Skocz do zawartości

KATALOG MULTIPLIKATORÓW

admin

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc,

nabylem Daiwa TD-Z 105HL i dodalem jego parametry do katalogu.

PS. Takze informacje dodane przez @zarman rozmiescilem zgodnie z producentami tych multikow. Spodziewam sie ze kolega nie jest przeciw temu.

Zapomnialem, od wersji pod prawa renke TD-Z 105HL rozni sie znacznie!

Ma flipping bar, inny wygland, masa i illosc lozysk.

Jakos by to sie dalo poznaczyc w katalogu zeby nie doszlo do nieporozumienia.

pozdrawiam, Wiktor.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Panowie wielki szacunek dla was. Czytając ten wątek widać, że wędkarstwo i casting to dla was nie tylko hobby - to pasja. Moja żona twierdzi, że nie zna drugiego takiego faceta, który tyle czasu poświęca wędkarstwu (mimo to z szacunkiem podchodzi do mojego hobby) - Ona po prostu nie poznała was. Jesteście jak zaraza. Kto wejdzie i poczyta o castingu od razu przechodzi na multika i kija z pazurem (widać to po nowych forumowiczach, których przybywa z dnia na dzień). Ps sam się tym zaraziłem. Jeszcze raz gratulacje.

• 7 miesięcy temu...

Doszło dzisiaj do mnie Abu Revo Inshore, więc dokładam do katalogu. Przy podawaniu szerokości szpulki można zaznaczyć, czy pomiar ma byc dokonany na wewnętrznych czy na zewnętrznych krawędziach. Ludziska różnie podają - patrz np. Revo Premier i Revo S/STX.

• Like 1

• 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 8 miesięcy temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 1 rok później...
  • 2 miesiące temu...

mam prosbe do wszystkich uzytkownikow multiplikatorow zawartych w obecnym katalogu, czy moglibyscie uzupelnic baze danych, rownoczesnie nie sortujac listy i meldujac w watku, ktore dane uzupelniliscie, tak aby uniknac redundancji :) w uzupelnieniu dodam, ze pracujemy nad 2-3 pomyslami i dlatego jak najpelniejsza baza danych bedzie bardzo uzyteczna ;)

Katalog multiplikatorow.xls

Zwracam się z prośbą do użytkowników multiplikatorów o dodanie w katalogu informacji przy kołowrotkach posiadających (chyba - alarm lein) po naszemu "terkotka" podczas oddawania linki.Dla wielu sprawa nieistotna ,ale są i tacy -jak ja- którym ten gadżet sprawia frajdę. :)

• 3 tygodnie później...

Dodałem Exsence DC. Dodałbym więcej, ale mam ponawijane linki i brakowałoby wagi szpulki.

A może by tak podawać rok modelowy albo rok produkcji? 

Tomek, wykasuj wagę szpulki . Podajemy bez linki. A może znajdź chwilę i zważ pustą. 

Katalog multiplikatorow (1).xls

Nie wiem czy to błąd, czy też inny model(rocznik) ale Daiwa alphas 103 Ito ma szerokość szpuli identyczną jak steez, czyli 25,2mm (21mm to szerokość wewnątrz szpuli) a Abu Revo Toro 51 ma przełożenie 6,4:1 a nie 5,4:1. Pozdrawiam

Nie wiem czy to błąd, czy też inny model(rocznik) ale Daiwa alphas 103 Ito ma szerokość szpuli identyczną jak steez, czyli 25,2mm (21mm to szerokość wewnątrz szpuli) a Abu Revo Toro 51 ma przełożenie 6,4:1 a nie 5,4:1. Pozdrawiam

Proszę sprawdzić najpierw a potem wytykać błędy poza tym chyba wiem czym łowię a można tego było się domyśleć, bo napisałem, że szpulę z pletką ważyłem. Również pozdrawiam.

http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/abu-garcia-revo-toro-nacl-g5-a75-p1494-k11776.html