Skocz do zawartości

Renomowany producent i ...

Rekomendowane odpowiedzi

A to czym się różnią taśma papierowa o jutowego sznurka? Substytutem dla obu może być nawet papier toaletowy... i tak żywica zaleje.
(edytowałem przypadkowo cytowaną wypowiedź Sławek.Sobolewskiego)

Edytowane przez krzychun

Ja mialem rekojesc na papierze, moze nawet toaletowym :) , producent robi kijki raczej z dolnej polki cenowej ale katalogowa cena tego modelu wynosila 699zl :/ 

A w przypadku powyzej sznurek po to ze jak wlasciciel chcialby zmieniac rekojesc to po tym co zobaczyl, moglby chciec sie powiesic. 

Edytowane przez grunwald1980

W bitwie o pieniądze to czego nie widać gołym okiem nie ma najmniejszego znaczenia dla producentów, byle nie zostało odkryte a na tzw świecie takie zabiegi jak przezbrajanie gotowca nie nalezą do normalnych zachowań ;)

Podczas jakiejś pogaduszki ze Zbyszkiem Kawalcem usłyszałem opowieść o niciach szewskich na omotkach w pewnej szanowanej firmie w której kupuje król angielski wędki oraz o skuwkach w uchwycie muchówki tejże firmy z plastiku zamiast blaszki itd....

Ceny tychże wędek w handlu to już kilkaset funtów,- więc nie wyroby z niskiej półki.... 

W sumie jest to dziwna rzecz bo wszyscy  (przynajmniej oficjalnie) twierdzimy iż producenci i sprzedawcy wala nas w rogi jak się da ( co ma być oznaką kumatości) a potem się dziwimy i oburzamy jak takie kwiatki wychodzą :rolleyes:

Edytowane przez Rheinangler

Kilka seryjnych patyków rozbierałem i w większości były jakieś sznurki pod uchwytem, papier tylko w jednym, a w jeszcze innym coś jakby gruba taśma (jakby gąbka do uszczelniania okien). Żadna to więc nowość dla mnie...

Jeśli nie jest to patyk, który ma być super czuły i super przenosić drgania na dłoń to osobiście nie widzę problemu. Ważne żeby było dobrą żywicą zalane i żeby trzymało.

Inna sprawa gdyby ktoś rozebrał jakąś rękojeść rezonansową, którą producent się "chwali", a tam taka niespodzianka. Wtedy warto nagłaśniać...

• Like 1

Witam, 

trochę wędek w życiu "oskrobałem"  i jak do tej pory najlepiej ( najsolidniej ) montowane uchwyty miałem w Team Dragonach, natomiast miałem kilka cudeniek z rynku japońskiego i amerykańskiego  -  tam to dopiero są cuda, a osławione drewno w większości takich konstrukcji to zwykły karton z lekkimi elementami forniru.

Custom to custom i żadna wędka seryjna nawet za niebotyczne kwoty nie będzie tak dopracowana.

Pzdr.

Tarłoś 

• Like 1