Skocz do zawartości

NAJDŁUŻSZY KIJ UŻYTKOWNIKA FORUM

bassy

Rekomendowane odpowiedzi

Jak myślisz, dlaczego wiele firm w tym roku nie zawita na targi w tym producent Twoich ulubionych przynęt?

Hmm może dlatego ze targi odbywają sie w Poznaniu i miesiąc później

w Warszawie :unsure: Producenci których nie będzie w Poznaniu będą w Warszawie. Shimano chyba dlatego nie będzie bo Daiwa wystawia swoje produkty? To tak jak na targach w stanach, Cabelas i Basspro.

Pozdrawiam

Slider

za tydzien targi w Poznaniu, zobaczymy jaka bedzie frekwencja.

Pozdrawiam

Niby co tam ma być? Widziałeś listę wystawców? Widziałeś już katalogi producentów na 2008? Jak myślisz, dlaczego wiele firm w tym roku nie zawita na targi w tym producent Twoich ulubionych przynęt? Nie ma co się czarować - na żadne liczące się nowości nie liczę, a na castingowe to już zupełnie.

Pozdrawiam

Remek

No niestety, wiem ze bedzie bardzo mało firm, a nad tym ze nie bedzie Salmo strasznie ubolewam :( ale chodzilo mi tutaj o frekwencje ludzi zainteresowanych castingiem, pozatym bedzie swietna okazja do spotkania wielu ciekawych osobistosci

@Thymallus - Daiwa bedzie

@Thymallus - Daiwa bedzie

Chyba jednak Matas nie byłeś na targach. Daiwę odwiedzam już od kilku sezonów i oferta w Polsce ma się ni jak do oferty Daiwa Japan. Jeśli chodzi o multiki i owszem zawsze coś się znajdzie ale ... oferta ta pozostawia wiele do życzenia. No bo jak tu oglądać kolejny sezon coś co nowością żadną nie jest a tylko ciekawostką dla ludzi, którzy nie widzieli multiplikatora. Na mnie Zillion żadnego wrażenia nie robi.

Targi warszawskie? Nic bardziej błędnego. Myślę, że impreza będzie jeszcze bardziej drętwa niż ta w Poznaniu.

Pozdrawiam

Remek

Mateuszu masz rację. Daiwa będzie. Oni w tym roku mają święto 50 lecia. Przygotowują się bardzo starannie do wystawy. Nawet oprócz nowości będzie kilka modeli z t.z. limitowanej serii. N.p. Stizz w wykonaniu specjalnym w pięknym drewnianym pudełeczku ze złoconymi elementami. prawdopodbnie cacuszko. Każdy egzemplarz z indywidualnym numerem i certyfikatem orginalności. Tylko to wszystko będzie dopiero za jakiś miesiąc i nie w Pozaniu, a w Osace, w Japoni.

U nas to może będzie jakieś przedstawicielstwo przedstawicielstwa albo zwykła firma handlowa i wystawi tak jak w ubiegłym roku kilka produktów z napisem Daiwa. Większość z ich nawet nigdy nie przepływało koło Japoni.

Tak, że Mateuszu wyluzuj i podejść do tego z dystansem. :D

pozdrawiam

Tornado myślę, że najlepiej sobie taki katalog zamówić i sprawdzić ilość stron. Są ponumerowane :D

podaję adres:

https://www.daiwa21.com/catalog/cat_fall.html

natomiast na ten czas obejrzyj sobie niektóre nowości f.Daiwa z Osaki. Może będzie nawet coś zamówić. targi jak pisał Remek będą do 9 lutego

http://www.daiwa50th.com/04_memory/50thed.html

pozdrawiam

Tak, że Mateuszu wyluzuj i podejść do tego z dystansem. :D

pozdrawiam

@ Thymallus , Remek: Panowie przeciez ja odpowiedzialem tylko na pytanie Thymallusa czy bedzie daiwa na targach, uzyłem w mojej odpowiedzi dosłownie DWÓCH SŁÓW daiwa bedzie ( bo jako firma bedzie ), nie komentowałem ani tego jaka bedzie jej oferta, ani tego jak sie prezentuje w Polsce. Nierozumiem dlaczego wyciagneliscie daleko idace wnioski ?? :(

@ Remek: Remku nie rozumiem Twoich uwag i wypowiedzi pod adresem mojej osoby :( wysłałem priva zeby to wyjasnic, bo nie chce tutaj ciagnac tej dyskusji.

Załuje ze w ogole sie odezwałem w tym temacie :wacko:

Tak jest. Masz rację. Niestety są również na forum samozwańczy fachowcy od długich castingów. Szczególnie nad pomorskimi rzekami. Jak jednak napisałem poprzednio niech żyje dupokracja. I niech sobie używają zamiast 3 nawet 3,2 meta. Ich sprawa.

Nie sądziłem ,że długość stosowanego wędziska wywoła tyle emocji. Dwugłos wspierających się kolegów @Remka i @ Thymallusa-z pewnością znawców tematu-sprowokował mnie jednak do sformułowania kilku uwag. Po pierwsze uważam ,że to cechy multiplikatora,a nie wędziska castingowego powodują iż łowienie staje się tak frapujące,ciekawe,inne w końcu. Będę więc z uporem przymocowywał go do wędek krótkich,średnich i bardzo długich! Wędek odpowiednio skonstruowanych z otymalnych materiałów-bowiem w każdej metodzie,nie tylko w castingu wędzisko odgrywa istotną rolę. Po drugie jest dla mnie oczywiste,że w pewnych warunkach świetnie spisuje się krótka wędka,a w innych długa-no chyba,że wszystko zmieniło się w czasie mojego właśnie zakończonego urlopu ;) . Po trzecie-zawsze warto sięgnąć do analogii. W muszkarstwie rano mogę wyskoczyć nad potok z 2 m muchówką klasy 2 ,a wieczorem na łososie z 5 m kijem do sznura 11.!!! Czy nadal jestem muszkarzem,a jeśli nie to od jakiej długości wędziska przestałem nim być???. Po czwarte to interesuje mnie określenie samozwańczy fachowcy. To tacy którzy nie są z nadania?,tacy bez certyfikatu? :mellow: No i na koniec dupokracja-ale tu już naprawdę nie wiem o co zapytać! :huh: Pozdrawiam.

Pawle ja też podczas tegorocznych zimowych połowów pstrągów używałem wędziska dłuższego o całe 10 cali w stosunku do ubiegłego sezonu.

zaskoczyło mnie zdanie, że w Pozaniu używa się muchówki o długości prawie 17 stóp z tak ciężką linką. To dowodzi tylko tego, że mamy wszechstronych muszkarzy.

pozdrawiam

Proszę czytać dokładnie to co napisałem. Chyba, że źle to napisałem bo nawet na targach zaczepił mnie Marek Szymański w sprawi wyjaśnień. NIE NAPISAŁEM, ŻE JESTEM PRZECIWNY DŁUGIM KIJOM. Ja jestem zwolennikiem tego by łowić taką długością jaka jest wymagana w danych warunkach. Uważam jedynie, że radochy z używania zestawów baitcastingowych przy tych długościach nie ma za wielkiej. Tyle.

pozdrawiam

Remek

• 3 miesiące temu...