Skocz do zawartości

SPORTY - WALKI

biosteron

Rekomendowane odpowiedzi

Ze swojej strony chciałbym urażonych znawców tematu przeprosić za swoje wpisy,- nie znam się szczególnie na boksie ani mma...

To co napisałem było pod wpływam chwili, okiem laika, sam nie walczyłem już od ponad 15 lat i poza jakimiś nieszczęśliwymi epizodami unikam jak tylko mogę konfrontacji fizycznej  :)

• Odpowiedzi 2.9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Jak zobaczyłem pierwszą walkę Wildera to od razu twierdziłem, że zostanie mistrzem. Klitschko też z nim nie zawalczył to co się dziwić Adamkowi ;)

Największym wydarzeniem była by walka Wilder-Joshua chociaż Povietkin to walczak i może zrobić niespodziankę.

http://sportowefakty.wp.pl/boks-zawodowy/564355/adamek-odrzucil-oferte-walki-z-wilderem-o-pas-wbc

Prawdziwy wojownik ;) . Ma szansę walczyć o pas mistrzowski i rezygnuje. 

Dzisiaj 3 grudnia - walka 16 stycznia ? Przed nami dodatkowo Boże Narodzenie ... Odejmijmy czas na załatwienie wszystkich spraw kontraktowych , potem przygotowanie ( siła , wytrzymałość , szybkość ) , sparingi i regeneracja - Profesjonalnie ciężko to ogarnąć w tak krótkim czasie  do tego na takiej klasy zawodnika jak Wilder ...Rozumiem, że rozmawiamy o profesjonalnym załatwieniu sprawy a nie skoku na cash .

A na taki skok na cash Adamek z pewnością by się skusił , ale kasa pewnie marna była za ciężkie KO , niestety z jego formą niema czego szukać tym bardziej na takiego wielkoluda.

Edytowane przez Szymon82
  • Like 2

Artur Szpilka 16 stycznia będzie walczył z Wilderem o pas WBC w ciężkiej!

http://www.bokser.org/content/2015/12/09/093956/index.jsp

Znowu napalił się jak Mariola na nowe wrotki i dostanie w czajnik :D

No sorry, ale raz, że za wcześnie a dwa, że bez sensu...już z Furym przy swoim stylu miałby większe szansę, jeśli Wilder nie wytrze nim ringu to będę w szoku :)

• Like 3

gdy pojawiły się pierwsze spekulacje, Szpilka sam, jak i jego obóz tydzień przed tą ,,sensacją", wypowiadali się że Wilder jest w pełnym treningu przygotowawczym, Szpilka w ten trening musiał by ,,wskoczyć", a na to jest za mało czasu, żeby więc Szpilka się zdecydował przynajmniej kasa musiała by się zgadzać.... wygląda na to że się już zgadza :)
może gdyby Szpilka był w gazie, miał by szanse, stawiam że zejdzie w 8 rundzie

W boksie trzeba być trochę wariatem albo bardzo pewnym siebie, żeby dawać radę psychicznie poświęcać swoje ciało w 100% na treningach i w walce przy okazji ryzykując swoje zdrowie i życie. 

Wmawianie sobie ciągłe, że jest się najlepszym i niezniszczalnym daje fundament psychiczny żeby nie rzucić tego wszystkiego w cholerę po jakimś niepowodzeniu a przy okazji daje zainteresowanie publicity, nie ważne jak gadają, aby gadali. Kasa musi się zgadzać a promotorzy dając kasę na zawodnika wymagają, aby był jak najbardziej popularny reklamując ich logo, wilk syty i owca cała, to cała machina marketingowa i gra psychologiczna, trzeba zrozumieć, że to pewna rola, którą przyjmuje i prywatnie może mieć wyjebane co o nim myślą inni, ale szeroko rozumiana promotorka wymaga "odpowiedniego" podejścia ;)

Zgadza się szczególnie lata 90-te ubiegłej epoki były czasem wielkich talentów w wadze ciężkiej, ale i czasy i kultura medialna była inna...żeby nie było nie zachwyca mnie taka kolej rzeczy i zachowania Szpilki, ale on jest jednym z wielu szczekaczy. Z wagi ciężkiej oprócz może Klitschki, Povietkina i Jenningsa można po kolei pięściarzy zaliczać do podobnej grupy awanturników, no, ale cóż tak po prostu jest.