Skocz do zawartości

SPORTY - WALKI

biosteron

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2.9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

No i Po zawodach . Jedna walka Wygrana z gosciem co miał 9 Walk Jedno głośnie na pkt . A druga przegrana z gosciem co miał 20 walk. To samo jednoglosnie na pkt  Kolega jutro zgra walki na pendrive wiec wrzuce jak dostane go ;]

Edytowane przez rafaelo1996

No i Po zawodach . Jedna walka Wygrana z gosciem co miał 9 Walk Jedno głośnie na pkt . A druga przegrana z gosciem co miał 20 Pkt To samo jednoglosnie na pkt ;] Kolega jutro zgra walki na pendrive wiec wrzuce jak dostane go ;]

Przegrana też ,a może przede wszystkim czegoś uczy -_- .Jeśli spłynęło to po Tobie jak woda po kaczce, to bardzo źle :( .Jeżeli nie możesz spać i myślisz jak to się mogło stać, to bardzo dobrze :) .Twój stosunek do przegranej więcej Ci powie niż wygrana walka.

No Trudno  Przede wszystkim Przegralem sam ze sobą  i doświadczeniem przeciwnika Mial 20 Walk ja dopiero toczyłem swoja 5 a on 21 . Widac to bylo  Wszysko co chcialem uderzyc przepuszczal i szła szybka kontra no cóż krótka przerwa i dalsze mocniejsze treningi ;] A tutaj 1 Walka z chlopakiem z gwardii Wrocław 9 Walk miał  

Dwie części Ja Niebieski Strój I niebieski Kask .

Całkiem nieżle jak na kilka miesięcy treningów. Przegrane to chwila do namysłu i nie przejmowanie się zbytnio bo to raczej osłabia psychę.

Uderzenia z kontry to jest to co najbardziej lubię, przeczekać , przyjąć i... bomba. Zauważyłem że dosyć czesto pochylasz się do przodu

co naraża cię na chwilowy brak równowagi(mowię tu o prawym sierpie po którym lecisz do przodu). Oprzyj ciężar ciała na tylnej nodze i staraj się przy krokach ,co jest w boksie podstawą, stawiać lewą i prawą nogę w tych samych odleglościach. Tu ćwiczenie na oponie jest bardzo dobre.

Po za tym mało ciosów na korpus, na wątrobę, koncentrujesz się na górze, a pewnie sam wiesz jak bomba na wątrobę potrafi

zniechęcić do wstania :wacko: No i na koniec nie spinaj się  bo tracisz zasięg, lużniej,

Ja obecnie Muai Thai uprawiam ale boksu też łyknąłem kilka latek.

Podsumowując uważam że jest bardzo dobrze, i tych kilka rzeczy które wymieniłem wynikaja z tych 5-6 miesięcy i niczego więcej,

bo aby dobrze chodzić po ringu, nie spinać się, skrecać biodra itp trzeba litry potu wylać i kilka razy na dechy pasć.

Pozdrowienia dla fighterów

ZH

Dzieki Dzieki , WLasnie To o czym mowisz czesto jest tak ze w klubie jak sparuje wszystko fajnie z luzu elegancko 3 ciosy na gore wykonczenie lewy hak/sierp na watrabe poprawka prawy na gore itp a w ringu Spiecie I sye nastawiam na gore i za sztywno troche boksuje ale staram sie to poprawiac ;] jeszzcze duzo przedemna ;]

No ta, sam wiem jak jest na sparingu a jak na walce.

Wszystko jak pewnie wiesz opiera się na tzw automatyce tzn. że podczas walki

już nie musisz myśleć bo masz to zakodowane w pamięci  i ruchu.

Jednak aby tto było "auto ' to jak już wcześniej pisałem dużo godzin na salce.

I jeszcze jedno, bez wzglkędu na to co mówią inni ćwicz siłownię funkcjonalną, TRX

i mięsnie korowe, to spowoduje że będziesz miał ogromną siłę a

nie zepnie ci ścięgien .

pzdr,

ZH

• 1 miesiąc temu...

Rosyjski dziennikarz sportowy na koniec walki  Andrzeja Wawrzyka vs Aleksandera Powietkina

zacytował słowa pewnej piosenki zespołu Ledy Pank ,,Są tacy - to nie żart, dla których jesteś wart Mniej niż zero..." :)

http://youtu.be/nH5WGI2yvFY

• Like 2

• 2 tygodnie później...

na interia.pl będzie na żywo..... B) tylko trzeba czytać zapis tekstowy.... ;) :D a tak poważnie to też chętnie zobaczę... :) http://nazywo.interia.pl/relacja/ksw-23-mamed-chalidow-melvin-manhoef,3803

Edytowane przez krystiano1981r