Skocz do zawartości

SPORTY - WALKI

biosteron

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2.9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Z takimi warunkami, jak popracuje nad techniką może zajść naprawdę daleko. Te lowkicki mimo że do ideału im wiele brakowało były chyba jednymi z najpotężniejszych jakie do tej pory widziałem, a biorąc pod uwagę masę Mariusza były na prawdę szybkie.

Spodziewałem się, że walka potrwa trochę dłużej, dobrze że przed nią nie poszedłem po coś do picia bo bym jej nie zobaczył :lol:

A tak poważnie to mimo iż te lowkicki były dalekie od ideału, to na bank były pioruńsko mocne, i jak na masę Pudziana bite szybko. Moim zdaniem jak na te 3 miesiące treningu to Mariusz wypadł dobrze, chociaż przeciwnik nie był zbyt wymagający.

U Najmana zaraz po walce pojawiło się mnóstwo pokory, nie wiedzieć czemu :lol:

Może ktoś o podobnej masie teraz?? I lepszy technicznie :mellow:

Może Semmy Schilt lub Hong Man Choi? :mellow:

Rozmarzyłem się

Marzyć każdy może :mellow:

Schilt to jeszcze nie ta klasa, co prawda w MMA nie błyszczy ale w K1 reprezentuje stały poziom ścisłej czołówki.

Za to tak jak piszesz, Choi, może Akebono, Bob Sapp, Zuluzinho, Butterbean, dobrze powyżej setki, parę lat już walczą na zawodowych ringach, mogło by być ciekawei.

Edit: Zapomniałem napisać, że inne walki podobały mi się bardziej niż main event. Zawodnicy naprawdę nieźli, szkoda, że Dowdzie się nie udało powrócić po kontuzji no i szkoda trochę Karola Bedorfa.

Może ktoś o podobnej masie teraz?? I lepszy technicznie :mellow:

Może Semmy Schilt lub Hong Man Choi? :mellow:

Rozmarzyłem się

Semmy Schilt vs Pudzian - czadowa walka. Jestem pewien, że Pudzian by okrutnie oberwał, ale przy sporym farcie mógłby troszkę powalczyć. Oj chciałbym to obejrzeć.

Z techników to widzę dla Pudziana Feitoshę albo (OBY!!!) Boniaskyego.

Nie mam polsatu i nie ogladałem na żywo, ale z tego co zobaczyłem na youtubie to nic nie straciłem. Zwykła kopanina spod remizy strażackiej. Pudzian ze swoimi lowkickami wyglądał jakby kopał piłkę. Dla mnie masakra.

Ostatnio oglądałem finałową walkę Giorgio Petryosana który został mistrzem K1 MAX. Walka półfinałowa to było coś pięknego, wspaniała technika i świetny styl walki, a ten zawodnik zadebiutował w tym roku. Nie ma co porównywać. Pudzian zanim wyszedł na ring powinien trochę złapać obycia i techniki żeby walki były w dobrym stylu, na razie to tylko rąbanka. Poczekamy ze 2 lata i zobaczymy.

W

Pudzian vs. Bobby Sapp :mellow: :mellow: To byłoby starcie

Schilt to inna liga, choć niedawno w pierwszej rundzie zebrał oklep od Badra Harriego, żeby na kolejnej gali odwdzięczyć mu się tym samym :mellow:

Ciekawe kogo przydzielą Pudzianowi...Szczerze mówiąc by Nastula się zgodził na taką walkę...

Pozdrawiam

Kamil

Dokładnie tak jak pisze Jerry. Powrót Brocka do mma stoi pod dużym znakiem zapytania. Gdyby nawet powrócił to wiele wody musiałoby upłynać aby Pudzian dostał walke z Brockiem. Wpierw musiałby byc na celowniku UFC potem dostłby kilka walk z solidnymi cieżkimi, które musiałby wygrać. Do tego musieliby go jeszcze wypromować aby był choć troche rozpoznawalny w USA. Brock udowodnił że może walczyć z najlepszymi (pokonał Randy Couturna czy Franka Mira)do tego jest to kura znosząca złote jaja. Pudzian musiałby zrobić to samo. Ponoć Bobby Lashley podpisał kontrakt ze Strikeforce wiec może na osłodę

post-300-1348914562,3061_thumb.jpg

Jak już schodzimy z wagą zawodników to najlepsza walka bokserska jaką do tej pory widziałem:

Lopez wychodząc do tego starcia miał na koncie 26 zwycięstw z czego 24 przez nokaut, mimo to pod koniec 12 rundy ledwie się trzymał na nogach. Mtagwa pomimo ogromnej ilości potężnych jak na tą wagę (do 55kg) ciosów był w o wiele lepszej kondycji.

Od 9 rundy już nieliczni na trybunach pozostali siedząc.