meme174 Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Witam !Mam pytanie do wedkarzy polujacych na suma czy moze znacie kij cormoran bull fighter 2.70 - 40-150 gram - łowisko niestety na razie tylko z brzegu to Wisła. Chciałbym zacząć polować na króla polskich rzek typowo po spiningowemu - czyli woblery , guma , blachy. Na początku myślałem o zestawie castingowym ( castingiem lowie od okonia po szczuple ) ale na suma wole zostawić korbe. kijek ma współpracować z salina 55 + pp / jaxon 0.3-0.35. Trochę się boje ze poprzez ta dziwna szczytówke to kijek nie będzie nadawał sie do przynęt twardych.Może jakieś inne sugestie co do kija ? ( wolabym nie inwestować więcej niż 200 - 300 zł na start)pozdrawiam meme Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Spokojnie Kolego da radę ale mam lepsze rozwiązanie jeśli chodzi o kijek do łowienia z brzegu za niewielką kasę, Shimano Vegnance shad 3,0m 50-100 g gdzies na forach sumowych pokazywali co ten kijek potrafi moich 3 kolegów łowi tymi kijami i powiem Ci że chwala sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Tu masz link, mam nadzieje że administracja nie da mi za to po głowie , ale chcę tylko pomóchttp://www.forumsumowe.pl/t-crash_test_spinningu_shimano_vengeance_shad_300_xh__3_00m__50_100g.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
payara Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Spokojnie możesz brać...łowie nim na Wiśle od zeszłego sezonu(co prawda w trollu) i jak dla mnie rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2013 (edytowane) 3m to trochę długi, jak na suma. Polecam Cormoran Black Bull 40-120 Edytowane 24 Sierpnia 2013 przez spy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pszemo Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2013 (edytowane) Michał wziął bym Shimano Vegnance shad 3,0m 50-100 g waży tylko 288gr. Cormoran Bull Fighter to ciężki kij prawie 400 gr raczej nie polecał bym do łowienia z ręki . Black Bull fajny kijek ale poza budżetem Edytowane 24 Sierpnia 2013 przez Pszemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elton Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Sprawdź Black Bull LRC 270 40-120gr. Waży 205gr. i kosztuje połowę BeastMastera XH. Jedno co trzeba wiedzieć to mały uchwyt i kołowrotek typu Sargus/Battle 5000 nie wejdzie (za szeroka stopka). Conquer/Atlantis leży idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Hmm no i ołki dołki tego cormorana chciałem na początku ale nie ma go nigdzie ;/ Znalazłem to Shimano w długości 2.70 waga 247 gram i dobrej cenie http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/shimano-vengeance-spinning-shad-g5-a3-p208-k9306.htmlchyba że blackbull lrchttp://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/cormoran-black-bull-lrc-g5-a3-p580-k10654.htmli tez się mieści w budżecie...Chyba jednak zdecyduje sie na shimano przez troche nizsza cene no i test byl niezly 10 kg w powietrzu A krecioł wytrzyma ? Niby słyszałem o nim dobre opinie ale wiadomo jak to jest z opiniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elton Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Cormoran jest sporo taniej na Alle z wysyłką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2013 no tak znalazlem najtaniej za 260 zl A może ktos napisze cos wiecej o cormoranie ?Przynety jakie zamierzam uzywac to cały przekroj sumowych wobkow ( alsaki, invadery, rapala DT, hornet 9 i inne barylki ) gumy dlugosci 10-15 cm + obciazenie zapewne okolo 50 gram, podwojne blachy typu 2 x gnom 3 polaczony kolkiem lacznikowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2013 (edytowane) test byl niezly 10 kg w powietrzu Pytałeś o kij na suma a nie kij do podnoszenia ciężarków. Shimano jest ciężki, waży chyba 280 gram. Edytowane 25 Sierpnia 2013 przez spy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elton Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Działa bezproblemowo z wymienionymi przez ciebie rodzajami przynęt, włącznie z blachami Black Cat'a 85gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matpgt Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Do autora: Black bull lrc będzie w leclercu na jerozolimskich w dobrej cenie. Pozdrawiammatpgt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2013 (edytowane) wczoraj bylem w leclercu to mowili ze wszystkie poszly ;/ Shimano podaje ze 247 wiec chyba tez nie jest zle.... No ale dobra widze wiekszosc za cormoranem to bedzie cormoran - teraz tylko znalesc sklep w wawie z tymi wedkami troszke podotykac i mozna kupowac dziekuje bardzo za pomoc i przepraszam za swoje marudzenie kreciolek Salina 55 wytrzyma ? Czy moze zainwestowac w pena sportfischer ? Zastanawiam sie równierz nad materialem na przypony .. Czy brac gruby fluocarbon czy moze plecionke na przyponny z black cata ? Edytowane 25 Sierpnia 2013 przez meme174 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Ile tych sumów rocznie chcesz łowić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2013 jak najwiecej a tak serio zamierzam 40% wypadow w nastenym roku przeznaczyc na suma a jestem na wodzie 3 razy w tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2013 (edytowane) To wychodzi 18 wyjazdów w sezonie. Niech Ci bierze co 4 wyprawy to wychodzi 5 sumów rocznie. Spokojnie ogarniesz tym sprzętem. Edytowane 25 Sierpnia 2013 przez spy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2013 oby Ok dzieki za rady jak skompletuje to napisze co nieco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Meme174 ja łowie Salina 55 i narazie daje rade a powiem ci że nie oszczędzam jej ;-) Na przypony równiez stosuje plecionke przyponową Black Cata 50kg i uważam ja za rewelacyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2013 no to super a tak poza tematem ile mocy w lb powinien mieć spining sumowy ? kij do 40 lb by starczył czy więcej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 oby Ok dzieki za rady jak skompletuje to napisze co nieco Koniecznie napisz, mnie też swędzi dupsko żeby zmontować podstawowy zestaw na wąsatego. Niestety też na razie łowienie tylko z brzegu na Królowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Jakby któryś z kolegów kompletowal zestaw na wąsa to na dniach będę sprzedawał x-zoge genbu 2.44 do 140gr wraz ze slammerem 360...powód,brak czasu na summing...stan sprzętu niemal dziewiczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tlok Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 A mnie udalo sie złamac Shimano Vegance 2,7 do 100 gr na sumie 116 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek N. Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 (edytowane) Z cormorana jest tez ciekawy kij seacor red pilk 2.40 lub 2.70 do 150g. miałem go w ręku i naprawdę przyjemny ma nie za gruby blank jak na swoja moc i przyjemny w ręku nie jest pałowaty kij waży około 215g. i cena w twoim przedziale 200 pare złoty sam się nad nim zastanawiam.Chodzi mi o kija z katalogu 2012 czerwonego bo na ten rok wyszła całkiem nowa seria. Edytowane 27 Sierpnia 2013 przez Przemek N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Tlok w sumie kazdy kij mozna lamac widzialem zlamane mocne kije do polowu z brzegu wisly - taka jesiena ciezka orka - pod naprawde nie duzymi rybami wystarczy ze zrbisz duzy kat i kij nie pracuje calym blankiem a samym szczytem - sytuacja podbierania - i wedka strzela w szczycie . w jakiej sytuacjinzlamales tego shimano ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi