Skocz do zawartości

Piórnik spiningowy do przechowywania woblerów- czyli co i gdzie kupić :)?

Wojtek B.

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...

A ja na obrotówki 00, 0 oraz 1 zaadoptowałem piórnik muchowy od jaxona za całe 30 zł. i daje radę :)

Wiem także, iż nada się na woblerki kleniowo - jaziowe i inny białoryb :) o ile wobki zmieszczą się pod pokrywą czyli dotyczy to tych najmniejszych.

Edytowane przez SlawekNikt

• 9 miesięcy temu...

Robił, robi (?) je Janusz Ryczkowski, spróbuj poszukać na predator fishing z Wrocławia.

Portfele Janusza są wykonane z innego materiału zewnętrznego takiego podobnego do plutna a te sa z jakiegos skóropodobnego i te ze zdjęcia w środku są wyłożone gąbka a Janusza pianka.

Może ktoś inny ma jeszcze jakieś typy co do producenta ?

Edytowane przez bartolomeo213

Ja mam od Janusza Ryczkowskiego wyłożone gąbką i właśnie z jakiegoś skóropodobnego materiału, faktycznie w ofercie pisze tylko o kordurze, ale proponuje spytać bezpośrednio http://www.woblery-jr.pl/pioacuterniki.html

Słuchaj ile się miescu woblerów do tego etui?

Pozdrawiam, Tomasz eS

Ja do większych wobków stosowałem taki na muchy szczupakowo-głowacicowe http://www.tubymuchowe.pl

Jednak nie polecam bo sam uszkodziłem kilka sterów i źle się wyczepia kotwice z tego futerka natomiast na muchy bardzo przyjemne.

A mógłby ktoś podać namiar na malutki piórnik ok. 11 x 7 cm? Mam coś takiego, ale niestety jakiś czas temu zepsuł się zamek i nie mogę znaleźć zastępstwa. Kiedyś używałem do mormyszek, a obecnie fajnie mi się sprawdza do mikro blaszek. Pasuje akurat do małej kieszonki w kamizelce. Kosztował kilka zł na allegro.

Portfele Janusza są wykonane z innego materiału zewnętrznego takiego podobnego do plutna a te sa z jakiegos skóropodobnego i te ze zdjęcia w środku są wyłożone gąbka a Janusza pianka.

Może ktoś inny ma jeszcze jakieś typy co do producenta ?

Robił też ze skóropodobnego materiału. Pierwsze egzemplarze takie były. Mam takie, w sumie to wszystkie są z tego materiału. 

A jakiej wielkości portfela szukasz?

Edytowane przez Banjo

• 1 rok później...

U mnie to wygląda tak jak na foto poniżej. W obydwu przypadkach użyłem sztywnego etui z plastiku dedykowanego płytom co ma tę zaletę, że można we wkładki coś tam jeszcze dołożyć np. przypony.

Wersja do posklejania.

post-65395-0-34362600-1573720002_thumb.jpg

Wersja finalna.

post-65395-0-02664200-1573720012_thumb.jpg

Edytowane przez Sławek Nikt