Skocz do zawartości

SPORTY - WALKI

biosteron

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2.9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

..ale chyba w jedna stronę.. Joanna wyglądała po walce jak po wizycie w  BeautyStudio ;)

Joanna prezentuje wysoki poziom w stójce. Nie wiem czy jakaś zawodniczka na świecie jest w stanie dorównać jej technicznie. Pas utrzyma długo jeśli nie trafi się jej gorszy dzień.

:) za to rywalce taka wizyta nie pomoże ;)

post-51585-0-69377100-1434919567_thumb.jpg

...obejrzałem dzisiaj na spokojnie ze dwa razy.... potężna dominacja w stójce !!!!!mówiąc kolokwialnie...skatowała ją ;) i były prawdziwe smaczki...

Widać , że Asia cały czas robi progres i nabiera jeszcze większej pewności siebie....niedługo ufc zabraknie zawodniczek do wystawienia przeciwko niej ;)

• 3 tygodnie później...

Ciosów w tył głowy nie wolno zadawać żadnych natomiast łokci i kopnięć przy minimum trzech punktach podparcia. W okolice uszu jednak można i w ferworze walki jeśli zawodnik poprzez zmiany ustawień dostanie z tyłu jest to interpretowane jako przypadkowe i nie dyskwalifikuje tego, który znokautował jeśli znokautowałby i tak bez ciosu w tył głowy lub on nie zaważył na rezultacie. Muszę obejrzeć :)

Znokautował go lewym na brodę, już wtedy sędzia leciał do przerwania w międzyczasie zadał mu dwa haki w okolice ucha przez rękawice, wygodniej miał młotki w tył głowy, ale nie zrobił tego, aby nie zrobić przewinienia. Wszystko jak najbardziej ok.

nie wiem czy udało mi się dobrze oznaczyć film (niestety już zablokowany), ale chodzi mi o akcje w parterze - połowa drugiej rundy, kilka sekund przed tym jak Mendes zgłaszał niesportowe uderzenia, gdzie raczej McGregor był w tarapatach i zdaje się ,,odrobił" straty tymi łokciami, Mendes się nie szarpał, głowę cały czas miał przy jego ciele, nie ma więc mowy o przypadkowych trafieniach

Spojrzałem wtedy na sam knockout. Teraz jak patrzę to faktycznie jeśli chodzi o ten moment o, którym mówisz to McGregor zastosował nielegalne ciosy.

Po zgłoszeniu Mendesa widać, że sędzia pokazuje palcem i coś krzyczy, uznał najprawdopodobniej za zasadne to zgłoszenie. Sytuacja o tyle trudna, że zawodnik, który wyprowadził nielegalne ciosy był na dole i przerwanie akcji byłoby na korzyść tego, który złamał zasady i gdyby po wznowieniu wygrał zawodnik, który przewinił wtedy dopiero by była jazda na sędziego.

Po upomnieniu przez sędziego McGregor znów zrobił to samo i w tym wypadku sędzia powinien zatrzymać akcję i przyznać mu karny punkt. Jednak jak pisałem wcześniej sędzia nie chciał działać na niekorzyść "poszkodowanego" i gdyby runda dotrwała do końca z Mendesem na górze każdy by chwalił "przywilej korzyści" dany przez sędziego (albo i nie, bo sędziów nikt nie docenia pozytywnie) a tak teraz będą zgrzyty. Wszystkiego nie da się przewidzieć i w konkretnych przypadkach sędzia musi ryzykować i brać odpowiedzialność na siebie. Akurat ten sędzia jest wg mnie bardzo dobry, ale w tej sytuacji nie było 100% pewnego i dobrego rozwiązania.

Czy te łokcie zaważyły o przebiegu pojedynku i czy Mendes by skończył McGregora gdyby nie te łokcie można tak samo spekulować jak o tym, co by się wydarzyło po przerwaniu akcji przez sędziego. Stało się a McGregor zachował się cwaniacko i musi być rewanż :)

• Like 1

Co do Janka to mega zawodnik i życzę mu, aby wygrał, ale...wiemy jak jest. Jest mocny i dużo potrafi jednak czy to wystarczy, aby pukać do czołówki UFC  :rolleyes:

Cro Cop wrócił, ale nie sądziłem, że Feedor podzieli jego los. Miał mistrzowską stójkę i świat zapamiętał go jako championa, oby nie popsuł swojego wizerunku.

Jaram się zestawieniem Janka z Rumble. Co z tego, że Błachowicz wydaje się mega underdogiem. Ma już swoje lata i jest ambitny, więc taka walka to świetna okazja, żeby wskoczyć na szczyt. Jak nie teraz to kiedy? Johnson za to ma dużo do stracenia - wygrana nic mu nie daje, a przegrana ...

Co do Fedora ... szkoda , że wraca. Nic dobrego z tego nie wyniknie.

Stanowczo za wysokie progi dla

Janka...szczególnie po ostatnim występie. Za wcześnie, będzie bolało!!!

Prawdopodobnie scenariusz bedzie do przewidzenia....ale w tej kategorii, gdzie ciosy waży sie w tonach wszystko jest mozliwe...wiesz jak jest....może Janek bedzie miał strzał życia ;) i tak sie wpasuje, że potem  każdy bedzie siedział z karpiem przed tv :D ....bardzo chciałbym takiego zakończenia...niedługo się przekonamy ;)

Jaram się zestawieniem Janka z Rumble. Co z tego, że Błachowicz wydaje się mega underdogiem. Ma już swoje lata i jest ambitny, więc taka walka to świetna okazja, żeby wskoczyć na szczyt. Jak nie teraz to kiedy? Johnson za to ma dużo do stracenia - wygrana nic mu nie daje, a przegrana ...

Co do Fedora ... szkoda , że wraca. Nic dobrego z tego nie wyniknie.

Kto nie ryzykuje szampana nie pije ;) Może to ten moment, żeby pokazał co jeszcze jest wart...szczególnie po ostatniej walce....

.....a Fedor ....nachapał się juz tyle dolarów , że mógłby sobie odpuścić....nie lubie takich powrotów....kiedy wielcy mistrzowie po latach daja sie oklepać za hajs niekoniecznie markowym nazwiskom :angry: ....przykładów wiele......nawet na naszym podwórku....

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...