Gość Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 (edytowane) . Edytowane 26 Czerwca 2014 przez J_J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 @pitt, Ty jeszcze w starym roku żyjesz? szczesliwi czasu nie mierza a tak na powaznie, zapisywalem plik jako juz istniejacy, to dlatego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezel Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 Super katalog Proponuje posegregować firmy czyli razem Shimano odstep Daiwa odstep i tak dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATAS Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 Bezel wystarczy właczyc opcje sortowania i bedziesz miał wszystko jak na dłoni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 24 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Bujo,Wpiszę monoblocka ... pewnie po wekendzie bo teraz muszę z lekka nadrobić zaległości, a w weekend jadę męczyć takie kropkowane stworzenia (czyt. czytać katalogi nad wodę ) więc ... proszę o cierpliwość. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 Dla laików (np. dla mnie) korzystających z tego katalogu wstawiłbym tabelkę jaki przedział wagowy przynęt obsługuje dany kołowrotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 28 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 To zależy od umiejętności. Jeden palnie z multika 4g a drugi nawet 10g nie. Ryzykowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 Chodziło mi bardziej o przeznaczone wartości danego multika np. 5-25g tak jak w wedziskach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 (edytowane) . Edytowane 26 Czerwca 2014 przez J_J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 Dla laików (np. dla mnie) korzystających z tego katalogu wstawiłbym tabelkę jaki przedział wagowy przynęt obsługuje dany kołowrotek.kolowrotek obsluguje dany przedzial wagowy tylko z dana wedka ... bez odpowiedniej wedki, takie informacje to makulatura ... natomiast wedek nie mamy zamiaru nikomu narzucac, bo to strasznie subiektywna historia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 @pit rozumiem, ale przecież multiki są tworzone nie pod wędkę tylko pod dane przynęty.Chyba ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 Sprawa nie jest tak jednoznaczna np.: byłem bardzo zaskoczony na jaką (niemała) odległosć pofrunał 10g buzzbait z c4 5601(plec. 30lb) i kija do 100g. A przecież zestaw nie jest predystynowany raczej do takiego łowienia. Z bardziej miękkiego kija wabik poszybowałby jeszcze dalej( jeśli w ogóle byłaby taka potrzeba). Musisz uwierzyć bardziej doświadczonym przedmówcom - że nigdzie tak jak w castingu ważne są kij i multiplikator razem wzięte. No i jeszcze indywidualne preferencje o których wspomniał @Pitt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 Ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
explorator73 Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 Dałoby się pouzupełniać info nt wagi szpulek? Prośba do osób posiadajacych modele kołowrotków nt których katalog jest niekompletny.P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 7 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 Cześć,Dodałem jedną pozycję Thymallusa. Uzupełniłem kilka mas szpulek. Zaznaczyłem na różowo to co jest poszukiwane (ja tych młynków nie mam). Na zielono to co mam albo miałem kiedyś (ja wpiszę masy szpulek). Prośba do Was ... proszę poważcie w miarę możliwości szpulki multiplikatorów, które są na różowo i wpiszcie. Poszukiwane: Daiwa Advantage HSTADaiwa Advantage 150HLDaiwa TD Luna 203LDaiwa Procaster 100HLDaiwa Alphas 103 L type FDaiwa Zillion Zillion 10 PL CCQuantum Energy PTXM E861PT-XMShimano Calcutta Conquest DC 100/101Shimano Calcutta Conquest DC 250Shimano Antares ScorpionShimano Antares 5 ScorpionShimano Antares Scorpion Version 2Shimano Speedmaster 201/200Shimano Calcutta C 101/100Shimano Calcutta C 201/200 PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 chetnie bym zwazyl szpulki do: Daiwa Advantage 150HLDaiwa TD Luna 203LDaiwa Procaster 100HLDaiwa Zillion Zillion 10 PL CCQuantum Energy PTXM E861PT-XM ale sa pelne linki a zillion CC jest obecnie w germanii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 7 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 No to ściągaj Pitt ja już właśnie rozebrałem dwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeqs Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 Czy szpule do Curado 201 są rzeczywiście tak lekkie i ważą poniżej 14 gr? Pod tym linkiem informacje zgoła odmienne... : http://www.ultimatebass.com/tune.htm Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 Czy szpule do Curado 201 są rzeczywiście tak lekkie i ważą poniżej 14 gr? Pod tym linkiem informacje zgoła odmienne... : http://www.ultimatebass.com/tune.htm Pozdrawiam cosik mi sie zdaje ze oni tam podają mase szpuli w starym curado B. a my podajemy w curado D. jak widac roznica widoczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 12 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Ta mifku na 100% - nawet w tym artykule jest to gdzieś wyjasnione (bo to chyba artykuł o tuningowaniu multiplikatora). PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezel Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Moderatorzy i właściciele- za pozwoleniem uzupełnie pare pozycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Moderatorzy i właściciele- za pozwoleniem uzupełnie pare pozycji spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezel Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Troszeczke uzupelnilem katalog bo mało czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Dokładam wagę szpulek :Shimano Antares Scorpion, Shimano Antares 5 Scorpion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Troszeczke uzupelnilem katalog bo mało czasu @bezelposluchaj kolego, ten katalog opiera sie na informacjach zdobytych w praktyce i codziennym uzytkowaniu opisanych multiplikatorow, a nie na bezmyslnym uzupelnianiu tabelimam nadzieje, ze bedziesz o tym na przyszlosc pamietal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi