Skocz do zawartości

KATALOG MULTIPLIKATORÓW

admin

Rekomendowane odpowiedzi

Dla laików (np. dla mnie) korzystających z tego katalogu wstawiłbym tabelkę jaki przedział wagowy przynęt obsługuje dany kołowrotek.

kolowrotek obsluguje dany przedzial wagowy tylko z dana wedka ... bez odpowiedniej wedki, takie informacje to makulatura ... natomiast wedek nie mamy zamiaru nikomu narzucac, bo to strasznie subiektywna historia ...

Sprawa nie jest tak jednoznaczna np.: byłem bardzo zaskoczony na jaką (niemała) odległosć pofrunał 10g buzzbait z c4 5601(plec. 30lb) i kija do 100g. A przecież zestaw nie jest predystynowany raczej do takiego łowienia. Z bardziej miękkiego kija wabik poszybowałby jeszcze dalej( jeśli w ogóle byłaby taka potrzeba). Musisz uwierzyć bardziej doświadczonym przedmówcom - że nigdzie tak jak w castingu ważne są kij i multiplikator razem wzięte. No i jeszcze indywidualne preferencje o których wspomniał @Pitt.

Cześć,

Dodałem jedną pozycję Thymallusa. Uzupełniłem kilka mas szpulek. Zaznaczyłem na różowo to co jest poszukiwane (ja tych młynków nie mam). Na zielono to co mam albo miałem kiedyś (ja wpiszę masy szpulek). Prośba do Was ... proszę poważcie w miarę możliwości szpulki multiplikatorów, które są na różowo i wpiszcie.

Poszukiwane:

Daiwa Advantage HSTA

Daiwa Advantage 150HL

Daiwa TD Luna 203L

Daiwa Procaster 100HL

Daiwa Alphas 103 L type F

Daiwa Zillion Zillion 10 PL CC

Quantum Energy PTXM E861PT-XM

Shimano Calcutta Conquest DC 100/101

Shimano Calcutta Conquest DC 250

Shimano Antares Scorpion

Shimano Antares 5 Scorpion

Shimano Antares Scorpion Version 2

Shimano Speedmaster 201/200

Shimano Calcutta C 101/100

Shimano Calcutta C 201/200

Pozdrawiam

Remek

Czy szpule do Curado 201 są rzeczywiście tak lekkie i ważą poniżej 14 gr? Pod tym linkiem informacje zgoła odmienne... : http://www.ultimatebass.com/tune.htm

Pozdrawiam

cosik mi sie zdaje ze oni tam podają mase szpuli w starym curado B. a my podajemy w curado D. jak widac roznica widoczna :mellow: