Manniek66 Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2013 U mnie już pierwsze grybki się pokazały , 2 godzinki i 2 wiadra pełne Głównie podgrzybki , kilka prawdziwków się trafiło 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Eeeee tam ... u mnie pierwsze juz nie czerwcu były...ale cieszy mnie ze znowu się zaczynają padało u ciebie ? Bo ja mnie susza ... . Grzybów raczej brak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Hmmm, dzisiaj na grzybach. Chyba fioletowy smok z niebieskim jeleniem mnie goniły :D 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2013 To pewnie dlatego, że nie chciałeś się z nimi podzielić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Zazdroszczę grzybobrania. U mnie nawet suchotnika nie znajdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Eeeee tam ... u mnie pierwsze juz nie czerwcu były...ale cieszy mnie ze znowu się zaczynają padało u ciebie ? Bo ja mnie susza ... . Grzybów raczej brak...No właśnie nie padało ponad tydzień , w zasadzie to pojechałem bardziej żeby pochodzić po lesie niż zbierac grzyby no ale... wyszło jak wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Hmmm, dzisiaj na grzybach. Chyba fioletowy smok z niebieskim jeleniem mnie goniły :D A nie czasem w woderac h Solvkroken Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Smok chyba miał takie I nie wodery tylko - tople 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek184 Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2013 U mnie już pierwsze grybki się pokazały , 2 godzinki i 2 wiadra pełne Głównie podgrzybki , kilka prawdziwków się trafiło IMAG0217.jpgTylko pogratulować. U nas w lasach susza na grzyby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawitogdy Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2013 w moich miejscach w okolicach Brus-Dziemian ogólnie nie tak najgorzej jak na sierpień. może suszy nie ma ale wilgoci też nie. 3-4 godzinki zbierania i ok 40-50 kozlarzy i 3 prawdziwki, kupka kurek i z 30 maślaków których więcej nie chciało mi się zbierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Panowie,a jak w mazowieckim, ktoś był, jakieś efekty? Z rybami do bani to na grzyby mnie nosi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 W mazowieckim póki co biorą bolenie ,he he.Opadów nie ma ,grzybów też .No chyba że gdzieś na rubieżach województwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 U mnie nad wodą rośnie pełno papierzoków 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 fish28- dobre i takie ino nie jadalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 U mnie nad wodą rośnie pełno papierzoków W odróżnieniu od grzybów pożądanych, tym akurat brak deszczu nie przeszkadza, a wręcz sprzyja 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 W odróżnieniu od grzybów pożądanych, tym akurat brak deszczu nie przeszkadza, a wręcz sprzyja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Czekam na opady deszczu , już mam ochotę się wybrać do lasu ,ale jeszcze sucho , fotka z tamtego roku.Jesień dla mnie najlepszym sezonem na grzyby i ryby . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Są, jak wiadomo dwie szkoły: obcinać zostawiając koniec nogi w ziemi czy wykręcać. Wasze zdanie z uzasadnieniem ?U. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Za ucinaniem przy ziemi z pewnością przemawia to, że tę końcówkę i tak wyrzucimy w domu. W ten sposób w minimalnym stopniu zmniejszamy stale rosnący balast, z którym ganiamy po lesie i nie zapełniamy tym przydomowego śmietnika. To drugie jest o tyle istotne, że ogonek w całości "przyda" się naturze a nam - wcale Przy wykręcaniu z ziemi, zostaje w niej mniej grzyba/ grzybni, a my później stajemy przynajmniej przed jedną, kolejną czynności, jak wyżej Czy faktycznie pozostawienie korzenia (?) w ziemi zwiększa szansę dla kolejny zbiór? Trudno powiedzieć. Z moich doświadczeń wynika, że niekoniecznie (testy ogrodowe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
000kamyk000 Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Ja bym jeszcze dodał , że ucinanie przy korzeniu wiąże się również z mniejszym zabrudzeniem grzybów. Co później znacznie skraca czyszczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabadaon Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2013 ale też ponoć zostawianie w ziemi części nóżki powoduje jej gnicie, a co za tym idzie obumieranie grzybni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi