Kuba Standera Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Panowie, spokojnie, to tylko nowa odsłona naszego starego trollaPetrus/Pikeman/Wig20 Nie trzeba być analitykiem żeby poznać ten jakże rzadki pełen sympatii i wcale nie arogancki styl (lub też raczej jego brak).Po co marnować czas na dyskusję z kimś kto wszystko wie lepiej, czasem co prawda sam sobie przeczy (vide: wątek polacy w Anglii) ale nie przeszkadza mu to być alfą i omegą w każdej sytuacji...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Drogi panie Jurku,Z pierwszego zdania Pana wypowiedzi wynika, że zrozumial Pan przesłanie mojego tekstu. Natomiast dalej odnotowujemy pewne problemy. By Panu pomoc w tych frustracjach zwiazanych z nowoczesnym wedkarstem proponuję spotkanie w celu udzielenia mi lekcji łowienia za pomoca UL castingu.Pozwoli Pan, że wybiorę miejsce (rzekę)i czas. Pozdrowienia Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Drogi Mariuszu Ja się z Tobą w żaden UL bawić nie bedę !! Frustrację pozostawię Tobie i tobie podobnym. Żaden z Ciebie partner do dyskusji dla większości z tego forum... pozdrawiam Jurek Wierzbicki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Panowie, panowie ... spokojnie! Poproszę o merytorykę a nie włażnie sobie na podwórko i skakanie do gardła. Jeden łowi pstrągi na multik drugi nie. Jeden twierdzi, że można inny nie bo ... każdy ma swoje doświadczenia. Moje mi mówią, że się da i jest bardzo przyjemne ale są też rzeczki w których łowienie na casta to mordęga a spowodowane jest to pewną konfiguracją łowiska. PozdrawiamRemek P.S.Jurku! Wymiękam! Piękne rybsko i piękna sceneria! Fajne masz spodenki Tylko woda się wylewa (musiałem trochę uszczypliwości wrzucić ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Jerzy, kolejna prośba o więcej informacji o rybkach z Omanu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Mysle Snoky ze tu panuje pelna tolerancja i multik wraz ze staloszpulowcem na rowni lowi ryby . To nie jest tylko i wylacznie forum castingowe i kazdy bezstronny obserwator to zauwazy . To ze chlopaki rywalizuja to ja traktuje zartobliwie i na luzie ...wazne ze nie ustaja w poszukiwaniach i eksperymentuja ...mysle ze Ty tak doswiadczony wedkarz powinienes szczegolnie to zauwazyc . Ja nie lowie pstragow ale obserwowanie tej rywalizacji mnie cieszy . Wracajac do stalej szpulki sam w tym roku do niej powracam ...bo znowu odkrylem cos nowego po kilku latach z multiplikatorami w reku . Jest wiele kolorow ...a nie tylko czarne i biale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Jerzy, kolejna prośba o więcej informacji o rybkach z Omanu Jestem ciekawy co Jerzy i Słoniu ci odpowiedzą bo ja pamiętam, że obiecywali artykuł. Z drugiej strony też dużo obiecywałem - siedzę już cicho. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Jerzy, kolejna prośba o więcej informacji o rybkach z Omanu Jestem ciekawy co Jerzy i Słoniu ci odpowiedzą bo ja pamiętam, że obiecywali artykuł. Z drugiej strony też dużo obiecywałem - siedzę już cicho. PozdrawiamRemek Pewnie to, co zwykle, że niedługo coś tam napiszą, ale dopiero po kolejnej wyprawie na bluefishe... <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 respect Jerry !! Masz racje siłą J.pl jest koegzystencja wielu filozofii wędkarskich. Casting jest jedną z najmniej licznych ( ilosć uzytkowników multi na forum) ale najpreżniej się rozwijającą. Problem w tym, że nigdy na tym portalu żaden castingowiec nie szydził z tych łowiacych na kabłągowce.. I to w pierszych kilku postach... pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Drogi Jurku Ekspercie, Na poczatku chciałem powiedzieć,że masz fajne majteczki i to koniec twojej fajności. Twoje sformułowanie,które raczyleś wypowiedzieć w kierunku mojej osoby wskazuje,ze masz jakieś problemy wewnętrzne.No,coz moze jednak udzielenie mi ostrej nauki łowienia multikiem poprawi twoje samopoczucie. Pozdrowienia, Mariusz Ps.Proponuję zakończyć tą jakżesz frapującą wymianę zdań i ustalić,że każdy ma trochę racji.I jeszcze jedno to,że ktoś nowy ma inne zdanie niż większość starych repów na forum nie znaczy, że jest to zdanie nieistotne i niegodne spokojnego rozważnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Drogi Jurku, Bardzo dziękuję za, tę fajną i profesjonalną ocenę naszej dyskusji. Pozdrowienia, Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 19 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Tak juz spokojnie się o długosc kija nie można zapytać, niezły bajzel panowie, może ktoś z szanownych offtopowiczów wrzuci jednak info na temat swojego najdłuzszego zestawu, czy nie godzien jestem małej krótkiej odpowiedzi na temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Przepraszam Bassy rzeczywiscie odbiegamy od pytania . Moj najdluzszy kij jaki tu mam to teleskop 6 metrowy kupiony jeszcze na poczatku mojego tu pobytu . Kupiony z mysla o gruncie na karpie . Z spiningowo to 9,6 stopy Avid StCroix na Steelheady i browny . Z castingowych to Browing Six Rivers 8,6 stopy na szczupaki i lososiowate ale w porcie lub jeziorze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 Tak juz spokojnie się o długosc kija nie można zapytać, niezły bajzel panowie, może ktoś z szanownych offtopowiczów wrzuci jednak info na temat swojego najdłuzszego zestawu, czy nie godzien jestem małej krótkiej odpowiedzi na temat Masz rację Bassy, przepraszam. Mój najdłuższy kij to 7 stopowa, 25 funtowa Daiwa, którą akurat możesz zobaczyć kilka postów wyżej... pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 Super zdjęcie Jerzy!!!Klimat, emocje, świetnie oddaje nastrój i radochę ze złapania ryby!!!I gatki też masz cool!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FISH Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 Mój najdłuższy kij castingowy to 7 i nie przewiduję dłuższego.Jerzy chciałbym chociaż połowi dziań w takiej wodzie Pozdrowienia z Polski! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 najdłuższy w chwili obecnej - CZARNA MAMBA 8'6 przewidywany w tym roku: albo: WILD RIVER 8'6 2 ozalbo ATC SHIKARI ISA 904 9'oba wariankty przewidziane do zadań specjalnych. już niedługo testy ISA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zebco Hyper Cast 9'6 do 1 1/4oz. plus Zillion, zestaw do woblerów i większych gum. Drugi Wild River 8'6 do 3/4oz. plus Scorpion 1001 do średnich gum. Trzeci z dłuższych to Daiwa 8'6 do 1/2oz. z Presso do najlżejszych przynęt. Szujkam teraz kijka 310-320cm jako castingu na trotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacaré Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Klimat, emocje, świetnie oddaje nastrój i radochę ze złapania ryby!!! Emocje sa pewnie od tej wody w galotach Wracajac do tematu: Przelowilem juz raz sezon z multikiem na kiju Berkleya 270 cm,(Series one costam costam) - btw kij do spinningu, ale tak gesto uzbrojony, ze sie dalo... calkiem niezle. Lowilem tez na szekspirach Atlantic Boat Trigger (S?nger) 2,4 i 3 m, ale to kije cw. 100 g Ostatni sezon glownie na 6', ale to dla mnie troche za krotko: Nastepne beda dluzsze 6?6 i 7?, a nawet cos kolo 240-260 jako dwosklad juz mi chodzi po glowie... oczywiscie custom lub selfmade... Pozdrawiam --Yacar?-- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 ...Lowilem tez na szekspirach Atlantic Boat Trigger (S?nger) 2,4 i 3 m, ale to kije cw. 100 g ... o prosze, tez takiego mam, z serii aquatic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Leci trochę z tego sprzętu , zupełnie inna jakość jak wykałaczki ..Leci,leci np .wahadłówka Koster 60 gr.Kij absurdalnie wyglądający w sklepie-rękojeść z racji długości można chyba nazwać trzyręczną,nad rzeką znormalniał.W końcu to Jockfall(warto wyguglać)i rzeka ma tam ok.200-250 m. szerokości.Dwa sezony temu widziałem tam rzeczy o których -w sposób oczywisty zapomnieć nie mogę.Wykałaczkę natomiast mam przysposobioną w celach pstrągowych(+presso),ale mówić o tym trochę niebezpiecznie-może paść propozycja pojedynku castingowo-staloszpulowego ,no a w moim wieku... Pozdrawiam Bugajski (aha-kto zbroił też nie zdradzę-pewnie nie zrobi wrażenia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 najdłuższy w chwili obecnej - CZARNA MAMBA 8'6 Mifas nie przedłużaj sobie...kija mamba ma 8' <_<to wujka hasiora WR 2oz ma 8'6 <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 najdłuższy w chwili obecnej - CZARNA MAMBA 8'6 Mifas nie przedłużaj sobie...kija mamba ma 8' <_<to wujka hasiora WR 2oz ma 8'6 <_< no tak, mój błąd... JAkoś tak pisałem to wczoraj zanim poranną kawę strzeliłem... a że bylem nieco Drawą zmęczony to ... wyszło jak wyszło mea culpa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacaré Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 o prosze, tez takiego mam, z serii aquatic@Pitt: To masz chyba nastepce, moje (a mam ich 2 x 240 i 2 x 270)sa Atlantic - to moje pierwsze kije castingowe, z jakimi sie spotkalem na niemieckim rynku, bodajze w 2001 r... Pozdrawiam--Yacar?-- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 moj jest 2.3 bruno meyrath ... czy cos takiego chyba 2002 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi