Skocz do zawartości

SPORTY - WALKI

biosteron

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2.9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Górski- 2 piękne walki!

W pierwszej piękne KO, w drugim konsekwencja i umiejętność kontrolowania walki w swojej ulubionej pozycji...

Najman- Saleta....za krótko Choć przez moment drżałem, żeby Najman niechcący nie wygrał, ale jak zwykle mnie nie zawiódł i dostał po buzi :mellow:

Po zasługującej na miano walki wieczoru, starciu Błachowicza z Taberą, czas na Pudzillę.....

Pudzian jakiś sucharek się zrobił

Butterbean ma wielkie doświadczenie, piekielny cios i.....będzie ciekawie, choć technicznych zagrywek raczej nie doświadczymy- tych już było dość w poprzednich walkach

P.S.

Teraz widzę, że niedługo Pudzian junior wokalista(brat Mariusza) niedługo będzie większy od swojego znanego brata :mellow:

Zrobił co miał zrobić. Udało mu się nie wdawać w bokserski pojedynek(na 2 lewe proste zdążył się nadziać). Jego szansą był parter i...udało się.

Gratulacje.

Ale teraz już chyba czas na poważnych przeciwników, po celebrycie, niezbyt utytułowanym Japończyku, podstarzałym, byłym mistrzem UFC(który notabene pokazał Pudzianowi ogrom jego braków) i Butterbeanem, który mimo doświadczenia i swojej renomy, jest mimo wszystko pewnego rodzaju osobliwością.....

To prawda, Mariusz wygrał bo przeciwnikiem był kaleka który ledwie chodzi, a po wywrotce ma spore problemy z powstaniem, lecz zna podstawy boksu, jak na tą masę jest też w miarę szybki. Gdyby walka odbywała się w stójce Mariusz przegrałby z kretesem. Nawet taka bijatyka jak MMA, zwana niepotrzebnie sportem wymaga umiejętności technicznych i kilku cech motorycznych, których nasz rodak nie rozwinie do określonego poziomu bo jest za stary.

... Nawet taka bijatyka jak MMA, zwana niepotrzebnie sportem...

Skoro chcemy nazywac rzeczy po imieniu to je nazywajmy.. W ramach scislosci MMA to nie zadna bijatyka, tylko organizacja zrzeszajaca pewna grupe sportowcow(niejednokrotnie wrecz wybitnych) ktorzy postanoli swe kariery pokierowac na wyzszy poziom rywalizacji, gdyz w wielu wypadkach w swoich sztukach walk osiagneli wszystko co bylo do zdobycia..

Juz wczesniej pisalem czym dla mnie jest wszechstylowa walka wrecz(walka bezposrednia) - jest kwintesencja sportu, uosbieniem pierwotnych instynktow, ktore plyna doslownie z serca tak jak plynie melodia z glosnikow.

Skoro wszytkich tych wspanialych zawodnikow, ktorzy probuja swoich umiejetnosci w konfrontacjach sztuk walk nie nazwiemy sportowcami.. to jak inaczej ich nazwiemy ? bandyci ??...

Czy to sie nam podoba czy nie prawda jest taka, ze zawodnicy, ktorzy walcza w mieszanych sztukach walk sa bezkompromisowymi twardzielami, ja nazywam ich prawdziwymi kozakami..

Prawda rowniez jest, ze nie kazdy sie tam nadaje, a w szczegolnosci na straconej pozycji sa tzw. miesniaki - cwiczacy swe cialo na silowniach cale dnie, bez wyraznego konkretnego celu, tylko po to aby wygladac Ja nazwalbym takich poprostu cipakmi , bo wedlug mnie to kobieta ma byc ladna, a facet ma byc poprostu twardy ;P

Dwie walki na ostatniej tj. 14 KSW byly nie pokazem umiejetnosci wybitnych sportowcow, lecz to byl zwykly show ;P poprostu beeka i tyle

... Nawet taka bijatyka jak MMA, zwana niepotrzebnie sportem...

Dwie walki na ostatniej tj. 14 KSW byly nie pokazem umiejetnosci wybitnych sportowcow, lecz to byl zwykly show ;P poprostu beeka i tyle

Za to walki Górala, Krzyśka Kułaka z Dowdą i Błachowicza z Taberą to były naprawdę super pojedynki. Co tdo reszty Twojego postu również się zgadzam.

A jak ktoś twierdzi, że MMA to nie sport, to raz, że nie zna definicji tego słowa, a po drugie- zbyt wiele czasu w życiu na macie nie spędził....

Pozdrawiam

Kamil

Goral robi wrazenie... szkoda ze nie na mnie ;>

Karatecy ogolnie maja slabe uderzenia i to z nogi i z rak. Ich wyszkolenie polega przede wszystkim na idealnej wrecz technice i szybkich ruchach, choc nie tak szybkich jak np: taekwondo.

Mysle, ze final w wadze lekkiej Maciek przegra z Nico. Ten Fin to psychol ma swietna stojke i jeszcze lepszy parter, jak juz sprowadzi Gorskiego na ziemie to bedzie koniec..

A co do Blachowicza to koles potrafi skladac... oby sie rozwijal w KSW jeszcze z dwa lata. W UFC moze sie przejechac tak jak ten nasz koksik i to dosc bolesnie, a to by sie chyba odbilo na jego psychice - bo cos mi intuicja podpowiada, ze to moze byc jego slaba strona ;>

Tak, ale np Drwal godnie w UFC nas reprezentował...

Co do Górala- mam sentyment do Karate

Fin...prawda....straszny zwyrol :mellow: I parter naprawdę dobry- w stójce chyba nie będzie szarżował, bo hi-kickiem może szybko zostać doprowadzony do pionu....tzn parteru :mellow:

Moim zdaniem dłuższe trzymanie Janka przez właścicieli KSW to marnotrawstwo jego talentu, chłopak powinien jechać do stanów trenować i się rozwijać,walczyć na jakiś galach, nie koniecznie UFC. Wątpię, żeby KSW doprowadziło do kontraktu Błachowicza z UFC, bo jak wiemy federacja Dany chce mieć zawodników na wyłączność, a nie wierzę, że panowie Kawulski i Lewandowski pozbędą się kury znoszącej złote jajka.

Co do paskudnego nazisty vs polskiego górala :lol: to myślę, że jeżeli Puhakka nie podda Górskiego w parterze to przewaga Maćka w stójce może zaważyć na wyniku walki.

Aha, przypominam, dziś UFC 119 :mellow:

Straszna szkoda, walka jak i gala lekko mówiąc bez fajerwerków. Mirko na moje już powinien powiedzieć pas, nie te lata. W tej walce jakby Mira nie chciał uderzać a jedyne odpychać takie odniosłem wrażenie. Kopnięć naliczyłem bodajże 3, co jak na CroCopa jest wynikiem porażającym.

• 4 tygodnie później...