jacavip Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Witam kolegów, dziś podczas przeglądania forum natknąłem się na baner reklamowy Zipp-Marine. Miał ktoś może styczność z ich silnikami? konkretnie interesuje mnie ten: Zipp-Marine 13,5 KM Wiecie może jakie ceny i jak się sprawują. Pozdrawiam, Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Artur Z. Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Tu masz krótki film z testów na którym jest 15km , 9,9km , 5km , cena 13,5km to około 7200PLN , silniki będą dostępne na koniec września. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 patu Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 ..mejd in czajna:P?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 1000 % made in china Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jacavip Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Cena kusząca ale również budząca obawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 saw Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Jako że trafił się temat zipp marine chciałbym podpytać czy ktoś pływał tymi pontonami, czy to porównywalna jakość do innych? Zainteresowała mnie oferta na HSD320, chciałem nabyć info-media z air matą ale jak się okazało już się na ten sezon skończyły, kolejna dostawa niestety w okolicy lutego.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 patu Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Sławek,IMHO jeżeli chcesz się dobrze ślizgać to z ogólnie distepnych Bush albo Brig...niejeden znajomy juz się o tym przekonał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 saw Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Nie zamierzam rozwijać podświetlnej będzie do tego max 6 koni ze względu na wagę, przerabiałem już ponton i łódkę z 5KM, 6KM, 10KM, 40KM a chcę być maksymalnie mobilny żeby w ciągu kilkunastu minut być na wodzie bez względu na teren, 0 przyczepek, 0 wielkich pontonów, silnik będzie max 30kg. U mnie w okolicy gdzie najczęściej łowie nigdzie praktycznie nie ma opcji slipowania dlatego też często trzeba ciągnąć sprzęt ze skarp, po krzakach itd. Cena też z tego względu nie bez znaczenia, ponton będzie targany bez zbędnych konwenansów a w cenie Busha mam 2 takie chińczyki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gregox Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Byłem światkiem tego testu co na filmiku. Trochę rozmawiałem z nimi, nie byli to profesjonaliści w tej dziedzinie ale coś tam się dowiedziałem. Pontony wyglądały całkiem nieźle,co do silników to w 9,9 i w 15KM zaglądałem pod obudowę, na moje oko to coś mi Mercurym zajeżdżało ale to moje zdanie. Odpalanie 15km bez problemu, całkiem niezła kultura pracy chociaż pierwsze przepłynięcie masakra gościu zapominał od pontonu odkręcić kółka slipowe . 9,9 KM duży problem z odpaleniem jak się okazało gość nie wiedział że gruszką trzeba pompować paliwo. Jak już odpalił było ok. choć praca bardzo dźwięczna. Produkcja china w stu procentach. Jeden z gości mówił, że chińczyki dobrze robią ale trzeba ich pilnować. Test był robiony w pzw Pułtusk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 konrad79 Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Nie zamierzam rozwijać podświetlnej będzie do tego max 6 koni ze względu na wagę, przerabiałem już ponton i łódkę z 5KM, 6KM, 10KM, 40KM a chcę być maksymalnie mobilny żeby w ciągu kilkunastu minut być na wodzie bez względu na teren, 0 przyczepek, 0 wielkich pontonów, silnik będzie max 30kg. U mnie w okolicy gdzie najczęściej łowie nigdzie praktycznie nie ma opcji slipowania dlatego też często trzeba ciągnąć sprzęt ze skarp, po krzakach itd. Cena też z tego względu nie bez znaczenia, ponton będzie targany bez zbędnych konwenansów a w cenie Busha mam 2 takie chińczyki.Zajedziesz kolego te dwa pontony a bush dalej będzie pływał bo jakość wykonania (klejenia i materiał) jest nieporównywalna.Zdarza się że rozklejają się te chinole przy normalnym pływaniu Teraz mam busha i to jest to Jeśli ma być lekko to bush kajman albo crab 330. Na silniku od 4 do 6 km płynie pięknie w ślizgu z jedną osobą plus graty i sam spokojnie dajesz radę to nosić.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 saw Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2013 A ja się uparłem na Zipp marine, po prostu lubię eksperymenty W ciągu ostatniego sezonu zmieniłem z 3 łódki z pełną gamą silników i ciągle mi mało, takie to zboczenie jak ryb brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 patu Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Sławek,łoo boszeee..z yamki na czajnika?:S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 saw Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Nie, nie, silnik będzie dobry, tylko pompon czajnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 patu Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2013 ..a juz myślałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mirek* Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2013 A ja się uparłem na Zipp marine, po prostu lubię eksperymenty W ciągu ostatniego sezonu zmieniłem z 3 łódki z pełną gamą silników i ciągle mi mało, takie to zboczenie jak ryb brak miałem podobnie, pisałem o seaking { większość; to śmieci choć nie widzieli, nie dotykali ... }, używałem 4 konnego seakinga z pierwszej dostawy prawie dwa lata {sprzedałem, bo to przecież chinol ... zepsuje się prędzej czy później tak wszyscy prawią}.Od półtorej roku mam znów 5KM seakinga ,działa i nie zamierzam sprzedawać ... { choć opcja sprzedania; ot tak jednego małego i dużego, by kupić jeszcze większego . A i kobieta kusi; było tak fajnie z kierownicą, a kiedy mam niby te ryby łowić ...Tak, że nie taki chińczyk straszny jak go piszą ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thug Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 Ktoś się orientuje czy silniki spalinowe są już w sprzedaży, albo kiedy będą i jakie ceny? Na stronie cisza, na allegro tylko pontony i elektryczne silniki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Horn Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 Z tego co mi wiadomo to lada dzień będzie już w stałej ofercie. Wiem, że mają już je w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thug Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 Ciekaw jestem jak to będzie cenowo wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Horn Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 Też jestem ciekawy bo takiej informacji jeszcze nie mam... ale obiło się mi coś o uszy, że 13,5KM ze zdalną manetką ma kosztować 7200zł (?) chyba nawet gdzies tutaj było to w temacie. Ten 13,5KM to jest to samo co 15KM i pod tym silnikiem się podpisuję bo mnie bardzo pozytywnie zaskoczył - reszty na oczy nie widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 -PYTOON- Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Witam,Chciałem zapytać czy ktoś testował 13,5km? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dziekon Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Witam,Chciałem zapytać czy ktoś testował 13,5km?Witam. Na YT jest użytkownik Artur Nowak, który kupił Zippa i jest zadowolony. Podeślę link do jego filmików jakby co. Z tabliczki znamionowej wynika, że jest to silnik wyprodukowany przez fabrykę Hidea (Hangzhou Hidea Power Machinery).Silniki Hidea są bardzo popularne w Rosji. Sprawiłem sobie taki Hidea 15 KM (dokładnie to samo co Zipp 13,5) . Ponoć prześladuje mnie pech - pierwszy egzemplarz miał złamany rumpel o czym dowiedziałem się po zawieszeniu go na pawęży - wada nie rzucała się w oczy. Wymieniono mi na drugi egzemplarz ( nie obyło się bez kwaśnej miny - oto Polska właśnie). W drugim egzemplarzu brakuje elementu zabezpieczenia przed włączeniem na biegu - plastikowe g...o, kosztujące 6 PLN. Jestem pewien, że wymontował to ktoś w Polsce. Nie wymieniam silnika, zamówiłem element. Wczoraj byłem na wodzie z moją Hideą. Napompowałem gruszką paliwo, pierwsze 10 - 15 szarpnięć i nic. NULL. 0. .......źle włożyłem zrywkę :) .Poprawiłem zrywkę i pociągnąłem szarpankę. Od razu, od pierwszego szarpnięcia silnik pięknie zamruczał. Odpala za każdy razem bez ssania, bez kombinowania gazem. Pracuje jak marzenie. Z 5 metrów nie słychać go na wolnych obrotach. Do końca dnia jednak pojawiały się mniejsze, większe plamki benzyny na wodzie. Wycieku paliwa nie stwierdziłem. Pytanie do kolegów - czy to może być efekt mojego początkowego szarpania ze źle włożoną zrywką? Pod czapą sucho, paliwo wydostaje się jakby z układu wydechowego. Będę obserwował......................................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomasxt Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Spaliny idą w wodę ,więc może od tego te plamki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dziekon Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 (edytowane) Spaliny idą w wodę ,więc może od tego te plamki...No ok, ale takie z żywej, nie spalonej benzyny? Z tęczowymi oczkami? W poprzednim moim silniku nie zauważyłem takich. Tutaj to było jak niedopalona benzyna: biaława plama i kilka tęczowych oczek. Silnik nie wziął oleju, efekt był widoczny po 5-o kilometrowym ślizgu i nagłym wyjściu z niego. Pracował poprawnie, cicho i równo. Tylko te plamki, jakby z wydechu. Edytowane 7 Października 2015 przez Dziekon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dragster Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Nieprzepalona benzyna ze spalin, przepompowałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dziekon Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Nieprzepalona benzyna ze spalin, przepompowałeś."Przepompowałem" czyli za mocno popracowałem gruszką? Czy też zbyt długo kręciłem bez zrywki? Generalnie, zainteresowanych Zippem/Hideą zapraszam na oględziny nad Odrę w Szczecinie. Poza kłopotami, opisanymi przeze mnie wcześniej, silnik pod czapą prezentuje się zacnie. Sprawdzałem wszystkie śruby - są dokręcone . Panowie Chińczycy zamontowali świece NGK. Będę dbał, się zobaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dragster Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Myślę, że jedno i drugie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
jacavip
Witam kolegów,
dziś podczas przeglądania forum natknąłem się na baner reklamowy Zipp-Marine.
Miał ktoś może styczność z ich silnikami? konkretnie interesuje mnie ten:
Zipp-Marine 13,5 KM
Wiecie może jakie ceny i jak się sprawują.
Pozdrawiam,
Jacek
Top użytkownicy dla tego pytania
18
10
4
4
Popularne dni
9 Paź
11
7 Paź
7
23 Sie
6
8 Paź
6
Top użytkownicy dla tego pytania
Dziekon 18 odpowiedzi
psulek 10 odpowiedzi
patu 4 odpowiedzi
saw 4 odpowiedzi
Popularne dni
9 Paź 2015
11 odpowiedzi
7 Paź 2015
7 odpowiedzi
23 Sie 2013
6 odpowiedzi
8 Paź 2015
6 odpowiedzi
Popularne posty
saw
Nie zamierzam rozwijać podświetlnej będzie do tego max 6 koni ze względu na wagę, przerabiałem już ponton i łódkę z 5KM, 6KM, 10KM, 40KM a chcę być maksymalnie mobilny żeby w ciągu kilkunastu minut b
Dziekon
Wielkie dzięki. Zamawiam...ze 2 na próbę
Dziekon
Tak właśnie uczynię.
Opublikowane grafiki
56 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi