Skocz do zawartości

NAJDŁUŻSZY KIJ UŻYTKOWNIKA FORUM

bassy

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, spokojnie, to tylko nowa odsłona naszego starego trolla

Petrus/Pikeman/Wig20

Nie trzeba być analitykiem żeby poznać ten jakże rzadki pełen sympatii i wcale nie arogancki styl (lub też raczej jego brak).

Po co marnować czas na dyskusję z kimś kto wszystko wie lepiej, czasem co prawda sam sobie przeczy (vide: wątek polacy w Anglii) ale nie przeszkadza mu to być alfą i omegą w każdej sytuacji......

Drogi panie Jurku,

Z pierwszego zdania Pana wypowiedzi wynika, że zrozumial Pan przesłanie mojego tekstu. Natomiast dalej odnotowujemy pewne problemy. By Panu pomoc w tych frustracjach zwiazanych z nowoczesnym wedkarstem proponuję spotkanie w celu udzielenia mi lekcji łowienia za pomoca UL castingu.Pozwoli Pan, że wybiorę miejsce (rzekę)i czas.

Pozdrowienia

Mariusz :lol:

Panowie, panowie ... spokojnie! Poproszę o merytorykę a nie włażnie sobie na podwórko i skakanie do gardła.

Jeden łowi pstrągi na multik drugi nie. Jeden twierdzi, że można inny nie bo ... każdy ma swoje doświadczenia. Moje mi mówią, że się da i jest bardzo przyjemne ale są też rzeczki w których łowienie na casta to mordęga a spowodowane jest to pewną konfiguracją łowiska.

Pozdrawiam

Remek

P.S.

Jurku! Wymiękam! Piękne rybsko i piękna sceneria! Fajne masz spodenki :D Tylko woda się wylewa :D (musiałem trochę uszczypliwości wrzucić :D)

Mysle Snoky ze tu panuje pelna tolerancja i multik wraz ze staloszpulowcem na rowni lowi ryby . To nie jest tylko i wylacznie forum castingowe i kazdy bezstronny obserwator to zauwazy . To ze chlopaki rywalizuja to ja traktuje zartobliwie i na luzie ...wazne ze nie ustaja w poszukiwaniach i eksperymentuja ...mysle ze Ty tak doswiadczony wedkarz powinienes szczegolnie to zauwazyc . Ja nie lowie pstragow ale obserwowanie tej rywalizacji mnie cieszy . Wracajac do stalej szpulki sam w tym roku do niej powracam ...bo znowu odkrylem cos nowego po kilku latach z multiplikatorami w reku . Jest wiele kolorow ...a nie tylko czarne i biale B)

Jerzy, kolejna prośba o więcej informacji o rybkach z Omanu

Jestem ciekawy co Jerzy i Słoniu ci odpowiedzą bo ja pamiętam, że obiecywali artykuł. Z drugiej strony też dużo obiecywałem :lol: - siedzę już cicho.

Pozdrawiam

Remek

Pewnie to, co zwykle, że niedługo coś tam napiszą, ale dopiero po kolejnej wyprawie na bluefishe... <_<

respect Jerry !!

Masz racje siłą J.pl jest koegzystencja wielu filozofii wędkarskich. Casting jest jedną z najmniej licznych ( ilosć uzytkowników multi na forum) ale najpreżniej się rozwijającą. Problem w tym, że nigdy na tym portalu żaden castingowiec nie szydził z tych łowiacych na kabłągowce.. I to w pierszych kilku postach...

pozd JW :D

Drogi Jurku Ekspercie,

Na poczatku chciałem powiedzieć,że masz fajne majteczki i to koniec twojej fajności.

Twoje sformułowanie,które raczyleś wypowiedzieć w kierunku mojej osoby wskazuje,ze masz jakieś problemy wewnętrzne.

No,coz moze jednak udzielenie mi ostrej nauki

łowienia multikiem poprawi twoje samopoczucie.

Pozdrowienia,

Mariusz

Ps.Proponuję zakończyć tą jakżesz frapującą wymianę zdań i ustalić,że każdy ma trochę racji.I jeszcze jedno to,że ktoś

nowy ma inne zdanie niż większość starych repów na forum nie znaczy, że jest to zdanie nieistotne i niegodne spokojnego rozważnia. :mellow:

Przepraszam Bassy Embarassed rzeczywiscie odbiegamy od pytania . Moj najdluzszy kij jaki tu mam to teleskop 6 metrowy kupiony jeszcze na poczatku mojego tu pobytu . Kupiony z mysla o gruncie na karpie . Z spiningowo to 9,6 stopy Avid StCroix na Steelheady i browny . Z castingowych to Browing Six Rivers 8,6 stopy na szczupaki i lososiowate ale w porcie lub jeziorze .

Tak juz spokojnie się o długosc kija nie można zapytać, niezły bajzel panowie, może ktoś z szanownych offtopowiczów wrzuci jednak info na temat swojego najdłuzszego zestawu, czy nie godzien jestem małej krótkiej odpowiedzi na temat :D

Masz rację Bassy, przepraszam. Mój najdłuższy kij to 7 stopowa, 25 funtowa Daiwa, którą akurat możesz zobaczyć kilka postów wyżej...

:D

pozd JW :D

Zebco Hyper Cast 9'6 do 1 1/4oz. plus Zillion, zestaw do woblerów i większych gum. Drugi Wild River 8'6 do 3/4oz. plus Scorpion 1001 do średnich gum. Trzeci z dłuższych to Daiwa 8'6 do 1/2oz. z Presso do najlżejszych przynęt. Szujkam teraz kijka 310-320cm jako castingu na trotki :D

Klimat, emocje, świetnie oddaje nastrój i radochę ze złapania ryby!!!

Emocje sa pewnie od tej wody w galotach :mellow:

Wracajac do tematu: Przelowilem juz raz sezon z multikiem na kiju Berkleya 270 cm,(Series one costam costam) - btw kij do spinningu, ale tak gesto uzbrojony, ze sie dalo... calkiem niezle. Lowilem tez na szekspirach Atlantic Boat Trigger (S?nger) 2,4 i 3 m, ale to kije cw. 100 g :mellow:

Ostatni sezon glownie na 6', ale to dla mnie troche za krotko: Nastepne beda dluzsze 6?6 i 7?, a nawet cos kolo 240-260 jako dwosklad juz mi chodzi po glowie... oczywiscie custom lub selfmade... :D

Pozdrawiam --Yacar?--

Leci trochę z tego sprzętu , zupełnie inna jakość jak wykałaczki ..

Leci,leci np .wahadłówka Koster 60 gr.Kij absurdalnie wyglądający w sklepie-rękojeść z racji długości można chyba nazwać trzyręczną,nad rzeką znormalniał.W końcu to Jockfall(warto wyguglać)i rzeka ma tam ok.200-250 m. szerokości.Dwa sezony temu widziałem tam rzeczy o których -w sposób oczywisty :mellow: zapomnieć nie mogę.Wykałaczkę natomiast mam przysposobioną w celach pstrągowych(+presso),ale mówić o tym trochę niebezpiecznie-może paść propozycja pojedynku castingowo-staloszpulowego ,no a w moim wieku... :mellow: Pozdrawiam Bugajski (aha-kto zbroił też nie zdradzę-pewnie nie zrobi wrażenia)

;)

najdłuższy w chwili obecnej - CZARNA MAMBA 8'6

Mifas nie przedłużaj sobie...kija :lol: mamba ma 8' <_<

to wujka hasiora WR 2oz ma 8'6 <_<

no tak, mój błąd... JAkoś tak pisałem to wczoraj zanim poranną kawę strzeliłem... a że bylem nieco Drawą zmęczony to ... wyszło jak wyszło

mea culpa :mellow: