Skocz do zawartości

SPORTY - WALKI

biosteron

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2.9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Ooo a ja mam zupełnie inną opinię. Nie widzę tam wałka, a tym bardziej skandalu.

Przypuszczam, że sam dałbym 48-47 dla Silvy, ale było na tyle blisko, że i w drugą stronę mogło pójść.

Pamiętajcie, że to nie Pride i nie decydują zniszczenia. Obecnie punktuje się runda po rundzie, a w poszczególnych rundach wszystkie akcje.

Anderson jedynie w 5 rundzie trafił więcej znaczących ciosów, tak więc statystyka zdecydowanie na korzyść Bispinga. Obaj dwa razy byli zamroczeni, ale zdecydowanie mocniej oberwało się Anglikowi latającym kolanem.

Te głosy o skandalu to pewnie kwestia tego jak wyglądała twarz Michaela, ale trzeba pamiętać, że niektórzy mają skłonności do głębokich rozcięć. Silva też mocno oberwał kilka razy w swojej karierze (a nawet w tej walce) i praktycznie nigdy za bardzo nie krwawił ani nie puchł.

Edytowane przez hlehle
  • Like 2

Absolutnie nie sugerowałem się rozcięciem, uważam że Silva całą walkę przeważał, może sporo energii przeznaczył na zbędne pajacowanie co jest dla niego charakterystyczne, ale było to jedyne słabe ogniwo jego występu, kombinacje miał lepsze, unikał lepiej, trafiał lepiej .. tyle okiem laika :)
Nie rozumiem też werdyktu Rivera - Pickett, na jakiej podstawie? Rivera słał bombę za bombą, ukłon że Pickett to wystał, ale nie pokazał nic więcej poza paroma obaleniami, które mu nic nie dały, a których Rivera też parę zaliczył i w których wypadł zdecydowanie lepiej.
Ciężko będzie mnie przekonać że to nie były wygrane pod publikę, zwłaszcza walka Silvy, który po wpadce na dopingu cieszy się złą sławą, ma też swoje lata, więc obstawiam że nastąpiło ,,odświeżenie sceny", a że robi świetne show, dostanie jeszcze kilka grubszych walk i się pożegna.

Jeśli oceniać walkę w formie "mordobicia"to faktycznie Bisping zasłużył na szacunek. Natomiast w kategoriach czysto sportowych,zwycięzca mógł być tylko jeden. Odniosłem wrażenie,szczególnie po front kicku z 5 rundy,iż Silva odpuścił. Jakby nie chciał zrobić dodatkowej krzywdy Anglikowi.

Każdy ma prawo do własnej oceny,Silva został skrzywdzony moim skromnym zdaniem.

Jakbyśmy zaczęli liczyć punkciki to 2 pierwsze rundy były dla Bispinga.

Kolejne bardziej wyrównane. Silva już kontrolował sytuację ale..... za pokaz szybkości i unikania ciosów punktów nie ma. Silva walczył też przez większość walki trochę pasywnie a to też niektórzy mogą odbierać na minus. Bisping strasznie był porozbijany a to mogło potęgować wrażenie dużej różnicy punktowej.

W moim odczuciu Silva wygrał, oczywiście strasznie rozbił Bispinga i pewnie zabrakło 1 rundy do dokończenia dzieła ale na punkty wielkiej różnicy nie było.

Zastanawia mnie o co chodziło Bispingowi tuż przed latającym kolanem. Wygląda na to, że chciał zgłosić faul.

Jestem pod wrażeniem timeingu i krótkich front-kicków Silvy , coś wspaniałego.

Edytowane przez sajdol1

Silva walczył efektownie co nie przekłada się na wynik w żaden sposób tym bardziej w takiej federacji, Nie dziwi mnie Wasza postawa za Silva - też go uwielbiam oglądać lecz jego czasy powoli mijają . Walkę wygrał zdecydowanie na punkty Mike. Po tym kolanie niezłe zamieszanie , szkoda tylko że przed końcem rundy bo Silva mógłby to bezlitośnie wykorzystać. Wygrał lepszy, osobiście uważam , że przy tak danej WALCE wynik schodzi na drugi plan bo mało kiedy się ogląda takie akcje. Czekam na rewanż....

Pozdrawiam

1. Kondraciuk vs Wojcik - będzie wojna, ale Wojcik chyba większy i silniejszy będzie w tym starciu.

2. Bajor vs Mackowiak  - Mackowiak jest wielki i silny, ale chyba nie ma za mocnej szczęki. Jeśli nie da się znokautować to ubije Bajora.

3. Chmielewski vs Savov - Savov

4. Kulak vs Jewtuszko - Jewtuszko

5. Saidov vs Enomoto - rok temu wskazałbym Yasubeya, ale obecnie Aslambeka

6. Sowinski vs Da Conceicao - nie mam pojęcia jakim zawodnikiem jest Brazylijczyk

7. Narkun vs Barbosa - Narkun

9. Bedorf vs McSweeney - Bedorf

Większość tych walk trudno wytypować, ponieważ są to pojedynki zawodników z totalnie różnych światów, a więc ciężko porównywać ich umiejętności, nawet przez pryzmat historii stoczonych przez nich walk.

Edytowane przez hlehle

Panowije, jakieś typy na dzisiejszą walkę Krzyśka z Brudnovem? Prawie dwa lata poza ringiem może być cieżko ...

Krzysztof to dobry zawodnik , często zbyt nastawia się na KO - dlatego zdarzają mu się mało efektowne rundy , trochę emocjonalnie podchodzi do życia co odbija się na formie.Dzisiaj obstawiam faworyta czyli Diablo - Ko 8 runda :).

Myślałem, że Diablo więcej poboksuje po przerwie. W sumie chciał , ale przeciwnik już rozbity , zawodowcy nie przewracają się (przynajmniej nie powinni) po lewych prostych , nawet tak pięknych jak te dwa kończące.

Sama gala bardzo mizerna ...

Edytowane przez Szymon82

Walka Diablo to jakaś porażka. Sparingpartnerów ma na pewno lepszych. Żeby fiknąć po takim prostym?

Co do KSW niestety typować nie dam rady. Zbyt mało mi mówi większość nazwisk :(

Jak sam Krzysiek powiedział , kiedyś z nokautował rywala jednym lewym prostym hehe a cóż dopiero po dwóch. A tak na poważnie te proste nie były wcale takie słabe , przyjrzyj się dobrze Diablo jak te ciosy zadawał ale faktycznie, przeciwnik nie był zbyt wysokich lotów - może taki właśnie miał być, by (zacytuje tu wczorajszego klasyka ) " zrzucić rdzę". :D 

Pozdrawiam i miłego oglądania KSW