Skocz do zawartości

SPORTY - WALKI

biosteron

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2.9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Interesuje sie zawodowym boksem od wielu lat . Nie chcialem specjalnie otwierac nigdy watkow bokserskich a zrobilem to tylko raz gdy Tomek Adamek pokonal Paula Briggsa i zdobyl Pas Mistrza Swiata w Chicago ...na moich oczach ...znaczy bylem na tej Gali . Dlatego nigdy nie otwieralem watku o Andrzeju Golocie bo nie chcialbym czytac negatywnych opinii na jego temat . Dlatego prosze jezeli ktos ma cos niesympatycznego napisac ...niech po prostu nie pisze .

Golota w wieku 40 lat chce powalczyc o pas . Teraz po pokonaniu Mika Mollo prawdopodobnie otrzyma kolejna szanse . Wszyscy ktorzy interesuja sie boksem wiedza ze ten Golota z przed lat nie mialby przeciwnika w obecnej wadze ciezkiej . Szczegolnie bokerzy z bylych republik ; Ibragimow , Chagajew i Walujew w tamtych czasach nie mieli by nic do powiedzenia . Bracia Kliczko i Maskajew prezentuja dobry swiatowy poziom . Obecny Andrzej Golota ma ostatnia szanse jezeli stanie naprzeciw Ibragimowa lub Chagajewa . Trzeba jednak pamietac ze to mlodzi , szybcy i silni fizycznie bokserzy . Glota duzo stracil z mlodych lat ale jest nadal bokserem ktory moze pokonac kilku z zawodnikow wagi ciezkiej . Ja bardzo zaluje ze nigdy nie zdobyl Pasa Mistrzowskiego i zycze mu aby tego dokonal . Uwazam ze jemu sie to nalezy , mimo slabych kilku momentow w jego karierze . Jego walki przed R. Bowe to byly ciezkie pojedynki nieomal o przezycie . Dwie walki z Bowe to klasyka boksu na najwyzszym poziomie ...do momentu fauli , gdzie zawiodla psychika . Zycze wiec Golocie ostatniej , konczacej kariere i jednoczesnie mistrzowskiej walki o Pas . jerry hzs B)

• Like 1

@jerry Witaj.

Fajnie, że ktoś pisze w końcu o Gołocie tak jak trzeba. Wielokrotnie miałem niesmak, po przeczytaniu czy usłyszeniu

opinii na Jego temat. Zawsze się zatanawiałem, jak wszyscy ci

malkontenci znaleźliby się na Jego miejscu. :lol: :lol: :lol

Pozdro Jachu.

PS. Szacunek dla Niego, niezależnie od tego co się zdarzy !

Gołota może boksować. B) Jest wojownikiem - to napewno - może trochę upadłym, pokiereszowanym - ale wciąż wojownikiem - i to takim z którym trzeba się liczyć. Niech facet wygrywa - będę się cieszył!

Jak sądzisz Jerry, dlaczego z Lenoxem tak bardzo się nie powiodło?

Tak ...z Lenoxem to byl spory zawod . Wydawalo sie ze bedzie wyrownany pojedynek a tu kilka szybkich i po walce . Bylem na jego walce z Brewsterem ...idealnie podobna sytuacja . Czasami sie zastanawiam jak niektorzy bokserzy potrafia klinczowac caly pojedynek i nie dac sie trafic . Wydawac by sie moglo ze to proste ...klinczowac i wymeczyc przeciwnika a potem go pokonac . Dokladnie w taki , madry sposob Lenox pokonal Tysona . Tej obronnej taktyki i madrosci aby przetrwac nie raz Golocie brakowalo ...przegrywal przez to wygrane pojedynki [ Bowe , Grant ]. Mysle ze Lenox byl troche szybszy a poniewaz mial piekielne uderzenie wykorzystal to zanim Golota sie rozgrzal . Nie raz sie zastanawialem co on naprawde mysli po walkach , dlaczego postapil tak a nie inaczej . On nigdy tego nie mowi odwrotnie do wielu innych bokserow . Wogole jest zamkniety i malomowny . Moze kiedys w jakis wspomnieniach na stare lata znajdziemy odpowiedz ...Odwaga i strach ...niesamowity sport ..moze raczej ludzka odwieczna walka .

Walka była bardzo ładna, ale... no właśnie tylko ze strony Andrzeja Gołoty. Amerykanin Mike'm Mollo

boksował bardzo nie czysto, dokonał dużo fauli, nie wspominając o chamskich wejściach głową.Mimo swojego wieku (41lat)bo tyle ma Andrzej,życzę mu aby wreszcie zdobył swój wymarzony Pas Mistrzowski,jaka to by była wielka radość Polskich kibiców :D :D

Ja z kolei boksem zawodowym nie bardzo się interesuję, ale parę walk Gołoty obejrzałem. Szczególnie niestety utkwiły mi w pamięci te jego przegrane walki, na które mogło się złożyć wiele czynników, z których dużą rolę moim zdaniem odegrało tzw. mądrość taktyczna / strategia dobrana pod przeciwnika czy pewnie w danym momencie ringowe cwaniactwo jego rywali.

Mimo że nie podoba mi się pozaringowa przeszłość Gołoty, szanuję go jako boksera i szczerze mówiąc pozytywnie mnie zaskoczył tym, że się nie poddaje i wciąż marzy mu się pas mistrzowski - myślałem w pewnym momencie, że już odpuścił.

Wpisując to w amerykańską filozofię życia, wzorce popkulturowe typu Rocky ;) , życzę mu, aby dano mu również szansę spełnienia swojego American Dream.

Z dawnych walk bokserskich, pamiętam walkę Holyfielda z Foremanem, gdy ten ostatni miał 42 lata i wyglądało to, jakby z życia zwierząt, Amstaff (Holyfield) fikał do nosorożca (Foreman). Życzę Gołocie, aby świadom swoich plusów i minusów wynikających odpowiednio z doświadczenia i wieku, dobrał odpowiednią taktykę do przeciwnika i teraz wykorzystał daną mu szansę.

• 9 miesięcy temu...

Andrzej Gołota to jedna z największych gwiazd polskiego sportu :D , co dziwi pewnie nawet samego Andrzeja Gołotę :D . Dziś, jeśli pokona Ray'a Austina i nie wyjdzie z tej walki zbyt poobijany <_< , to być może zmierzy się (znowu...) o mistrzostwo świata z Nikołajem Wałujewem

Chyba wyszedl z tej walki poobijany... :unsure:

Guzu

Taaaaaaa :( ,walka trwała tylko jedna rundę <_< ,Gołota dostał kontuzji mięśnia lewej reki.Już w pierwszej rundzie dostał kilka strzałów od Ray'a Austina,gdyby walka trwała dalej nieciekawie by to wyglądało dla Gołoty.

No niestety nie udalo sie :( Nawet pomijajac kontuzje to spiecie i sztywnosc zabralo wiecej niz polowe umiejetnosci ....potem juz nastapil efekt domina i klocki sie posypaly . Jest to czas aby zakonczyc kariere i pojsc na ryby co wielu radzi ...i to jest prawidlowe rozwiazanie :D

Jest to czas aby zakonczyc kariere i pojsc na ryby co wielu radzi ...i to jest prawidlowe rozwiazanie :D

Jestem tego samego zdania,tam u Was będzie miał pełen wachlarz akwenów do wyboru :D .

Andrzej Gołota - Ray Austin 07.11.2008

http://pl.youtube.com/watch?v=VK98jNjGpZg

i nie wydaje mi się żeby to była jego ostatnia walka .

Całkiem możliwe,Gołota podobno nie powiedział że NIE :mellow: ,wszystko wskazuje na to, że nie była to jego ostatnia walka.

http://www.tvn24.pl/0,1572422,0,1,golota-w-3-rundzie-bym-wyg ral,wiadomosc.html

• 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...
  • 7 miesięcy temu...