzystać dziś do woli... Jeśli ktoś w początkach 2008 roku na forum j.pl pisze, że łowienie pstrągów na casting to moda i fanaberia to z żadnym nowoczesnym zrębem wedkarstwa niema nic wspólnego. pozdrawiam ciepło Jurek Wierzbicki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 A w bitwie pod Płowcami Władysław Łokietek tworzył zręby nowoczesnego państwa Polskiego, z czego Pan Panie Mariuszu moze korzystać dziś do woli... Jeśli ktoś w początkach 2008 roku na forum j.pl pisze, że łowienie pstrągów na casting to moda i fanaberia to z żadnym nowoczesnym zrębem wedkarstwa niemam nic wspólnego. pozdrawiam ciepło Jurek Wierzbicki to dobre malo nie spadlem z krzesla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi