Skocz do zawartości

SPORTY - WALKI

biosteron

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 2.9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Albert Sosnowski skrzyżuje rękawice z Witalijem Kliczką.Do walki Polaka i Ukraińca dojdzie 29 maja na stadionie piłkarskim Schalke 04 Gelsenkirchen. Stawką pojedynku będzie pas mistrza świata wagi ciężkiej kategorii WBC.KLIKNIJ

To Kliczko sobie wybral przeciwnika!!!!

A dlaczego????? Dlatego,ze chce walczyc z Hayem jak najszybciej a dragon byl mozliwym przeciwnikiem dla Haya wiec bracia Kliczko zrobia wszystko zeby jak najszybciej spotkac sie z Hayem nawet jezeli maja sie spuscic troche z poziomu jaki maja.Najwazniejsze dorwac jak najszybciej HAYA za to co naopowiadal o nich co im zrobi.Pozdro.

No cóż, kiedyś co poniektórzy drwili z Michalczewskiego że ten boi się walczyć w USA.Ale panom Kliczkom nikt nie wypomina walk w Europie.Prawda jest taka że ich obu dzielą lata kosmiczne od np. Lenoxa Lewisa i teraz odcinają kupony ale myślę że już niedługo... :D

Sporty walki dla mnie zawsze byly czym wiecej niz sportem.

Budzily najwiecej emocji i to tych najbardziej skrajnych i sprzecznych ze soba.

Jesli chodzi o boks.. to stal sie nudny i malo atrakcyjny, dla przecietnego kibica.

Teraz patrzac na zawodowych mistrzow najpopularnieszych federacji, nie dostrzegam w nich bohaterow. Byc moze w tym sporcie bezpowrotnie minely juz czasy prawdziwych legend ??

Mysle, ze czesciowo duch sportowy i emocje zwiazane z boksem

zostaly zabite, przez chciwosc ludzi, ktorzy dziela i rzadza w SWYCH organizacjach.

Dlatego osobiscie wiecej uwagi przykuwam do konfrontacji sztuk walk w bylej formule PRIDE, a obecnej MMA.

Bardzo atrakcyjne jest to, ze mierza sie tam rozne style walk.

Ring wiele weryfikuje, i pokonanym nie pozostawia zludzen kto okazal sie lepszy (gdzie w zawodowym boksie jest to juz niemal regula).

Czytalem komentarze niektorych szanowanych uzytkownikow, iz konfrontacje sztuk walk to nie sport, a zwykle mordobicie. Otoz pragne zauwazyc, ze to kwintesencja sportu - powrot do pierwotnych instynktow ludzkich, ktore decydowaly o przezyciu gatunku.

I ktos zaraz napisze, ze to niegodne czlowieka, aby naparzac po mordzie przeciwnika, az padnie. Ale przeciez nikt go nie zmusza, aby wyszedl i walczyl na ringu. Obecnie ludzie z wlasnej woli sa wojownikami (gladiatorzy nie wychodzili z wlasnej woli na arene, wychodzili zeby przezyc), dlatego szukanie analogi pomiedzy wspolczesnymi walkami, a tymi z przeszlosci mija sie z celem.

Fascynujace jest bez watpienia fakt, ze mozna znalesc wiele cech wspolnych dla historycznych bohaterow i tych obecnych.

Jak przypomnimy sobie chocby walki gladiatorow i uswiadomimy, ze lud, jednych kochal, a drugich nienawidzil, to zrozumiemy, ze WALKA dla czlowieka jest jak defibrylator, ktory dziala na niego, wydobywajac z jego serca prawdziwe wewnetrzne emocje.

Dla mnie takim wspolczesnym bohaterem w konfrontacjach jest Fedor Emelianenko czy chociazby Mirko Cro Cop - legenda k1.

Szczegolnie ten pierwszy swoja osoba, stylem bycia, zaprzecza przyjetym przez ogol kanonom, ktore stawiaja w jednym szeregu mistrzow sztuk walk, wraz ze zloczyncami.

Prosze zwroccie uwage, przed walka i po niej, ile szacunku dla swojego przeciwnika ma Fedor, i ile ma w sobie pokory.

Dla mnie to doslownie wzor godny do nasladowania, takie postepowanie mozna godnie przekladac niemal w kazdej dziedzinie zycia.

Proponuje duzej czesci z Was poogladac wywiady z tym czlowiekiem.

A jesli chodzi jeszcze o boks.. w ostatnich dwoch dekadach mielismy dwoch ciekawych zawodnikow na zawodowych ringach, jednak i Darkowi i Andrzejowi chyba jaj braklo. Pierwszy izolowany pod niemiecka flaga walczyl tylko w Europie. A drugi mimo 4 walk o tytul w najbardziej prestizowej kategorii wszystkie zmarnowal i to w kompromitujacym stylu

Ale nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo.

Dla mnie Adamek, ktory godnie nas reprezentuje, jest najlepszych zawodowym polskim bokserem.

Imponuje mi swoimi cechami charakteru.

I oby w walce z Areola byl chocby o ciutke lepszy

• 2 tygodnie później...

Oglądał ktoś w weekend UFC i K-1 ?? Niestety nasi polegli, Drwala nam uszkodzili, Sarara poległ w finale, Izu dobrze ale do pewnego momentu... Słowiński tez super formą nie błysnął.

Jak ktoś by reflektował na waleczki to k1:

http://www.mmavideos.pl/tag/k-1-warszawa

A juefsi:

http://www.mma-core.com/

Skrętówka na Drwalu za długo przytrzymana, ale nie zmienia to faktu, że przegrał w fatalnym stylu.

UFC ma teraz 4 równorzędnych graczy w HW, w pozostałych kategoriach od dawna nic się nie dzieje - Penn (nie mylić ze Slamerem), GSP, Silva...

Fedor woli potyczki z Werdumem i niedługo pewnie zakończy karierę. Trudno ocenić, jak by sobie radził w oktagonie, ex pride'owcy wypadają tam dosyć blado.

Może nie będzie to popularne co powiem ale uważam że na dzień dzisiejszy najlepszym i najbardziej wszechstronnym zawodnikiem MMA w Polsce jest Damian Grabowski.Chodzi mi o zaawansowanie techniczne i przygotowanie wszechstylowe do walki w MMA.Wydaje mi się że jest stworzony do tego.Drwal jest twardy ale Grabowski ma to coś, jak Fedor.... :)Chciałbym zobaczyć walkę Khalidova z Grabowskim. :mellow:

Pozdrawiam!

Naprawdę super walka Davida Haya z Johnem Ruizem. Szkoda, że sędzie nie widział większości ataków Haya w tył głowy, poza jedną sytuacją :wacko: Ale ogólnie super widowisko od pierwszego gongu :D

No i kolejny klasyk- Roy Jones Jr vs. Berdnard Hopkins. Niestety tego pojedynku nie widziałem. Jakieś wieści z ringu ?

A wg mnie walka była interesująca- Ruiz walczył jak to nie on-nie klinczował, nie chował się, nie unikał walki. Mimo że był wyrażnie młodszy od sporo młodszego Haye'a, bronił, atakował i więcej szedł do przodu niż się cofał.

Przegrał wyraźnie, jednak tanio skóry nie sprzedał...

Mariusz Pudzianowski w ciągu zaledwie dwóch tygodni stoczy dwie walki w MMA. Najpierw, 7 maja w Katowicach, zmierzy się z Japończykiem Yusuke Kawaguchim, a już 21 maja na gali organizowanej przed federację Moosin będzie bił się z byłym mistrzem świata Timem Sylvią.KLIKNIJ

• 2 tygodnie później...

Zasłużona wygrana w dobrym stylu. Pozostaje pytanie, kto następny? Haye, czy Klitschko, kolejnego przetacia np. z Povietkinem już raczej nie będzie.

Kolorytu dodały komentarze Kostyry i Kuleja - o podobnej budowie ciała (tylko jeden ma trochę więcej tłuszczyku), czy rozważanie przebiegu walki w budce telefonicznej...

Adamek!!!!

Tylko przez te zapowiedzi w mediach że walka zacznie się o 07:00 obejrzałem tylko 3 ostatnie rundy :angry:

Arreola po walce zachował się świetnie!

A mnie zbudziła córka na czas :mellow: Nie dała nam pospać w nocy :angry: ale przynajmniej dopilnowała, żeby ojciec nie przegapił tak niesamowitej walki :lol:

Adamek jest wielki, ostrze już sobie zęby na walkę z Davidem Haye'em. Arreola faktycznie się zachował kozacko, pokazał, że przegrać też trzeba potrafić. Nie wykluczone, że jeszcze dojdzie do rewanżu.

pzdr

Grzecho