Skocz do zawartości

SPORTY - WALKI

biosteron

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie Pudzian na pewno nie ma szansy na walkę z żadnym czołowym zawodnikiem UFC, a o Emalianienko może zapomnieć. Tak naprawdę to w walce z Najmanem nic nie pokazał, zero techniki i wielki chaos na ringu, zwyciężył tylko dzięki ogromnej przewadze masy i siły fizycznej. Co do CRO COPA to już przeszłość. Ostatnie jego walki w UFC to pasmo porażek i to przez KO.

Sławku wbrew temu co piszesz to jest rywalizacja sportowa, a zawodnicy ze światowej czołówki UFC są sportowcami najwyższej klasy i nie porównuj ich do „meneli” bo to duża przesada. Pamiętaj każdemu podobają się różne rzeczy (na szczęście), a żeby się wypowiadać na jakiś temat trzeba trochę się najpierw zagłębić w problematyce, a potem ostro krytykować i tworzyć dziwne porównania.

pozdrawiam

• Odpowiedzi 2.9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

J.w.Mógłbym zapytać co to za sport,podnoszenie ciężarów?Albo ping-pong :mellow: Albo z naszego podwórka,jak można mówić o sporcie w przypadku zawodów wędkarkich? Ale mnie to nie interesuje bo co człowiek to inne zainteresowania i z zasady tego nie oceniam.Jak powiedziałem dla żony że zawody wędkarskie są trktowane jako sport to brzuch ją przez godzinę bolał ze śmiechu,a jak powiedziałem że kazali wyrobić licencję sportowca to...... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pozdrawiam!

michał34, jak chcesz polemizować ze Sławkiem to pisze na temat. Co to znaczy się znać? Rzucać z pamięci nazwiskami, datami, wymiarami? Pytanie brzmi czy powinno się propagować, czy zezwalać na tak brutalne walki i uznawać to za sport. Kolejnym krokiem może być wrzucanie tym osiłkom walczących w klatkach jak zwierzęta, siekier. Pewnie też wielu by to chętnie oglądnęło. Trudno nie zauważyć, że od pewnego czasu cofamy się w rozwoju schlebiając najniższym instynktom. Były takie filmy w których pokazywano „sport” przyszłości polegający na polowaniu na ludzi przy asyście kamer. Na razie zmierzamy prosto w tym kierunku. Ja myślę, że po tej bijatyce Pudziana wielu ma nieciekawe refleksje.

Robert jak się pytasz co to znaczy znać, to znaczy że się nie znasz. Z walkami UFC jest tak samo jak ze spinningiem, (użyję takiego porównania) dla kogoś kto się nie zna na wędkarstwie i obserwuje z boku łowiącego spinningistę wygląda to na banalnie proste i mało skomplikowane, czyli rzucasz i ściągasz i tylko tyle. Ale czy na pewno? Tylko doświadczony spinningista wie ile jest różnych przynęt i technik prowadzenia. Dla kogoś kto się nie zna na tym sporcie walka (nawet najlepszego zawodnika) może wyglądać jak uliczna bijatyka, ale w rzeczywistości jest zupełnie inaczej. Na wiele tygodni, a nawet miesięcy przed walką ustalana jest odpowiednia taktyka pod konkretnego przeciwnika i wszystko jest dokładnie przemyślane.

Dziwne macie panowie podejście do pojęcia Sport :unsure:

Jak się tłucze dwóch Bokserów, Judoków czy innych zapaśników to jest ok, ale jak na przeciw siebie się postawi mistrzów dwóch różnych sportów walki to już bez sensowna bijatyka?

MMA to konfrontacja różnych stylów. Nie można ograniczać technik żadnego zawodnika więc dozwolonych jest wiele rzeczy które nie mieszczą się w pojedynczej sztuce walki.

Niech wygra lepszy i tyle. A lepszy będzie potrafił zmusić przeciwnika do walki na swoich zasadach.

Jeśli przyjąć takie założenie to cóż sportem nie jest ?

Michale , czy osobnik płci żeńskiej wyzwolonej , wyru...ny publicznie 646 razy , czyli rekordzistka , chodzi w tym samym zbiorze wartości co Kowalczyk ? Ja wierzę że nie ..

Tylko komleksowy relatywizm , który nam się wmawia , pozwala na zatarcie wszelkich granic , zniesienie powszechnie akceptowanych reguł albo i uniwersalnych wartości . Nie ma zła ani dobra , nie ma wzorca ani punktu odniesienia .

I tylko dlatego np taki ślepy Wojtek może być adorowany jako patriota i męczennik , a nie wzgardzony jako sługa moskiewski i zdrajca ..

Nie jest sportem żadne zachowanie które nas odczłowiecza . Nawet w wykonaniu ulubionych , dobrze opłacanych małpoludów ..

Dziwne macie panowie podejście do pojęcia Sport :unsure:

Jak się tłucze dwóch Bokserów, Judoków czy innych zapaśników to jest ok, ale jak na przeciw siebie się postawi mistrzów dwóch różnych sportów walki to już bez sensowna bijatyka?

MMA to konfrontacja różnych stylów. Nie można ograniczać technik żadnego zawodnika więc dozwolonych jest wiele rzeczy które nie mieszczą się w pojedynczej sztuce walki.

Niech wygra lepszy i tyle. A lepszy będzie potrafił zmusić przeciwnika do walki na swoich zasadach.

amen

ja tylko dodam ze walka z siekierami czy innym sprzetem tez mogłaby sie odbyć,powiedz Robert dlaczego nie ?Tobie by to przeszkadzało ??

Jesli ktos chce to ogladac to nie rozumiem dlaczego miałoby tego nie być,przeciez walczacy ze soba kolesie wiedza jakie to moze przyniesc konsekwencje...to nie jest bicie niewinnych ludzi na ulicy...

I teoria ze teraz zaczynamy sie karmic samym złem i bawią nas brutalne walki zupelnie sie nie zgadza...patrz starozytne spotkania gladiatorów

No tak, tylko co wyznacza nam te granice,ramy....Ja nie widzę różnicy między Andzrzejem Grubbą a Mirko Filipovićem.Czy wielki mistrz judo jakim niewątpliwie jest Paweł Nastula przestał być sportowcem w momencie kiedy zdecydował się na start w galach Pride?

Pozdrawiam!

Zwolennicy tych nowych rodzajów walk nadal nie określają czy jest gdzieś dla nich kres brutalizacji. Jak pamiętam to nawet w karate kontaktowym po mocnym ciosie przerywano walkę. Teraz już nie, robi się to jak przeciwnik się nie rusza. Młode pokolenie wychowane na tym będzie chciał mocniejszych wrażeń bo wszystko powszednieje. Gladiatorzy wrócą jak nic. W końcu to według podanej tu definicji to tez sport bo przecież gladiatorzy również trenowali solidnie bo walczyli o życie. A co do Wojtka J to przede wszystkim „człowiek honoru” według Michnika któreśmy nawet antysemityzm Wojtka kompletnie nie przeszkadza

Dwa linki i niech ktoś mi powie jak Pudzianowski miałby wygrać z takimi gościami?To jest dopiero masakra.A ten Filipovic.....

http://www.youtube.com/watch?v=qjHxQl-KwEs&feature=relat ed

http://www.youtube.com/watch?v=jJ8CiyTpjUw

Pozdrawiam!

Z Fedorem Pudzian IMHO nie ma najmniejszych szans. Fedor już walczył z takimi cudakami jak Pudzian, może nie o podobnej sile ale o podobnych gabarytach: Zuluzinho, Choi i Rogers, wpiszczcie sobie te walki w yt, długo nie trwają :mellow:

Crocop już się niestety skończył według mnie. Bezpowrotnie minęły czasy Pride i jego występów w K1, obecne jego walki nie były zbyt imponujące i budzące nadziei na lepsze występy.

Pasiasty, widzę że zgadzamy się w kwestii, że Drwal to ścisła Polska czołówka. I wydaje mi się, że jeszcze trochę nią pobędzie :D

Co do dyskusji o tym czy MMA jest sportem czy nie, to wtrącę tylko, że tak samo można sobie zadawać pytania czy badminton to sport, curling... Jest to taka sama walka jak w boksie, judo czy taekwondo, które jak wiemy są sportami olimpijskimi. Inne są tylko zasady mające na celu walkę w każdej płaszczyźnie.

Odbiegając od tematu MMA z pod remizy z naszym czołowym strongmanem i gwiazdą big brothera w roli głównej, oglądał ktoś w niedzielę UFC 107 ? BJ zbił Sancheza jak chłopca, mały sampel w postaci gifa :mellow:

http://i48.tinypic.com/2me70o.gif

Nie byłbym taki pewny czy Pudzian jest skazany na pożarcie przez inne gwiazdy MMA. Należy pamiętać że dopiero debiutuje i jego debiut z Najmanem nie wyglądał ładnie ale pokazał że ma w sobie agresję, nie boi się. W tym sporcie nie liczą się gabaryty lecz spryt, siła i technika. Siłę Pudzian ma, sprytu jeszcze nie a technika? :unsure: No cóż, chyba że na każdego będzie się rzucał z taką furią jak na Najmana :lol: to nie bardzo to się teraz widzi Jest odważny i głodny sukcesów Wróżę Pudzianowi duże sukcesy o ile nabierze wprawy i nie popełni błędu jaki zrobił Nastula, którzy rzucił się od razu na ścisłą czołówkę i dostał baty. Pudzian musi najpierw nabrać doświadczenia i będzie groźny, musi być odpowiednio poprowadzony i trzeba mu dobierać rywali do jego poziomu doświadczenia a dopiero później rzucić na głębszą wodę. Nie wiem jak wy, ale ja się wczoraj uśmiałem jak przeczytałem że Kołecki chce przejść na MMA...tak więc na chwilę obecną Pudzian nie ma szans z czołówką MMA właśnie przez ubogie doświadczenie...

• 1 miesiąc temu...

Wicemistrz olimpijski w wioślarskiej czwórce bez sternika wagi lekkiej Paweł Rańda wyzwał na pojedynek Mariusza Pudzianowskiego. Pięciokrotny mistrz świata strongmanów podjął rękawicę i przyjedzie do Wrocławia, by w sobotę zmierzyć się na ergometrze z dwukrotnym brązowym medalistą mistrzostw świata 2005 i 2009r.KLIK

świetnie, jak pudzian przegra to zaprosi tego wioślarza do spaceru farmera z dwoma walizkami po 100kg....czy to czegoś dowiedzie??????Mariusz chyba nie potrzebnie wdaje się w takie pojedynki, było by lepiej gdyby pozostał w swoim strong man-skim świecie :wacko:

• 2 tygodnie później...